-
Instalowałem tak jak radził Ragnarok czyli z Rosyjskiego A ten błąd o którym napisałem zdarzał mi się też przy graniu w Divide & Conquer. Także nie przypominam sobie o logach (albo po prostu nie wiem co to jest i proszę o wytłumaczenie) z góry przepraszam za swoją głupotę.
-
W tym dziale jest instrukcja instalacji moda w wersji Gigantusa i ja radzę instalować. Wersja rosyjska o wiele bardziej wywala. Opis instalacji an team także jest, ale skoro zainstalowałeś to Tobie niepotrzebny. W katalogu głównym moda utwórz folder logs tam będą pliki tekstowe z opisem błędów.
-
Logi to plik notatnika do którego gra/mod raportuje przyczynę błędu, w zależności od ustawień folder logs z takowymi raportami będzie w folderze gry lub folderze moda, treść takiego loga w znaczący sposób ułatwia rozpoznanie przyczyny wywalania. W folderze moda jest plik kończący się .cfg otwórz go notatnikiem i poszukaj (przykład z innego moda)
[log]
to = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt lokalizacja gdzie trafia log
level = * error w tej linii zapewne będziesz miał inaczej, jak zmienisz na error zaraportuje tylko błędy
-
To chyba to: [log]
to = logs/warhammer_system.log.txt
level = * error
level = * trace
;level=*script* trace
;level = ai.ltgd trace
-
Tak to czyli log powinien być w folderze głównym medka, w katalogu logs, masz tam jakiś plik? Czy za radą Aravena zainstalowałeś wersję od Gigantusa?
-
-
Jeśli nadal masz wersję od Rosjan to wywal i pobierz Gigantusa http://www.twcenter.net/forums/showt...e-Installation większość graczy ma właśnie tą, z rosyjską raczej nie podziałamy bo po prostu nikt nie ma jej zainstalowanej
[log]
to = logs/M2TW.system.log.txt
#level = * trace
level = * error
#file = game.script.* logs/pkh.script2.log.txt
#file = game.script* logs/pkh.script.log.txt
#file = game.script logs/pkh.scriptoutput.log.txt
#file = ai.ltgd logs/pkh.ai.log.txt
Ewentualnie zrób kopię .cfg i podmień fragment na ten co powyżej podałem, odpal grę i jak wywali sprawdź folder logs czy coś tam się pojawiło.
-
Pojawiło się "M2TW.system.log.txt ale mod wciąż wywala
-
Pojawienie się tego pliku nie rozwiązuje wywalania, co w tym pliku pisze?
Edit: Pytam ponownie czy nadal masz wersję od Rosjan czy Gigantusa?
-
Mam problem, przy przejściu z 62 na 63 turę, w momencie końca tury Krasnoludów Chaosu, wyskakuje mi komunikat "Sigma preserve us, Chaos has taken over!Closing the gates to save our souls!" w dosłownie takiej pisowni. Pojawił się on już znacznie wcześniej jednak wtedy wystarczyło że ponownie włączyłem grę i problem zniknął. Teraz robiłem manewry z ruchami paru jednostek,zapisywaniu, ponownym wczytywaniu ale nie przyniosło to żadnego efektu. Jakieś pomysły?