Z okazji 4 sezonu By się nie pogubić...
http://4.bp.blogspot.com/--WJkoHOC6K...0-1055+(1).jpg
Wersja do druku
Z okazji 4 sezonu By się nie pogubić...
http://4.bp.blogspot.com/--WJkoHOC6K...0-1055+(1).jpg
Trochę nieaktualne względem wydarzeń w trzecim sezonie
Chodziło mi bardziej kto jest (był :D ) z kim związany w ten czy inny sposób...
No i jak po pierwszym odcinku GoT? Ja jestem zadowolony! Było przypomnienie wątków, ale nie tak rozbite jak w poprzednim sezonie - to bardzo na plus! Do tego parę fajnych sytuacji, dzięki którym uśmiechałem się jak debil do siebie :P Ile w tym zasługi twórców, Martina albo po prostu mojej sympatii do bohaterów to nie wiem. No i końcówka wymiata, szczególnie, że wątek Aryi jest moim ulubionym;)
Tak, postarali się :D Najpierw nie przypadło wrzucenie pewnej sceny z Oberynem i Elarią, której raczej próżno szukać w książce i sprawiała wrażenie danej strasznie na siłę, potem już tylko smuciłem się do końca odcinka, że coraz bliżej napisów końcowych, a chcę więcej :D
Ogółem, jeden w lepszych odcinków w ogóle z tej serii :D
Słyszał ktoś o serialu "Cezar"? Nie wiem czy projekt już ruszył, ale z rok temu było o tym głośno. Dziwne, że nie pojawiają się obecnie jakieś nowe informacje.
Serial ma być spin-offem Spartacusa. Mają pojawić się tam przed wszystkim aktorzy grający Cezara i Krassusa.
Jeśli serial ujrzy światło dzienne to mam nadzieję, że zobaczymy wiele akcentów ze Spartacusa.
Też o tym słyszałem zaraz po zakończeniu 4 sezonu Spartakusa. Myślę że Starz pójdzie za ciosem i będzie kolejny serial "w sandałach".
Jeżeli nawet to wolałbym jakieś wątki Krassusa bo o cezarze jest tyle filmów itp a o Krassusie i jego kampanii przeciw partom mało się słyszy.
Ogólnie zgadzam się z Tobą, ale myślę że pociągną temat od momentu śmierci Spartakusa żeby tym bardziej przyciągnąć widownię "Spartakusa", więc Krassusa powinno być sporo. Ale na bitwę pod Carrhae bym za bardzo nie liczył. ;)
Wow, pierwszy odcinek 4 sezonu rzeczywiście świetny:
[spoiler:3v2a0fev]Mam pytanie, czy książę Oberyn był biseksualny? Bo nie pamiętam z książki.
Zmiana Dario po jednym sezonie :D[/spoiler:3v2a0fev]