Raczej dziesiąta. Chociaż może być tak, że będzie tylko w multi, a w kampanii jako płatny DLC :D :D
Wersja do druku
Raczej dziesiąta. Chociaż może być tak, że będzie tylko w multi, a w kampanii jako płatny DLC :D :D
Trzeba być gotowym na wszystko :DCytat:
Jest coś wiadomo na temat wymagań sprzętowych nowej produkcji Total War?. Premiera już za niecałe trzy miesiące, można w sumie pospekulować ;)
Pierwszy klan - Chosokabe
http://blogs.sega.com/totalwar/2010/12/ ... chosokabe/
Mam obawy że będą same klany. Dopłaciłbym gdyby zrobili też inne frakcje np. Chiny, Korea itp.
znajac z forum twoj rozmach jak by byly chiny i koreal to i o indie bys sie upomnial moskwe polske rzesze niemiecka francje itd.... a pozniej tez i jakis kosmitow by zachaczylo
Shogun to shogun a nie Asian Total War. Jezeli roznice miedzy klanami beda widoczne i nei mam na mysli tu jednostek bo to jest naturalne ze beda takie same ale chodzi mi raczej o uwarunkowania zasoby dostep do technologii. Samurajowie nie beda mieli 1 wspolnego ryja i nie beda dzialac jak roboty wszyscy wykonujacy 1 animacje.
Jak pokazal ETW im wiecej frakcji tym gorszy produkt. NTW tez bylo kupa bo ich sposob na AI to dowalenie im takich bonusow ze gra stawala sie smieszna (jazda ciezka dostajaca baty od lekkiej piechoty)
jezeli to co najwazniejsze w singlu czyli ai bedzie na poziomie grywalny i to co wazne na multi czyli ogolny balans bez super hiper wymiataczy ktorych tylko innymi wymiataczami da sie wyciac to bedzie to produkt godny.
jak narazie to nie widze powodow do optymizmu bo jestesmy karmieni ta sama papka co zwykle z tym ze opakowanie jest nowe. Czekam na demo i gre w pelnej wersji jak dla mnie to nie istotne jest ile tych klanow bedzie 9 czy 15 wazne jak one sie beda zachowywac czy to bedzie ETW style ze :
Oo mam 3 jednostki ide mu zlupic cala prowincje...damn cala armia ale w tym czasie zrobilem nowe 3 jednostki
Ja jeszcze nie spotkałem się z tym by lekka piechota dawała manto ciężkiej kawalerii. Chyba, że się szarżuje prosto pod pociski. Wtedy wiadomo, że będą straty bo to nie XV tylko XVII wiek, a pociski bez problemu przebijają zbroję.
Ja nie chciałbym dodatkowych frakcji takich jak Europejczycy, Chińczycy, Koreańczycy czy Kosmici. Jasne ci trzej pierwsi mogą się pojawić jako kupcy ale raczej nie najeźdźcy.
Ważna będzie różnorodność i balans między różnymi klanami. Jedni niech mają dobrą piechotę inni wyśmienitych łuczników, a jeszcze inni niezrównaną kawalerię. Ale to wszystko z umiarem, niech to będą różnice 1,2 punktów w statystykach żeby gra była jak najbardziej zbalansowana bo to się liczy. Wkurza mnie w Napoleonie, że sensownie gra się tylko niezniszczalną Brytanią i Francją no i ew. Prusami, a reszta odpada na starcie.
Ciekaw jestem czy pojawią się chłopi jako formacja wojskowa. Chyba powinni być. No i czym będą walczyć? Pewnie bambusowymi pikami. Tak by było najlepiej.
Kurde wie ktoś czy będzie pre-order Shoguna na gram.pl? Widzę już pre-ordery np wiedźmina, a on wyjdzie dopiero 2 miesiące po premierze Shoguna... no nic może taka polityka twórców.
Chlopi to wlasnie wszelkie jednostki AshigaruCytat:
Zamieszczone przez Hawkx
Generalnie będą wszystkie jednostki które były w jedynce plus to wszystko co CA chce dodać na DLC. Nie wydaje mi się żeby jednak Shogun 2 był jakimś przełomowym produktem serii to cały czas ten sam schemat full wypasiona grafika i zero "wnętrza".
Multiplayer
Shogun 2: Total War
http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=7146