Najnowsza paczka poprawek zawiera wszystkie poprzednie więc wystarczy.
I jak na razie to wszystko co trzeba instalować 8-)
Wersja do druku
Najnowsza paczka poprawek zawiera wszystkie poprzednie więc wystarczy.
I jak na razie to wszystko co trzeba instalować 8-)
czy zdarza wam się tak, że jak Gienek wybuduje wieżę strażniczą to zawiesza się przy niej i nie można go ruszyć?
Gram Szkocją i tak się dzieje często w wąskich odcinkach przy wybrzeżach.
Kurcze, mam problem, owszem gra działa już po fix'ach całkiem poprawnie, chociaż czekanie na ture trwa około 3 minuty. ;)
Gram sobie już 40 tur Krzyżakami i jest świetnie. Chciałem więc sobie pewnego razu (przed chwilą) użyć komendy toggle_fow aby zobaczyć jak tam granice państw w europie się mają. Zmusił mnie do tego fakt, iż pojawiła się informacja, że Chanat Kwarezmski został zniszczony. No i ciekaw byłem co się stało, że tak silne państwo o sześciu pełnych armiach i dobrym handlu upadło.
Po użyciu komendy w konsoli, przeżyłem szok ! Zobaczyłem wiele prowincji pod panowaniem Mongołów. Lecz nie to u mnie tę reakcję spowodowało.
Otóż doliczyłem się 31 pełnych armii mongolskich, skąd 19 kierowało się ku Rusi Kijowskiej, a pozostałe na Turcję i Egipt. Na myśl moją przyszło tylko jedno słowo : "K*RWA". Grając w Stainless Steel miałem nadzieję, że zawsze będzie mojej kampanii krzyżackiej towarzyszyć wiele państw i żadno nie upadnie. Po tym co teraz zobaczyłem te nadzieje chyba prysły. Według mnie żadna z nacji nie ma szans na przetrwanie w obliczu tak wielkiego zagrożenia ze wschodu.
Toteż w tej chwili proszę was o pomoc, o porady, jak pokonać Mongołów i zabezpieczyć nie tylko siebie, ale też inne państwa, abym nie musiał w dalekiej turze walczyć tylko z tą przeklętą hordą. :) Dodam, że gram w późną kampanię dla jasności.
Może nie uchronię wszystkich, ale przynajmniej większość państw. Wiem, że na forum było trochę tych tematów o Mongołach, ale żadnego nie zauważyłem, który by się tyczył moda SS. :) Liczę na was, a jeśli przeoczyłem jakiś temat, to nie krzyczcie, tylko dajcie linka. :D
mam pewien problem z tym modem
zaczalem kampanie przy pierwszym uruchomieniu i okazalo sie ze jest fajnie. Dzial wszystko bez crashy itd. Problem zaczal sie jak zmienilem ustawienia na lata campain. nie mialem zadnych nowych jednostek. Jerozolima ograniczala sie do Rycerzy, St. Lazarus Knights i tyle. Jakies kiepskie jednostki z poczatkowych zamkow plus eddesan guard. Brak jest templariuszy ktorzy mieli byc polaczeni z jerozolima jako jedna frakcja. totalny szok przezylem grajac polska bo poza piast nobles i polish knights nie mialem nic. Lucznicy i estern spearmens. Slownie 6 jednostek dla frakcji. Podobnie sie rzecz miala we francji gdzie nawet w podstawce ta frakcja miala kilkanascie jednostek z czego conajmniej 6 bylo unikatowych.
Co smieszniejsze ze zaczeta wczesniej kampania pozwala mi urzyc wielu jednostek takich jak wspomniani templariusze czy w przypadku polski jacys halabardierzy czy cos takiego. Fakt faktem polska jest uboga bo poza najemnikami czyli Men at arms nei maja piechoty a jazda ogranicza sie do Hussars i Husarii :)
Teraz co bym nei robil i jak nei kombinowal z setupem jak nei ustawial opcji to nie moge ustawic tej kampanii z tymi jednostkami. Moge tylko wybrac ta wersje z 4-6 jednostkami na frakcje bez armii zawodowej. Jest to la mnei troche frustrujace bo granie milicja przez kilkaset lat jest zwyczajnei nudne i rozwijanie zamku moze ma jakis sens ale juz barakow czy innych elementow juz kompletnego.
To samo jest w miastach gdzie poza milicja wlocznicza i kusznicza nie ma nic. Jestem rozczarowany ta niedorobka modow bo to tej pory kazda innowacja wprowadzala wiele zmian in plus a tu raczej im cos nie poszlo. Jak by kts mial kontakt z tworcami to prosze o przedstawqienie problemu. Nie mam konta na twc i jestem za leniwy rzeby to zrobic :)
Na Mongołów stosuje palisadowe fortyfikacje łuczników ustawiane przed mostem (2,3 starczą) plus mangoleta, a najlepeij dwie i z 4 oddziały włóczników lub coś pancernego, co może dłużej przytrzymać watachę na moście. Oczywiście jednostka do kasacji po takim starciu, ale zbyt kosztowna nie jest, a rozbija Mongołów w stosunku 1:1. Czyli opłaci się.Cytat:
Zamieszczone przez falchion
Witam zainstalowałem ss.6.3 + fix 4.2 i jak wybieram w setup opcje po czym odpalam grę. Okazuje się że część opcji jest wyłączona tzn nie działają po prostu w grze tj : trwałe wieżyczki ( nie ma wcale ), rekrutacja ( generał teoretycznie może rekrutować tylko najsłabsze jednostki, a tak naprawdę to rekrutuje wszystkie), limitowana aktywność ( jak nie ma generała w mieście lub zamku to nic nie można budować, a tu bezproblemowo mogę) wiec mam pytanie jak wam to działa ? czy też macie podobny problem???
Na pewno coś jest nie tak. Jeśli masz dobrze zainstalowane czyli folder SS jest w folderze mods, a setup w folderze SS to możliwe, że problemem jest system operacyjny.
Jeśli masz Viste lub 7 spróbuj wyłączyć UAC i we właściwościach ikon SS i setup ustawić żeby uruchamiać je jako administrator.
I mam nadzieje, ze nie masz Medka2 zainstalowanego w program files, bo to bardzo nie fortunne miejsce na zmodowane gry.
Natomiast jeśli masz XP to jednak bym stawiał na błąd instalacji...
Tak mam wszystko jak powinno być.W tej odsłonie coś jest nie tak z BGR oraz RR i jeszcze jedno czy na mini-mapie masz może uciętą irlandie i portugalie ?
Ok już mam zainstalowałem fixy oraz ,,sub-mod Compilation" i jak narazie jest ok, nie wiem jeszcze jak z rekrutacją przez generałów ale wieże są i jak nie ma generała to nie można budować i pozostaje tylko opcja auto zarządzania. Mini-mapa też jest ok.
Czy ta wersja zawiera RR i RC?
Witam!
Nowa wersja zagościła niedawno na TWC - http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=417435
Wymaga zainstalowanego 6.3.
Od siebie mogę dodać, że wersja ta skupiona jest głównie na równowadze rozgrywki na mapie strategicznej.
gracul