Trzeba mieć zainstalowany wcześniejsze aby ten najnowszy działał ? Czy odrazu sciągać ten nowy ? A jak z spolszczeniem ?
Wersja do druku
Trzeba mieć zainstalowany wcześniejsze aby ten najnowszy działał ? Czy odrazu sciągać ten nowy ? A jak z spolszczeniem ?
Parzcież jest instrukcja.Cytat:
Zamieszczone przez HusarPL
viewtopic.php?f=496&t=11763
Była już o tym mowa(poprzednie strony).Cytat:
Zamieszczone przez HusarPL
Co zmienia lub poprawia ten nowy patchfix
Ja mam taki problem, że grając Danią tylko niektóre porty mają trasy dla statków (te które nie mają, nie wykazują handlu morskiego w osadzie). Co ciekawe, trasy te potrafią przeskakiwać z jednego portu do drugiego. Czy w tym nowym patchu wszystkie porty już "działają"?
Nie mam pojęcie. ;) Jak nie działają to zgłoś błąd.
Po patchu w końcu armie wrogów wychodzą na bitwy polowe.
Na razie nie instaluję patcha, bo mi się dobrze gra (wrzuciłem sprawozdanie z kampanii do odpowiedniego tematu), więc pytanie do kierujących państwami nadmorskimi czy działają wam wszystkie porty?Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
Z moich obserwacji wynika, że miasta mogą eksportować towary (a więc wyrabiać jakiś konkretny dochód z handlu morskiego) tylko wtedy kiedy mają zbudowane nabrzeża kupieckie. A więc z samego portu (tego w którym buduje się statki) wynika tylko i wyłącznie możliwość importu z miast mających już nabrzeża (a więc dochód jest mały, albo żaden jeżeli nic się nie importuje).
Szczerze mówiąc jak powstaną nowe frakcje to będzie dobrze bo widzę ,że ziemie głównie w niemczech są szare i łatwo taki brandenburg lub saksonia może sobie popodbijać. Ja sobie pozwoliłem do każdego państwa dopisać co myślę o nim itp. Państwa z tego co Ensis pisał.
Co do OiM całej mapy nie przejrzałem dobrze. Zależy od jednostek jakie te państwa będą miały i ogólnej polityki ich.
Kozacy Dońscy- Dobry pomysł zapełni te białe plamy i przynajmniej rosjan jak i tatarów osłabi
Hospodarstwo Młodawskie- To nawet dobry pomysł bo nawet by dodało realistyczności. Osłabiło by to Rzeczpospolitą . I jak zawsze małe państwo może szybko paść przed większym potężnym. Nawet grając w mediwalu kampanie małe państwa szybko odpadły.
Hospodarstwo Wołoskie- Osłabiło by Turków i Siedmigród ale dobrze jak by było.
Reszta może być a Bawaria powinna. Ogólnie to dobrze jak by te wszystkie białe plamy znikły , lepiej by się grało niż na początku tylko buntowników bić.