Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
adi poprzez dodanie jednej nawet super ogarniętej osoby do pomocy przestanę zauważać ponad 100 frakcji kontrolowanych przez tępe AI ? hmm brzmi to zbyt wspaniale.
adi po pierwsze jak już piszesz skrótami to pisz takimi które można zrozumień bo np kampa to dla mnie miejsce w którym noobki siedzą całą mapę i wbijają sobie staty przykład bf3
po drugie nie wiem skąd bierzesz swoje rady dla przykładu tę z monitorem myślisz że jak ktoś mógłby sobie kupić monitor 1920x1080 to by tego nie zrobił już dawno ? tak samo ta z kampanią niby jak pomoże nam ktoś do multi ? ułatwi nam tylko grę bo AI dalej nie będzie wiedziało co ma robić co tylko ułatwi nam podbój całej mapy nie wiem jak ty ale ja chce się trochę pomęczyć żeby wygrać bo co to za rozrywka iść jedną super armią od prowincji do prowincji i zdobywanie ich bez najmniejszego wysiłku ?
Cytat:
Zamieszczone przez Sethinify
adi poprzez dodanie jednej nawet super ogarniętej osoby do pomocy przestanę zauważać ponad 100 frakcji kontrolowanych przez tępe AI ? hmm brzmi to zbyt wspaniale.
Ano przestaniesz. Twoja uwaga skupia sie na tym co robi gracz. A ze kazdy sie spieszy by zajac najlepsza pozycje na mapie wiec Ai ze swoim geniuszem pada jak muchy.
Poza tym tez w zaleznosci jak ustalicie mozesz rozgrywac bitwy za AI wiec czujesz sie jakbys ciagle gral z genialnym AI:)Bo bitwy ciagle masz z graczem a nie z AI.
Grajac kampe w Szoguna2 rozegralem do 1562 tylko trzy bitwy i byly to bitwy z graczem(zamiast AI). Bitwy w ktorych jedna ze stron ma przygniatajca przewage to z automatu. A ze AI malo kiedy robi porzadna armie wiec...
Do 1562 bez narzucania kosmicznego speedu AI juz prawie nie istnieje. W S2 oczywiscie.Poziom Hard.
Pamietam swoja pierwsza kampe MP gdy narobilem ponad 20 tys woja i ruszylem na gracza. Mialem kampanie jak historyczna;)Niestety te 20 tys woja to nic jesli gra sie przeciw graczowi bo on tez tyle bedzie mial i bedzie sie bronil wiadomo jak:)
Tutaj link z bitwy graczem i na trzeciego sie wbilo AI jako moj sojusznik. Razem z 20 tys woja jak dobrze pamietam;
http://www.youtube.com/watch?v=q1Rcxcen9Tw
Przydałby się jeszcze mod poprawiający AI i w końcu gra byłaby grywalna :).
Na chwilę obecną z uwagi na AI gra jest niegrywalna.
Po prostu komputer nie potrafi rozwijać prowincji, zaś w samych bitwach jest równie cienki.
Czy powstały już jakieś mody poprawiające AI ?
Nie ma.Czego narzekacie,a nie gracie w multi?
Jak to nie ma ? Radious Total War mod.
[spoiler:2jzlt6xu]http://www.twcenter.net/forums/showt...ed-9-9-2013%29[/spoiler:2jzlt6xu]
Cytat:
Zamieszczone przez Kijkowaty
Na chwilę obecną z uwagi na AI gra jest niegrywalna.
Po prostu komputer nie potrafi rozwijać prowincji, zaś w samych bitwach jest równie cienki.
Czy powstały już jakieś mody poprawiające AI ?
Jak kazdy tytul z serii Total War;) Jestem pelen nieszczerego podziwu dla graczy SP.Pomimo beznadziejnego Ai potrafia z radoscia przechodzic kolejne kampanie. Ja niestety nie jestem w stanie zagrac dluzej sp niz to konieczne.
Odpalilem ten mod Radoius na starym sejwie i nie zauwazylem jakis szczegolnych zmian w bitwie. Za to moj dochod wzrosl ponad dwukrotnie, nie wiem czy to na plus.
Moze jeszcze zagram na nim od poczatku.
viewtopic.php?f=579&t=14000 nowy beta patch i oświadczenie CA.
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=579&t=14000 nowy beta patch i oświadczenie CA.
To taka cudowna wiadomość! ... żyć ze świadomością, że jest się frajerem za darmo testującym grę, która zasługuje na miano przedwczesnej Bety. :D
Jedna rzecz mnie dziwi czemu po premierze rome2 nikt nie narzeka jak to miało miejsce przed premierą, że majtki albo zarost jednostek jest nie takki jak być powinien :lol: gdzie ci wszyscy specjalisci sie nagle podziali. Czyżby to po premierze przestało być ważne.