A to curóchna króla?
Wersja do druku
A to curóchna króla?
A to o to chodzi.. :roll:
lol do tej pory je wydawałem jak leci w pierwszym roku osiągnięcia dorosłości to ani nie zauważyłem :oops:
Mam pytanie : Czy jak włączę : Ustawianie kamery --> ogromne to czy przeciwnik też będzie miał takie duże armie ?
Tak :lol:
A ja mam pytanie jak wygląda technicznie doprowadzenie do szczęśliwego końca misji prośba o ręka księżniczki?
Próbuje na wszelkie sposoby,ale nie udaje mi się.
Pomijam poprawność gramatyczną tego zdania.Cytat:
Zamieszczone przez Neron
Wymagane jest posiadanie wolnego księcia z królewskiej linii (przynajmniej mi nigdy z bocznej linii nie udał się ożenek), księżniczka, dobre relacje i trochę szczęścia. Wybieram też państwo, do którego moja nacja historycznie ciążyła. W przypadku państwowości piastowskiej będą to Węgry. Wymiana handlowa, wymiana map, sojusz i małżeństwo.
Generalnie to księżniczki na początku używam do mariaży, potem wraz z rozwojem państwa staram się mieć jak najwięcej generałów, więc od razu po pojawieniu się księżniczki wydaje ją za mąż zyskując gubernatora.
Nurtuje mnie jeszcze jedna kwestia.
Mianowicie, gram w medivala2 jakiś czas,jak zaczynam grę jakąś nacją mam jedną księżniczkę.
Ona po wydaniu za mąż znika z mapy.
Mimo iż mam drugą 30 letnią księżniczkę,w drzewie genealogicznym,nie pojawia się ona na mapie,ani w agentach.
Moje pytanie brzmi,dlaczego tak się dzieje?
A! To o to się rozchodzi, wybacz.
Przykład Anny Jagiellonki i Stefana Batorego to dobry przykład by nie wydawać królewny za późno za mąż. W pewnym wieku, księżniczka zostaje wycofana z planszy i trafia... Powiedzmy, że do klasztoru, czy w odległy zakątek. W Medku II nie pamiętam w jakim wieku się to dzieje (jakoś nie miałem okazji do tego dotrzeć), ale w jedynce to był 39 rok życia.
Chyba z "dyskusji ogólnych" się zrobiło Podzamcze.
A może chodzi Ci o to, że ona wogóle się nie pojawiła, a nie że ze starości poszła do klasztoru (wtedy pojawia się wiadomość o tym o ile pamiętam). Miałem to samo pytanie pare postów wyżej i podobno ma być to córka króla/księcia, a nie innych generałów.Cytat:
Zamieszczone przez Neron