Pewnie jakieś proste mody powstaną mimo to.
Wersja do druku
Pewnie jakieś proste mody powstaną mimo to.
Ja jestem ciekaw, czy ta współpraca wyjdzie CA na dobre. Przecież każdy TW miał swoje mody stworzone przez fanów, a tutaj ich zabraknie.
Wg mnie to, że narzędzi modderskich nie będzie to dobrze, gdyż spójrzmy na to tak: GW wydaje oficjalne armybooki, ale fani robią swoje, które niestety wychodzą słabo, a wręcz i mocno przekłamanie. Brak narzędzi modderskich daje taką zaletę, że będzie można uniknąć głupot z nieoficjalnych tworów.
DM to akurat głupie wytłumaczenie z prostej przyczyny. Mody są dla osób, które chcą w nie zagrać. Jeśli nie podoba Ci sie zawartość moda to grasz na podstawce.
EDIT: Ciekawi mnie jak będą wyglądały pola na mapie kampanii.
Na samym modzie się nie zarobi, ale żeby fajnego moda odpalić trzeba mieć podstawkę, a ta zakupu już wymaga. Wg mnie fajne mody napędzają sprzedaż i nie danie narzędzi do modowania to strzał w stopę.
Problem w tym, że mody napędzają sprzedaż ale również powodują brak chętnych na szajsowate DLC ;D
To prawda ;)
Ja się zastanawiam nawiązując do pytania Shay - Jak oni mają zamiar zrobić mapę? Mamy cztery nacje - Sylvanie, Imperium, Orków i Krasnoludy. A przecież Kislev graniczy z Imperium. Mapa nie będzie miała tam rogu tylko ścięcie? Będzie czarna chmura?
Spoiler:
W wywiadach wspominali o dwóch samodzielnych dodatkach, które będą miały swoje mapy, ale te mapy będzie można połączyć z podstawką więc ja jestem ciekaw jak to wyjdzie i jaki obszar finalnie dostaniemy.
Ale kto powiedział że nie będzie Kislevu? To samo moim zdaniem tyczy się Bretonni,to że będą nie grywalne nie znaczy że tam będzie czarna plama ;)