Postaram się o oddzielny dział dla DeI, najwyższa już pora :)
Wersja do druku
Postaram się o oddzielny dział dla DeI, najwyższa już pora :)
Jednak na razie zostanę przy Radiousie, bardziej mi podchodzi bo zapewne spolszczony ;)
Kwestia gustu, dla mnie Radious to jeszcze większa fantazja niż podstawka Rome ;P Nawet gra się łatwiej ;)
Może dlatego też że i łatwiej :D . Nie jestem jakimś ekspertem od TotalWara.
Tracisz - mam tak śietną zabawę i taką rozgrywkę, że żal mi od komputera odejść.
Iberia już wyczyszczona, nie zdobyłem całej ale pozostali albo sojusznicy albo przychylni neutralni, jak uporam się ostatecznie z Aewernami którzy po wykopaniu a Iberii i wzięciu dwóch miast w Galii pozostali na ostatniej osadzie to poszukam pretekstu do rozprawy z neutralnymi w Hiszpanii.
Piktonowó przekupiłem złotem i Arwernowie stracili wiernego sojusznika, ech... ta pazerność na dobra doczesne... :) W Afryce idę na zachód i Maseyliowie mają już dni a raczej lata policzone. Do tej pory walczyli podjazdowo i starali się wciągnąć mnie w pustynię ale kilka tur do tyłu zabrali mi Lilybauem na Sycylii. Zlekceważyłem ich flotę i wzięłi mi skurczybyki miasto. Nie chcę się powtarzać ale napiszę Wszystkim niedowiarkom - teraz w DEI na poziomie b. trudnym i przynajmniej frakcją Rzym gra się świetnie. Nie dlatego, żę jest łatwo ale dlatego, że jest walka.
Boję się wojny domowej bo przy tej skali aktywnośći komputera ilość armii rabelianckich będzie dla mnie zabójcza. Poradźcie jak jej uniknąć, wiem, żę trzeba pilnować, żeby wpływy żadnej z frakcji nie przekroczyły 60% ale czasami jest to b. trudne.
Polecam Wam też zagrać historycznie - bez rozpoznawania podziału na kohorty i werbowania legionistów i z osłabieniem agentów, można poczuć klimat tamtych czasó i zagrać w strategią a nie RPG-a. Świetnym pociągnięciem było wyrzucenie z armii rzymskiej gladiatorów i pretorianów, ci ostatni są dostępni tylko jako gwardzia generalska i niech tak już pozostanie.
Ktoś zadał pytanie po co w Rome 2 jest flota? Ja w najtrudniejszym momencie swojej kampanii bez floty byłbym uziemiony, nie wiem czy to przypadek czy nie ale Kartagina miałą tak silną flotę i tak plądrowała mi handel morski, że niemal mnie to zrujnowało. Niepotrzebnie tylko hordy agentó zepsuły mi zabawę ale rozwiązanie na nich zaproponowali już dobrzy ludzie z tego forum.
Brak niektórych opisów nie jest dotkliwy albo nie jest bardzo dotkliwy, jak do tej pory kontroluję wszystko co się rekrutuje, buduje i dzieje w moim państwie, sterowanie i panele są bardzo intuicyjne, kto zajarzył rozgrywkę da rady z palcem w nosie bez tej małej częsci opisów. Kto ma kłopoty z zajarzeniem niech faktycznie sobie odpuści.
DEI uratował tą grę, mój pierwszy post w dziale R 2 btł miażdżący, nie wycofam się z niego ale napiszę, że moderom powinni już pomnik postawić.
hurra no wreszcie znalazlem !:)Cytat:
Zamieszczone przez Stalowy Karaluch
a teraz błagam was, napiszcie jak mam wrzucić screena w moim następnym poście, bo jak chce wyslać w załączniku to wywala mi czerwony komunikat
"Przestrzeń na dysku przeznaczona na załączniki jest już zapełniona"
proszę pomocy !!!
Da się coś pokombinować aby choć cześć byłą w j. polskim ? a to co normalnie znika była w angielskim.
Niestety póki co albo całość po angielsku, albo wcale.
Co do zdjęć:
Wrzuć zdjęcie na tinypic albo imageshack, wklej link, zaznacz go i kliknij na przycisk Img. Niech to wygląda tak: [img]link[/img]
Dzięki wielkie K A M 2150 :)
Więc wracam z problemem hełmów korynckich u elitarnych falangitów nacji Epiru i Ptolemeuszy. Proszę abyś przesłał to twórcom moda i może coś to poprawią
http://www.tinypic.pl/r5bh52o4z590
Dzięki wielkie K A M 2150
o teraz chyba będzie dobrze !
Więc wracam z problemem hełmów korynckich u elitarnych falangitów nacji Epiru i Ptolemeuszy. Proszę abyś przesłał to twórcom moda i może coś to poprawią
http://www.tinypic.pl/r5bh52o4z590
i jeszcze jeden przykład
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... ic-Kingdom
Basilikoi Phalangitai