@Mnil
Probowales moda next gem?u mnie niweluje przycinki w bitwach
Wersja do druku
@Mnil
Probowales moda next gem?u mnie niweluje przycinki w bitwach
Mi ścina jedynie w niektórych stolicach prowincji... ale i tak jest lepiej - bo wcześniej często miałem tam zwiechę, wywalenie na pulpic i komunikat "Towal War: Rome 2 przestał działac"...
Oczywiście musieli jednak coś spierniczyć - po najnowszym patchu kontynuacja bitwy nie kończy się gdy wyrżnę wszystkie niedobitki wrogów, ani gdy uda się im uciec, ani po upływie czasu bitwy... pozostaje jedynie ręczne wyjście z potyczki :?
[quote="Asuryan"]Mi ścina jedynie w niektórych stolicach prowincji... ale i tak jest lepiej - bo wcześniej często miałem tam zwiechę, wywalenie na pulpic i komunikat "Towal War: Rome 2 przestał działac"...
Oczywiście musieli jednak coś spierniczyć - po najnowszym patchu kontynuacja bitwy nie kończy się gdy wyrżnę wszystkie niedobitki wrogów, ani gdy uda się im uciec, ani po upływie czasu bitwy... pozostaje jedynie ręczne wyjście z potyczki :?[/quoteU mnie
U mnie akurat wszystko zaczęło chodzić płynnie i na stacjonarce i na laptopie.Na laptopie ekstremalne ,PC ultra .
Laptop:
i-5 3 gen 8gb ram GeForce GTX 660M 2 gb direct 11
PC:
Phenon 4* 3200 , 4gb ram geforce 9800 gt 1gb direct 10.
Tylko bitwy dalej są za łatwe gram na bardzo trudnym.
U mnie taka sytuacja występuje od samego początku do teraz włącznie z patch 3 beta.Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Z fps znacznie lepiej, z crashami też chyba ok. Spieprzyli natomiast znowu alt + tab do windowsa. Po powrocie gra ma sekundowe przywieszki. Działało to zaraz po wypuszczeniu patcha 3. Potem dali jakieś łatki do niego i znowu jest tak samo.
Problem jest również z określaniem ścieżki przejścia jednostki na mapie bitwy. Określając punkty przejścia z przyciskiem shift, jednostka dochodzi do punktów pośrednich i zatrzymuje się w każdym z nich na 2-3 sekundy więc funkcja stała się bezużyteczna.
Czy ja dobrze rozumiem? Najpierw wypuszczają beta patche, potem pełne patche a potem łatki do pełnych patchy?Cytat:
Zamieszczone przez marchel
olac chmury, najbardziej mnie irytuje przechodzenie do okna dyplomacji i mapy.
ten mod next gem - co zmienia ogolem? jaki ma wplyw na gre? mozna go bezpiecnzie usunac, bez reinstalla?
Nie do końca. Patch 3 nie został jeszcze oficjalnie chyba wydany i funkcjonuje jako beta. Jak pobrałeś betę 3 i wypuszczają do niej łatkę to też Ci ją pobierze(łatkę do beta patch 3, a nie do patch 2).Cytat:
Zamieszczone przez Bojaki
Po pierwsze patch 3 został oficjalnie wydany wczoraj. Po drugie, nauczcie się poprawnie cytować :P
Na PC to chyba te ultra to 3 fps z takim kompem :roll: a jeśli to prawda to wyczuwam mały skandal dlaczego cały czas ja i wiele innych osób ma problemy na dużo lepszym sprzęcie :|Cytat:
Zamieszczone przez Furmann1
Co nie zmienia faktu, że łatka do patcha 3 beta została pobrana w zeszły czwartek (26.09.2013) i wtedy też znowu rozwalił się alt+tab, a po czystym beta patch 3 działał.Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
PS. Na forum PL jakoś info o wydaniu brak :)
@Pampalinex
U mnie na i5 2400 skręconym do 3,8GHz, 8 GB ram i GTX560 na ustawienia ultra (cienie i efekty cząsteczkowe zmienione na bardzo wysokie, pamięć karty bez ograniczeń) mam w trakcie bitwy średnio około 27fps, jeśli pali się coś na mapie i wjadę kamerą w dym spadam mi do 6-7.