Już 103 frakcje odblokowane:
viewtopic.php?f=577&t=13971
Wersja do druku
Już 103 frakcje odblokowane:
viewtopic.php?f=577&t=13971
Szybciutko to poszło. :D Dziwne, że CA nie reaguje, przecież pewnie sporo z nich miało iść do DLC? Ciekawe, czy nie zablokują DLCkowsich nacji następnym patchem.
Jak chodzi o blokowanie frakcji z DLC to pewnie pierwsi będą, ale żeby naprawić grę, to już po co :|
I bardzo dobrze że to odblokowali, teraz DLC frakcyjne będą musiały być o wiele bardziej dopracowane żeby ktoś je kupił :)
wystarczy że zablokują te własnoręcznie odblokowane frakcje na multi i już mają 10-20 tys sprzedanych dlc :) mnie bardziej martwi to że mogą wprowadzić dlc tak głupie jak np. Blood Pack z Shoguna -.- niby fajniej ogląda się pole bitwy pełne zmasakrowanych ciał wroga no ale płacić za coś takiego chyba 10 zł ? niby mało ale takie rzeczy powinny być wprowadzone jako mod za free.Wolę nie myśleć jakie dlc wprowadzą tutaj . . . konia trojańskiego ? albo zawsze mogą zablokować zmianę nazwy legionu i wprowadzić je jako dlc, lubię CA za to że zrobili Rome II które jest naprawdę świetną grą tylko niech oni odczepią się od dlc i pozostaną przy tworzeniu gier a do tworzenia dlc niech zatrudnią inne osoby.
A ja wam powiem ze o ile wczesniej bardzo psioczylem na wszelakie dodatki czy DLC, to od niedawna zaczalem dostrzegac ich pozytywne strony. Bo takie dodatki jak do np. shoguna 2 w postaci dwoch dodatkowych kampanii i nowych klanow ktore urozmaicaly gre, bardzo wplywaja na zywotnosc takiej gry. Inna sprawa ze DLC rodem z pardoxu w postaci nowej muzyki do gry czy kilku dodatkowych obrazkow to kpina wrecz.
dawid masz rację co do tych dlc w postaci kampanii i rodów ale ten dlc Blood Pack który dodawał tylko i wyłącznie krew -.- to już jest przesada.
Chciał bym założyć temat w którym będziecie pisać jak oceniacie frakcje z DLC. Sparte, Epir oraz Ateny
Moim zdaniem Ateny jak i Epir nie urzekły mnie zbytnio, Sparta tak średnio na jeża, jednostki powtarzają się mało unikatowych jednostek i szczerze powiem że żałuje wydanych tych 32 zł... Co nie zmienia faktu że najbardziej urzekli mnie Spartańscy Bohaterowie...! Epicka jednostka... :D I irytuję mnie strasznie to że praktycznie niemalże każda morda z Sparty jest identyczna ....
Prawie? Wg mnie wszyscy wyglądają tak samo. :) Kozie brody, mordy tak jakby taśmowo ich robili.
Ja tam dostałem w preorderze za darmo :) Mi się podoba bo można zagrać spartąąąąąąąąąąąąą! :P
Daj spokój... Napaliłem się na grę Spartą, a wydali takie gówno i to za taką cenę... I te ich zapewnienia że robią wszystko żeby każdy żołnierz wyglądał inaczej a de facto wyszło z tego "Rome 2 - wojny klonów"Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
I te Ateny jeszcze mnie dobijają ... o.O
Gram sobie Spartą i jestem zadowolony. Macedonia i Ateny deleted. Epir jak zwykle padł bardzo szybko.
No Ja teraz zacząłem i nie mam pomysłu jak to rozegrać ;p, rozjebać Macedonię oraz Ateny i ruszyć na Pyrgamon etc? :x
Zniknęły Wam frakcje z DLC? Zdziwiony jestem. Nie mam Aten, Sparty i Epiru w kampanii i też w Custom battles. Nie wiem jak oni namieszali. Po co kupiłem pre-order i nie zamierzam drugi raz płacić za te DLC.
U mnie wszystko jest ok. Mam Greków zarówno w kampanii, jak i w bitwach.
Właśnie reaguje ale dziwnie bo zbanowali typa który domagał się bana na multi dla tych co moda używają. i do tego napisali że frakcje są grywalne ale dlc dają tylko bonusy i nie które jednostki.
Brak krwii w podstawce moim zdaniem mial za zadanie obnizyc prog wiekowy gry. Przez to zostal dodany jako DLC, chociaz faktycznie wnosi to zbyt niewiele jak na DLC.Cytat:
Zamieszczone przez Sethinify
@KLA A masz to DLC aktywne? Sprawdz na steamie kilikaja prawym przyciskiem myszy na rome 2 i wybierz DLC. Jezeli tak, a w grze fizycznie nie masz tych 3 rodow to sprobuj odmodowac gre, jesli to nie pomoze to napisz do Steam support.
Wiadomo kiedy wejdzie patch z grywalnymi Seleucydami?
Mówili coś o październiku. Jednak po problemach w dniu premiery termin ten nieco się oddali zapewne.
Choć nie grałem to czytałem,że jedne ze słabszych jednostek w grze ma Kartagina.Czy to prawda?
A ja się dziś rozczarowałem. Bo po cichu liczyłem że dziś odblokują Selków, a tu tylko pacz 3 się zassał.
Selków jak i wszystkie grywalne nacje masz już dostępne w jednym modzie jakby co ;)
Wiem. Ale na razie nie chcę jeszcze modów odpalać. Podstawkę czystą na maksa wypróbować chce, aby mieć z nimi porównanie.
Po drugie jakoś nagrywanie modów na steamie mi nie wychodzi. Empire ze trzy razy reinstalowałem, a później dałem sobie spokój.
Poza tym panowie z ca pisali że coś tych Selków jeszcze nie dokończyli. Najprawdopodobniej to tylko taka gadka. Ale co mi tam mogę zaczekać.
Ale tutaj nie ma co robić reinstala, proste kopiuj wklej i tyle... Serio, w podstawkę nie da się grać, bez modów nie wyobrażam sobie gry w Rome obecnie. Dzięki modom mam lepszy balans, gra chodzi lepiej, mam więcej nacji, nowe jednostki, trochę lepsze AI kampanii itd. To wszystko nie zajmuje nawet 2mb, a zmienia grę całkowicie i nic nie nadpisuje, poza tym na nacje, ale wystarczy zrobić sobie kopię zapasową JEDNEGO pliku. Nawet jak by nie działało to kopiuj wklej i działa.
Zresztą mody możesz zainstalować na obecną kampanię, nic się nie popsuje, a jak coś się nie podoba to usuwamy i wszystko jest po staremu.
Fakt , że można odblokować wszystkie frakcje tylko po co? Nie wiem ja w Rome2 ale we wszystkich poprzednich Totalach frakcje odblokowane ręcznie w plikach gry znacząco odstawały poziomem wykonania od podstawowych - brak drzew technologii ( szkoły ) , niektórych budynków czy innych quesów.
Już wolałbym poczekać i zagrać porządnie wykonanymi od twórców.
Dokladnie, frakcje ktore sa odblokowane modem faktycznie sa grywalne, ale im dluzej sie nimi gra tym wiecej niedorobek wychodzi. Rowniez jestem za tym zeby czekac na oficjalne DLC, zamiast grac na frakcjach homemade.
Jak to po co? Ano po to, żeby mieć największą dostępną liczbę frakcji w grze. Co z tego, że nie wszystkie są jeszcze gotowe? Ktoś każe Ci nimi grać? Bierz te, które już dorobiono. Jeżeli myślisz, że mod na wszystkie nacje to tylko odblokowanie ich w grze to mylisz się, mod rozwija się i dochodzą bonusy, opisy i misje dla tych pomniejszych nacji. Zrobienie tylu nacji to nie takie raz dwa, to wymaga pracy. Jak ktoś woli to niech sobie czeka i łaskawie płaci CA te 20-30 złotych za kilka nacji. Z czasem mod na nacje i tak wyjdzie w pełniejszej krasie. Wystarczy popatrzeć na takiego Darthmoda pod Empire, gdzie pomniejsze nacje mają po kilkanaście jednostek unikatowych. To po prostu wymaga czasu, a CA i tak udostępni z DLC tylko część nacji.
Z PR'owego punktu widzenia raczej bym na to nie liczył. Może wydawać się, że wydanie darmowego DLC'ka obecnie byłoby dobrym pomysłem. Problem w tym, że nie dawniej jak przed tygodniem przeszła przez ich forum nie małą burza w której dużo forumowiczów powiedziała, że jeżeli nie chcą raz jeszcze doprowadzić swoich fanów do białej gorączki to niech lepiej połatają tą grę nim wydadzą płatne DLC. A kolejny pakiet kultur ma się pojawić wraz z Seleucydami. Taka moja teoria jest, że Seleucydzi przez to ukażą się pod koniec miesiąca bo do tego okresu powinni wydać jeszcze z te 2 patche i myślę, że gra będzie już mocniej poprawiona pod wieloma względami. Tym samym i wilk będzie w miarę syty (gra będzie miała już 5 patchy), a owca cała (zapowiedź CA o terminie Seleucydów). Oczywiście Seleucydzi mogą wyjść nawet jutro bo gdyby kierować się logiką to Roman 2 powinien zawitać do nas dopiero na święta.Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
Swoją drogą nie mam rozeznania - Seleucydzi dojdą do grupy państw - sukcesorów Aleksandra Wielkiego? Bo jeśli tak to będzie fajny wybór w tej grupie: Macedonia, Egipt, Imperium Seleucydów. W sumie ich najbardziej unikalną jednostką będą chyba Silvershield Pikemen? (To pytanie do osób posiadających moda na wszystkie frakcje). Jak oni sprawują się względem reszty pikinierów?
Pozdrawiam
Zaktualizowano Encyklopedie, dodając opis Seleucydów i trzech nowych nacji barbarzyńskich: Scytia, Roksolanowie, Massagetowie.Cytat:
Zamieszczone przez Sanvone
http://dsi0fanyw80ls.cloudfront.net/pl/home
Póki co opisy frakcji nowych barbarzyńskich są dość... ubogie jak dla mnie, może się dowiemy więcej wkrótce.
yea! :D ciekawe jak tam reszta , czy niczego nie spieprzyli
Czy Selucydów trzeba ściągać jak DLC czy z automata sie zainstaluje?
W moim przypadku samo pobrało, nawet w trakcie gry pojawił się komunikat o ściągnięciu Selucydów.
Faktyczne u mnie też tak było :)
Witam!
Seleucydzi odblokowani, ale gra nimi to jakas masakra( wojne wypowiada kilkanaście frakcji). Ma ktoś jakies pomysły jak sobie radzic na początku??
Mnie się sympatycznie gra. Szybko rozegrana akcja dyplomatyczna powiększyła grono moich satrapii oraz skarbiec do 13 tysięcy (poziom b.trudny). Wyprawa karna powiększyła terytorium. Powolutku zmuszam do defensywy Egipt i w zasadzie mam spokój. :)
Co to znaczy szybko rozegrana akcja dyplomatyczna?? Mi satrapie ogłosily niepodleglosc i sa automatycznie w stanie wojny. Może więcej szczegolow moglbym prosić.
Darujmy sobie satrapów. Kluczem do sukcesu jest likwidacja Egiptu. Potem zgniecenie Persów i Partów i w zasadzie mamy już większość terytorium Azji.
Szybko tzn. w pierwszej turze.Cytat:
Zamieszczone przez mpawel5