i5 3350p 4x3.1
Asus Radeon R9 270X 2GB
Zalman Z3 plus
4GB ram
Msi B-75MA-P45
Thermaltake modular SE 530W
LG 23EA63-V-P
Wszystko na Ultra w FHD. Gra działa bardzo płynnie zarówno w bitwach jak i na mapce kampanii
Wersja do druku
i5 3350p 4x3.1
Asus Radeon R9 270X 2GB
Zalman Z3 plus
4GB ram
Msi B-75MA-P45
Thermaltake modular SE 530W
LG 23EA63-V-P
Wszystko na Ultra w FHD. Gra działa bardzo płynnie zarówno w bitwach jak i na mapce kampanii
Procesor Intel Core i5 4570 3,2-3,6 GHz
Karta grafiki Asus Radeon R9 270X 2GB 256 bit
RAM 8 GB
Rozdziałka 1600x900
OCZ Fatal1ty 550W Modular
Płyta główna Asrock B85
:twisted:
Wszystko na Ekstremalnych działa bardzo płynnie, w wielkich bitwach Ultra.
Czy karta graficzna ATI Mobility Radeon HD 4500 Series, da sobie radę?
Cytat:
Zamieszczone przez Barbarian&Tiran
Mamy podobne sprzęty, ale u mnie bitwy powyżej 10k żołnierzy dość poważnie tną się. Jak u ciebie?
Intel i5 3570k @ 4,2
2x4GB DDR3 1600 mhz RAM
AMD Radeon HD 7970 Ghz
Windows 7 64 bit
Rozdz. FULL HD, AA włączony, efekt odkształcania i efekty krwi włączone - reszta wyłączona
Ustawienia Ultra z obniżonymi cieniami na wysokie i oddziałami na Ultra. Nniebo, trawa, drzewa, teren, budynki - bardzo wysokie.
Już nie pamiętam dokładnych wartości jak mierzyłem frapsem, ale przy solidnej sieczce na zbliżeniu klatki spadają poniżej 30. Na mapie kampanii też nie jest najlepiej.
Efekty cząsteczkowe masakrują FPS przy dużej bitwie. AA przy full HD też można spokojnie wyłączyć. Drzewa od ultra nie różnią się od tych na średnich, a parę FPS dochodzi. Alpha roślinność masz wyłączoną?
Tak alpha wyłączona. Jeśli chodzi o AA to początkowo miałem tą opcję wyłączoną, ale jednak postrzępione krawędzie (głównie terenów w oddali) za bardzo rzucały mi się w oczy. Co do efektów cząsteczkowych - masz na myśli ogólną opcję czy efekty krwi? Te drugie sprawiają, że żołnierze są poplamieni krwią, a to mi się bardzo podoba :D
Ogólnie nie jest tak źle z działaniem gry, początkowo spodziewałem się, że będzie lepiej, ale to w końcu Total War i optymalizacja nigdy nie należała do zalet tej gry. Pamiętam, że na poprzednim blaszaku musiałem grać w Empire na jeszcze niższych detalach niż obecnie a i tak klatki oscylowały zazwyczaj koło 30.
Zwykłe efekty cząsteczkowe. Różnicy wielkie nie ma, a pomaga z płynnością w trakcie starcia.
Procesor Intel Core i3 530, 2,93 GHz kręcony na 3,8 GHz
Karta graficzna Radeon HD 7790 1GB
4 GB RAM
Windows 7, 64 bit
W końcu zainstalowałem grę na swoim komputerze, w porównaniu ze wcześniejszym postem, wymieniłem grafikę i podkręciłem trochę procka.
Gra w natywnej rozdzielczości mojego monitora 1680x1050 chodzi płynnie na bardzo wysokich/ultra, większość dodatkowych opcji graficznych odznaczona.
Na mapie kampanii nie ma żadnych problemów, w dużych bitwach też jak na razie nie doświadczyłem przycięć, choć mogłoby być lepiej.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony, bo sprzęt nie najnowszy, a nawet jak go kupowałem prawie 4 lata temu to była niższa średnia pólka ;)
A wcześniej dużo się naczytałem jak to bez czterordzeniowca nie ma co podchodzić do tej gry, dobrze, że poprawili optymalizację :D
Czy Rome total war 2 pójdzie mi na mój komputer?? Pytam się bo nie którzy mówią że pójdzie a nie którzy że nie :/. Mogę grać nawet na najniższych :D.
Pentium(R) Dual-Core CPU
E5200 @2.50GHz
2.50GHz, 3 GB RAM
karta graficzna- NVIDIA GeForce 9400 GT
i DirectX 9.0
Mam kompa windows xp