Zauważyliście że w tłumaczeniu jest wiara: aryjskie chrześcijaństwo? :clap: Nie powinien być aby arianizm?
Wersja do druku
Zauważyliście że w tłumaczeniu jest wiara: aryjskie chrześcijaństwo? :clap: Nie powinien być aby arianizm?
Bo to jest samo konto. Dostajesz dostęp i nic więcej.
Witam,
nie chciałem zakładać nowego tematu więc trochę pospamuje tutaj :D
Wie ktoś może jak rozwiązać problem imigrantów w prowincjach? W prowincji bodajże Gothiscandza mając dwie osady na trzy mam straszny minus do ładu przez właśnie imigrantów prawie dochodzi do -20. Dodatkowo mogę powiedzieć, że gram Sasami na trudnym.
O tłumaczeniu to nawet gadać mi się nie chce...
Po paru dłuższych posiedzeniach stwierdzam że:
- SI poprawione. Wciąż cechuje je pewna nieporadność, w ataku nie ma na siebie pomysłu, ale broni sprawnie, logicznie, wie jak się bawić strzelcami. Z jazdą miewa problemy, bardzo koślawo manewruje.
- Mechanika walki - inny balans, inaczej wszystko działa niż w RomeII. Obecnie siedzę na normalu i ogarniam :P
- A jeśli chodzi o sama trudność, to wzrosła. We wczesnej fazie gry wróg na mapie kampanii reaguje szybko, sojusznicy i poddani potrafią wbić nóż w plecy, ale w logiczny sposób. Budynki są droższe, jednostki tańsze.
- Łupienie w końcu się opłaca.
- Granie hordą jest świetne.
- walki na morzu lesze niż w RomeII, tylko co do cholery robi tu grecki ogień?!
- jednostki ładne, ale klony.
- Nowe drzewo technologii jest chyba najlepsze w serii.
- Optymalizacja poprawna.
- Ogień się liczy, ale nie wywraca gry do góry nogami.
- Opcje zarządzani postaciami, armiami, rodem, państwem i nowy systetem prowincji to spory krok naprzód.
- Nowa falanga nie rozwala gry, coś tam robi, ale nie jest op.
Panowie jak przydzielać gubernatora prowincji?Gram Cesarstwem Wschodnim w samouczku to zrobiłem jednakże teraz niestety niepotrafię.
W oknie frakcji masz po prawej stronie zakładki. Jedna jest z urzędami, druga z gubernatorami a trzecia nie wiem z czym bo nie mogę w nią wejść.