Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 5- ARWERN
Logicznym było by pojawienie się spadkobierców Aleksandra, naprawdę liczących się frakcji tj Ptolemeuszy oraz Seleucydów. Wydaje się, że są oni absolutnie niezbędni. Co do trzeciej frakcji stawiam pomiędzy Germanami a Partią - w obu tych przypadkach Rzym miał cięzki orzech do zgryzienia. Takie są moje typowania, ale przyszłość zweryfikuje :)
Egipt się pojawi prawie na pewno.... Ktoś już coś pisał o "powrocie mumii" i że CA zarzekało się że nie zrobi takiej akcji jak w Rome 1 co może sugerować że "postarają się" (w cudzysłowu bo ze staraniem się u CA jest różnie...) dobrze odwzorować Egipt i umieścić go we frakcjach grywalnych.
Partia będzie na bank z powodów oczywistych.... chociaż CA jedzie na całej linii więc różnie może być.
Osobiście wolał bym żeby we frakcjach grywalnych byli: Seldzucy (czy jak to się pisze...) Partia i Egipt.
Ale wnioskuje że CA da do grywalnych frakcji Germanów zamiast tych Seldzuków.
Seleucydzi, Seldżucy to w Medieval II byli. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez MichalKruk
Partia będzie na bank z powodów oczywistych.... chociaż CA jedzie na całej linii więc różnie może być.
Partii może nie być w zwykłej wersji z oczywistego powodu - Rzymianie będą się z nią ścierali jako z jedną z ostatnich nacji, bo najdalej położoną od ich startowych terenów...
Niemcy chcą Germanów to w takim razie Polacy chcą Sarmatów! :D
No ba - to będzie pierwsza nacja, którą zagram jak tylko ukaże się mod starpos :mrgreen: No chyba że CA zapomni o sąsiadach Kolchidy...
No to mamy propozycje trzech kolejnych slotów: Egipt, Seleucydzi i Sarmaci :P Byłyby każde rodzaje nacji: śródziemnomorskie, barbarzyńskie, hellenistyczne i wschodnia :)
PS: Chyba wiem czemu jest tak mało prowincji. Nie jestem w 100% pewien, ale jeśli dobrze pamiętam to CA w wakacje coś mówili, że aby zawładnąć całą prowincją będzie trzeba podbić parę miast. W sensie, że 1 prowincja będzie dzieliła się na parę jakichś mniejszych podziałów
Wciąż mam minimalną nadzieję, że Germanów dadzą tylko w historycznych bitwach...Dziś dajta Selucydów!
Umieszczenie ich w gronie niegrywalnych frakcji jest również o tyle niedorzeczne, że na pewno wtedy nie byliby tak dopieszczeni, a wysoki poziom zaniedbania skutkowałby kwestionowaniem ich mocarstwowej pozycji...pewnie będą mieli z 3 słabe prowincje :/
Stresik jest co? :D Mam nadzieję, że dziś dadzą frakcję. To najlepszy scenariusz, choć są 4 możliwości:
- frakcja,
- zbroje Lusteda + odpowiedzi na pytania,
- same odpowiedzi na pytania Lusteda,
- nic! (choć w tym roku była raz taka sytuacja).
Powiem Wam, ze pozytywnie się nastawiłem. Dziś pewnie będą Germanie, choć liczę że Seleucydzi będą w grywalnych.
I tak będzie mod, który wszystko naprawi. W gruncie rzeczy zero :)