Germanie prawie na pewno będą mieli drakkary ^^
Wersja do druku
Germanie prawie na pewno będą mieli drakkary ^^
To raczej oczywiste że CA da im jakiś "cięższy" okręt :PCytat:
Zamieszczone przez Salvo
Obserwując mapę i rozmieszczenie frakcji można dojść do wniosku, że będzie Egipt, a na wschodzie będzie jedna frakcja - Seleucydzi lub Partia. Możliwe że na północ wcisną Germanów, jednak dla mnie byłoby bardziej logiczne zapełnienie wschodu: Egipt, Seleucydzi i Partia.
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Na począku III w pne Germanie zaczęli dopiero zapisywać pierwsze stronnice swoich dziejów,toteż ich brak w grze byłby uzasadniony. Poza tym raczej nie znamy nazw ich plemion, a nowy Rome ma opierać się na plemionach a nie ogólnych i sztucznych narodowościach jak pierwsza część gry...
Generalnie jako wielbiciel historii starożytnej i gier z serii Total War, odkąd usłyszałem zapowiedź Rome II to odrazu dodałem ją do obowiązkowych pozycji, jednak teraz po wyczytaniu troche postów z forum stopniowo się rozczarowuję - jeśli faktycznie będzie tylko 8 nacji grywalnych to skandal... niewiem czy te mapy prezentują rzeczywisty podzial na prowincje,jesli tak to będzie ich mniej niż w jedynce a to kolejny minus...
Polityka CA z DLC to też kpiny z użytkownika,normalnym byłoby gdy DLC obejmowałoby tylko konkretne dodatki np"wojna punicka" - z mapą europy pd-zach.,a słysze głosy że być może trzeba bedzie kupować prawa do gry niektórymi nacjami...byłby to wyzysk w czystej postaci...
Co do Germanów się zgadzam (pewnie będą Cheruskowie), ale co do mapy - prowincji akurat będzie nieznacznie więcej niż w 1, a zdobywanie ich ich z pewnością będzie większym wyzwaniem (brak buntowników), więc o to bym się akurat nie martwił tak. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Rymeryk
Tak, właśnie w tym rzecz, że większość osób na ty forum woli żeby kosztem Germanów nie stracić Seleucydów. Dyskutowaliśmy o tym nieraz w tym temacie. Na TWC podawałem argumenty:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=589337
Dodałem chyba już 8 argument za Seleucydami - flota wojenna.
Właśnie uświadomiłem sobie ze Arwernowie i Icenowie to też plemiona znane z historii od I w pne,więc jeśli pojawią germańscy Cheruskowie to faktycznie nie można się będzie zdziwić...
Osobiście też optowałbym za Seleucydami i Egipcjanami,ciekawą opcją byliby też celtyccy Galaci - pewnie będą jednak tylko jako niegrywalna frakcja... :(
Galaci na bank będą w DLC lub całkiem niegrywalni. Powinni dać od razu grywalne co najmniej 15 frakcji, bo i tak jeszcze sporo zostałoby na DLC a dzięki temu więcej osób kupiłoby grę. ;)
Przecież o Azji Mniejszej można całą kampanię zrobić - Pergamon, Rodos, Galatowie, Pont, Selucydzi, piraci z Cylicji, Armenia i Partowie.. za cieśniną Grecy i Macedończycy.. a potem nadciągają Rzymianie. :)
Ja tam bym wolał Scytów albo Sarmatów zamiast Seleucydów czy Germanów więc się nie dziwię że niektórzy chcą Germanów. W sumie to bym wymienił i Germanów i Seleucydów na Scytów i Ormian, no ale to nie koncert życzeń.