Opis, że małżonka jest z Polski jest w export-vnvs w folderze text, a dotyczy to Piastów małopolskich bo to linia panująca w Polsce, nie wiem czy dla niepanującej linii da się takie coś uczynić
Wersja do druku
Opis, że małżonka jest z Polski jest w export-vnvs w folderze text, a dotyczy to Piastów małopolskich bo to linia panująca w Polsce, nie wiem czy dla niepanującej linii da się takie coś uczynić
Też tak myślę że to zależy jaki ród na początku gry panuje, zaraz sprawdzę i zrobię podmiankę na Mieszka Starego i zobaczę czy jak wyswatam jego córkę z gienkiem to bedzie ta cecha.
Edit:
Coś mi wywala i nie mogę sprawdzić, ale zapewne tak to działa. W takim razie to co planowałem nie wyjdzie, można tylko dla panujących na początku rodów tak zrobić, ale nie wiem czy to jest sens.
Bugfixera masz Ordenus? Ale ty maiłeś pliki pozmieniane, chyba musisz walnąć reinstall.
Spokojnie, testowałem na BC6 i zrobiłem sobie kopie. Chciałem pokombinować w drzewku rodziny, ale na BC6 z tymi różnymi kampaniami.. dałem sobie zresztą spokój.
Witajcie.
Czy ma ktoś może jakąś poprawkę lub łatkę dla Polski? Wybaczcie ale jak widzę na tarczach średniowiecznych wojowników orła z obecnej RP to zbiera mi się na pawia. Nie wiem kto to dokładnie robił ale dla kogoś, kto bardzo ceni sobie detale i lubi grać dopracowanymi jednostkami to po prostu koszmar. Chętnie przygarnąłbym ww. pliczek gdyby ktoś posiadał.
Szkoda, że nie zrobili Polsce w Bellum takich jednostek jakie są w SS 6.4 (szczególnie niektóre).
Pozdrawiam.
Można by popróbować dostosować niektóre elementy graficzne z "megasubmoda do BC 6.3" do BC 7. Tylko kto się na tym zna? Starzy wyjadacze jak Mietek, Aramegil, Hellvard czy exar albo nie mają czasu albo już się przestali udzielać w tym wątku.
Panowie nie wiecie jak można zmiejszyć osady w BC7, jak wiecie większość osad jest albo większym miasteczkiem albo zamkiem. Ja chciałbym zmniejszyć kilka osad, pozmieniałem poziomy murów w pliku descr_stat ale chyba nic nie zadziałało:( Wie może ktoś jak to zrobić?
Musisz zmienić osadzie rangę np: jeżeli zmieniasz miasto na większe miasteczko musisz wymazać słowo "city" na "large_town" i jednocześnie zamienić "stone_wall" na "wooden_wall". I tak dalej.
Skeletoon poradziłeś sobie? Map.rwm po zmianach usuń z kampanii i nowa kampania konieczna.
Spoko Panowie wszystko śmiga, wielkie dzięki za pomoc:D