Re: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny
A ja mam problem z pewnym sprzętem, mianowicie-telefonem SE W880i. Problem jest taki, ze w niektórych momentach koma mi się zwyczajnie wyłącza. Wczoraj np. byłem na piłce, puszczam muzę i w połowie sru :/ Pewnie to coś z baterią, ale nie chce mi się tego nigdzie zgłaszać ;d Ale jest jeszcze cos. Raz jak mi sie koma wylaczyla, wlaczam ją wpisuje pin, wchodzę w gry[gdzie normalnie powinny byc 4] a jest z...50 :shock: :shock: :shock: :shock: Nie wiem jak się to w ogóle mogło stać ,że mi się same pojawiły w komie :?:
Może problem z softem? Albo masz zbyt przeładowaną pamięć.
Mój SE W890i czasem sam się restartuje, ale to już taka wada fabryczna.
Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
(.....) w niektórych momentach koma mi się zwyczajnie wyłącza. Wczoraj np. byłem na piłce, puszczam muzę i w połowie (............) Raz jak mi sie koma wylaczyla, wlaczam ją wpisuje pin, wchodzę w gry[gdzie normalnie powinny byc 4] a jest z...50 :shock: :shock: :shock: :shock: Nie wiem jak się to w ogóle mogło stać ,że mi się same pojawiły w komie :?:
.
A sprawdzałeś ostatnio swój rachunek / status konta?
Mnie to normalnie pachnie trojanem albo inszym robakiem czy "dialerem" który ci ściąga jakieś badziewie żeby siać zniszczenie albo ściąga płatne bajery żeby osuszyć ci portfel / minuty na koncie.
- może podłacz ją do kompa i spróbój przeskanowac antywirusowo?
.
:?: co na to społeczność? Co powiecie? da się przeskanować komórkę komputerowym antywirem przez USB?
mam pewien problem coś mi jakis plik w systemie sie rozwalil i nie chce mi oczywiscie wejść do windy tlkyo sie pokazalo ze tzreba z płyty walnąc naprawe nic w tym oczywiście trudnego tylko 1 raz mi sie coś takiego stało że nie moge przez del wejśc do biosa hehe i nie mam teraz jak uruchomić z płyty naprawy albo wogóle formata, był bym wdzięczny za pomoc 8-)
Na wstępie może nieco idiotyczne pytania ale czasem i doktorowie informatyki o tym zapominają: Zapala ci się dioda w klawiaturze? Próbowałeś na całkowicie wyłączonym kompie po kolei wyciągać i od razu spowrotem wkładać WSZYSTKIE wtyczki ? CZYŚCIŁEŚ KLAWIATURĘ ? podłączałeś inną?
A po co wchodzić do BIOS'a?
1) odpalasz kompa - starczy że się da wysunąć szufladę z napędu CD lub DVD
2) płyta z systemem na szufladę i niech ją wsunie
3) reset z obudowy kompa
4) podczas bootowania wybierasz że z cd - o ile automatycznie nie zacznie bootowania z cd
No jeśli jednak ci się tak ze 3 razy nie uda - jakby system olewał że w napędzie cd / dvd jest dysk to wtedy będzie faktycznie trzeba przyjrzeć się ścieżce ładowania systemu / bootowania w BIOS i zadbać żeby CD było przed dyskiem twardym.
diody były i 2 klawiatura była podłączana ale ok już mi klawiatura chodzi właczałem i wyłaczałem zasilanie i wsadzałem prre razy klawiature i coś zaskoczyło teraz mogę już działać, oczywiście hehe żadna naprawa nie działa tylko formacik kolejny
Edit: O_O no to system sam się jakoś naprawił XD
Tytuł: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny
Cytat:
Zamieszczone przez Milanos
diody były i 2 klawiatura była podłączana ale ok już mi klawiatura chodzi właczałem i wyłaczałem zasilanie i wsadzałem prre razy klawiature i coś zaskoczyło teraz mogę już działać, oczywiście hehe żadna naprawa nie działa tylko formacik kolejny
Edit: O_O no to system sam się jakoś naprawił XD
to By wskazywało że być może cofnął się do kolejnej kopii ustawień systemowych - te okazały się poprawne i "system się naprawił" albo ..... pamięć RAM jest skopana (są na to programy diagnostyczne) - a może tylko "obluzowana" w gnieździe i raz coś knoci a raz nie, albo ....hmmm :roll:
Często ci się takie cuda dzieją?
Ja bym zrobił
1) pełnego skana antywirusem
2) PEŁNEGO scandisc'a - fizycznie sprawdziłbym czy nie ma uszkodzeń twardziela
3) otworzyłbym obudowę i poszukał czy WEWNĄTRZ nie ma obluzowanych wtyczek albo zakurzonych radiatorów - nie tylko tych oczywistych ale i mniejszych
NIe wiem co jeszcze ale jak problem się będzie powtarzał to naprawdę się przyjrzyj kompowi zanim z 1 problemu zrobi się lawina
Dzięki za rady popatrzy się choć dość często go sprawdzam bo maszynka własnie skończyła 6 latek więc wiadomo jak to z elektroniką choć za ścianą na stancji 9 latek i śmiga mimo iż od grubo ponad roku ma trojana jakiegoś w sobie to winda ani razu nie padła XD
Cytat:
Zamieszczone przez kirlan
co na to społeczność? Co powiecie? da się przeskanować komórkę komputerowym antywirem przez USB?
Właśnie przeskanowałem komórkę avastem i pod koniec wykrył mi...4 zarażone pliki :/ teraz nie wiem czy mam je usuwać [żeby mi się koma nie rozwaliła] czy co robić
Hehe, u mnie cuda się dzieją - kiedyś xp usunął vistę(chyba sie obrazil) a wczoraj 7 nie chciala sie odpalic, czarny ekran i kursor myszki...musialem znow xp instalnac, i zaskakujaco szybko poszlo... :D
to coś chyba zyje, to nie sa puste liczby...ale nie poddam sie, 7 wroci i znow beda sie wojny systemow toczyc :lol: