Dzięki, akurat rozpoczynałem rozpakowywać grę. :lol:
Wersja do druku
Dzięki, akurat rozpoczynałem rozpakowywać grę. :lol:
dodałem poradnik, jak zmieniać pliki z rozszerzeniem strings.bin na txt
viewtopic.php?f=249&t=11935
Witam,
Zakładam ten temat, bo w innych wątkach nie znalazłem odpowiedzi.
Próbuję trochę modować mojego Medka (jestem początkującym graczem), ogólnie to podnoszę koszty jednostek / budowli. W folderze moda, którego sam stworzyłem, próbowałem też podnieść koszty wież obserwacyjnych budowanych na mapie kampanii, z 200 w podstawce do ok. 6000, edycja w pliku descr_cultures, niestety - nie udaje mi się to. Niezależnie od zmian w pliku tekstowym, wieże nadal kosztują 200, czy jest jakiś sposób na skuteczną zmianę tej ceny? Coś pominąłem?
Będę wdzięczny za wskazówki, może to jest dużo prostsze niż myślę :D
Pozdrawiam Wszystkich.
Witam
Mam pytanie, na które odpowiedzi nigdzie nie znalazłem- Jak zmienić głosy dowódców/ jednostek/ przemówień ( na tym mi najbardziej zależy) w modzie Call of Warhammer? Który to plik i czym go otworzyć?
EDIT: Ok, spytam się inaczej, jak otworzyć plik Voice.dat?
Wejdź do modów ukończonych do Bellum Crucis, tam do submoda dźwiękowego zrobionego przez Wino i jego zapytaj.
Potrzebuję pomocy przy edytowaniu jednostki Strzelców, mianowicie chciałbym aby używali tylko drugiej animacji, w której trzymają tarczę i toporek. Grzebałem w EDU i dokonałem jedynie tego, że mogę nimi szarżować jak normalną kawalerią (nie są już missle), jednak animacje zmieniają dopiero po wejściu w walkę a tak cały czas zapylają z kuszami w łapach. Pamiętam, że w Rome można było jakoś pozmieniać kolejność animacji, nie wiem czy w medku też coś takiego się robi. Z góry dzięki.
Nie jestem pewien, ale czy ta animacja nie zależy od trybu walki? Może jeśli zmienisz wyjściową ze skirmish to zmieni się też animacja ?Cytat:
Zamieszczone przez Żakuj
Żeby tego dokonać trzeba edytować export_descr_units. Który wiersz dokładnie to Ci w tej chwili nie powiem, ale chyba drugi lub trzeci od góry.
Jakby co, to na początku pliku jest instrukcja.
Zmieniałem już w EDU wiersz ,,class" z missile na light, i zachowują się właśnie tak jak pisałem w poprzednim poście. Ta jednostka ma dwia modele: podstawowy - ten z kuszą, oraz dodatkowy - ten z toporkiem. Czyli są to odpowiednio primary i secondary weapon. Chodzi o to aby toporek był primary, a model z kuszą w ogóle był pomijany. Innymi słowy mają zachowywać się tak jak np kawaleria kupiecka, która posługuje się tarczą i mieczem. W EDU próbowałem to zrobić ale zamiana primary i secordary powoduje zmianę animacji, czyli zachowują się tak jakby mieli toporek i tarczę, ale mają w łapach kusze a po wejściu w walkę dopiero im się zmienia. Nie wiem jak tu zakombinować, próbowałem też zmieniać w battle_models rodzaje animacji ale nie wiem czy dobrze robię. Pozdro.
Ja wiem o co Ci chodzi i to właśnie próbuję Ci wytłumaczyć :)Cytat:
Zamieszczone przez Żakuj
Zobacz co się stanie jeśli dasz w "attributs" cechę "start_not_skirmishing"
Nic nie pomaga, dalej stoją z kuszami :x