Pirx, przekazuję Ci pełną kontrolę nad Czwartkami z Antykiem, gdyż zamierzam poświęcić się Wtorkom w Starym Świecie. Oczywiście będę wpadać do Was od czasu do czasu.
Wersja do druku
Pirx, przekazuję Ci pełną kontrolę nad Czwartkami z Antykiem, gdyż zamierzam poświęcić się Wtorkom w Starym Świecie. Oczywiście będę wpadać do Was od czasu do czasu.
Spoko. Domyślałem się takiego rozwoju wydarzeń. ;) Ale wpadaj koniecznie, jak już trochę okrzepniesz z pierwszym Warhammerowym zapałem.
Już nawet przygotowałem listę nacji na wszystkie czerwcowe Czwartki. Tak, tak, nauczyłem się robić losowania z użyciem Excel - ja, beztalencie techniczne. :lol2: (nie zapomnę tej znamiennej ciszy, kiedy spytałem Dona, czy jak zainstaluję u siebie na kompie Warhammera, to będę mógł również grać na tym Warhammerze w Budda Play... :o ).
A swoją drogą, to wielkie dzięki za prowadzenie Czwartków przez tyle miesięcy. W dużym stopniu dzięki Twojej konsekwencji ta inicjatywa przetrwała trudny okres na Romku.
tez dzisiaj sie zjawie :))
Było trochę problemów natury technicznej (np. mam już pewność, że nie będę hostował bitew), ale generalnie udało się rozegrać kilka bitew.
Pojawiły się też 4 zupełnie nowe osoby na Czwartkach: Pan Cement (w ogóle nowa twarz), Paweł Groźny, Nieśmiertelnik i Nieznajomy. Dzięki za przybycie Panowie.
Mam nadzieję, że w następny Czwartek pójdzie nam sprawniej z hostowaniem bitew i więcej pogramy.
Uwagę zwraca fakt, że w składzie Pan Cement, Nieśmiertelnik i ja udało się nam pokonać w 3v3 tak uznane marki jak Temer, Nieznajomy i Herr Pszemek.
To zapewne zasługa maszyny losującej, której wadliwe działanie zirytowało biednego Temera. :)
Tak, Temer znowu niestety wylosował coś innego niż nację Grecką. Co prawda nawet chciałem mu podpowiedzieć numerek na Ateny albo Spartę, ale tak się złożyło że właśnie te nacje wylosowała moja drużyna. ;)
W sumie trochę go rozumiem, bo mi się trafiały głównie: Partie, Armenię i Kolchidie...
A powiedzieć że ich nie lubię to trochę mało.
To wiadomo czemu wygraliście. :)
Literówka...
To w sumie możemy też grać na przemian z bitwy z losowaniem nacji i bitwy, gdzie każdy bierze co chce. ;) W sumie to wszystko dla ludzi.
Dobra, to w kolejny Czwartek gramy najpierw bitwy z dowolnym wyborem nacji, a potem z losowaniem. Zapraszamy Temer. ;)
PS: te sformułowanie jest bardzo wymowne: :P
Wybaczcie panowie żem się zawinął po pierwszym nieudanym hostowaniu, lecz musiałem ogarnąć zgłoszenie z osobą która się pojawiła.
Chciałem również zaproponować byśmy grali z artylerią, w czwartkach oraz wszędzie indziej. Uważam iż cena do jakości już sama zniechęca do jej używania (stąd nie rozumiem bana na nią xD). Wprowadzało by to urozmaicenie rozgrywki, a z tego co mi wiadomo dobre pozycjonowanie artylerii czyli umiejętność posługiwaniem się nią może nagrodzić dobrego gracza.
Ja osobiście w bitwie bardzo lubię wsparcie jednego oddziału skorpionów lub balist.
Granie w tej formule jest tak fajne, że mogę stawać nawet Epirem na podstawce, choć w takim układzie pewnie partnerzy z teamu nie będą zachwyceni.....