Kilka modów ma kampanię Late, czyli późne jak SS 6.4 (tam państwa są większe i silniejsze na starcie). Broken Crescent 2.3.2 spróbuj.
Wersja do druku
Kilka modów ma kampanię Late, czyli późne jak SS 6.4 (tam państwa są większe i silniejsze na starcie). Broken Crescent 2.3.2 spróbuj.
Szukam jakiegoś moda skupiającego się bardziej na Afryce Północnej. W sensie jakaś nowa frakcja/e, więcej prowincji. Mogą być też takie, które całą akcję przenoszą do Afryki. Okres nie ma znaczenia (chociaż już po upadku zachodniego Rzymu), liczę na Waszą pomoc. :)
Broken Crescent 2.3.2 Masz Makurię w Afryce poniżej Egiptu, rozbudowany Bliski Wschód, w tym cały półwysep arabski i wiele egzotycznych frakcji.
Makuria to państwo, czarnoskórych wojowników.
Polecam tego moda z submodem J&K 2.0
Dziękuję Ci bardzo Araven za odpowiedź. Natomiast są może jeszcze jakieś patche polepszające grę w Afryce (najlepiej jej północną częścią) - coś w stylu standardowego medka z mapą Europy ale z dodatkową frakcją, bądź mapą Afryki. Wszystkie propozycje mile widziane, zawsze lepiej mieć wybór :D Będę wdzięczny :)
PS. Ta frakcja - Makuria - jest bardzo ciekawa. Gdyby tylko była dodana (bądź jakiś jej odpowiednik) do moda ze standardową mapą... i to podbijanie czarnoskórymi wojownikami Paryża :D jest coś takiego?
Eras Total Conquest link http://forum.totalwar.org.pl/forumdi...Total-Conquest
Mało w niego grałem, ale ma kampanie w Afryce i wiele nowych nacji i jednostek.
Mapy pewnie są tak rozciągnięte, że "hoho". :D Chociaż też nawet n iezły. A czy jest jakiś mod ze standardową mapą, tylko z jakąś dodatkową frakcją w Afryce?
Nie znam moda ze standardową mapą jaki by miał dodatkową frakcję w Afryce. Poza tymi jakie już podałem. (Zmienione mapy).
Wątpię, by taki był na standardowej mapie.
Chodzi mi o standardową mapę ale z dodatkowymi prowincjami - nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy :D
Ale cóż... dzięki wielkie za te mody, mam teraz dylemat co wybrać :D
Polecam Broken 2.3.2.2 + submod J&K 2.0 + ew. mój submod na free_upkeep. Szczegóły w temacie Broken.
Wybacz, że tak zatruwam Ci trochę życia... ale czy jest może jakiś minimod, w którym można zmienić religię bezpośrednio w grze? Znalazlem jednego na twcenter*, ale niestety link wygasł. I czy takiego minimoda można wgrać na jakiekolwiek moda?
*http://www.twcenter.net/forums/showt...s-amp-Download!