Ja zauważyłem, że moje jednostki strzelają prosto przed siebie mimo tego, że nikogo tam nie ma ^ ^' Nie używałem żadnego czworoboku czy murków.
Wersja do druku
Ja zauważyłem, że moje jednostki strzelają prosto przed siebie mimo tego, że nikogo tam nie ma ^ ^' Nie używałem żadnego czworoboku czy murków.
Przeszedłem Kampanię Egipską. Podobała mi się w końcu w pełni działająca funkcja kapitulacji i to, że komp nam też to proponuje. 1/3 miast wziąłem bez wystrzału, komp nie raz też mi proponował kapitulację , ale zawsze odmawiałem :D .
Kampania Egipska jak dla mnie najtrudniejsza, fajna jest Europejska w którą właśnie pocinam.
Dla mnie europejska. Nie mogę ogarnąć tak wielkiego państwa. Egipt to dla mnie kaszka z mleczkiem.
Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z balonami? :P W kampanii egipskiej przy rozpoczęciu bitwy na mapie kampanii w prawym górnym rogu swojej karty miałem mały obrazek balonu... no i w czasie bitwy rzeczywiście od strony moich wojsk na pole wleciał balon :d To daje jakieś plusy czy co? Czy tylko taka ozdoba? ;d
Daje, że na przykład rozstawienie wroga widzisz i posiłki wroga zanim przestąpią granicę pola bitwy
Rozstawienie wroga widać zawsze wtedy, gdy masz lepszego generała ;)
ale posilki zanim wstapia na pole bitwy nie sa wykrywane. A balon da ci czas na przygotowanie sie
EDIT:
Dziś gdy grałem bitwę Polską postanowiłem poobserwować lekką piechotę. Jak zapewne wiecie w NTW są różnego rodzaju okrzyki mobilizujące
gdy jednostka maszeruje lub jest nieruchomo. No i wpatruję się w tą lekką a tu gościu "Kucać idioci :!: "
Na jakich ustawieniach gracie w NAPOLEONA bo ja się zdziwiłem ale mając Ge Force 9800gt mogę spokojnie ustawić na rozdziałkę 1280x1024 i wszystkie opcje wizualne jak w Empire na poziomie Wysokim lub Bardzo wysokim a gra jakby nawet chodzi płynniej więc faktycznie chyba coś zmienili w optymalizacji sprzętowej
PS. Intro tylko mnie denerwuje przecież to nie Napoleon to po prostu Hitler i to nawet nie trzeba przymykać oka żeby to zobaczyć. CA przesadziło i to bardzo.
Grając Prusami zabiłem szpiegiem Napoleona.Patrze w w tej samej i nastepnej turze i przywódcą Francji jest nie kto inny jak Napoleon Bonaparte.co on jakiś terminator jest????? :roll: