wszyscy są zajęci pomstowaniem na CA za inne rzeczy, lista jeest baardzo długa więc brody galów a także wzrost i kolor skóry rzymskich legionistów zeszedł na dalszy plan :D
Wersja do druku
wszyscy są zajęci pomstowaniem na CA za inne rzeczy, lista jeest baardzo długa więc brody galów a także wzrost i kolor skóry rzymskich legionistów zeszedł na dalszy plan :D
Nie czas żałować róż, gdy płoną lasy ...Cytat:
Zamieszczone przez tusek21
Czy po zainstalowaniu modów np. wszystkie frakcje czy poprawa dyplomacji oraz grafiki będę mógł normalnie pykać na multi?
Aż się uśmiałem, to najlepsze hasło września, i same sedno, a tak poważnie będzie dobrze moi drodzy :roll: :Rome, Medek 2,Empire były łatki i jeszcze raz łatki,3 września miał być dla nas wszystkich świętem,a jest jak ZAWSZE, WIĘC NIE DRAMATYZUJMY, za 3 miesiące każdy z nas nie będzie pamiętał problemów.Jedno pytanie do Administratora Forum, czy Panom z CA nie jest głupio i wstyd?, tyle milionów mają fanów na całym świecie, wystarczyło zachować poziom SHOGUNA 2 i było by doskonale,pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez Lee
@DonKamillo
Ja pykam (dostępne masz tylko frakcje z preorderu i podstawki w multi), dzisiaj jeszcze ze znajomym sprawdzę jak jest w kampanii multi.
Z kolei jeśli np. używasz Radious Battle Moda to jeśli chcesz pograć na quick battlu czy multi musisz go na moment usunąć (ja używam go tylko w kampanii single)
inaczej będzie ci waliło desynce i errory przy wczytywaniu bitwy , za to z jeśli chcesz grać kampanię multi wystarczy że grający z tobą tez ma RBM i możecie grać.
Ograniczenie ilości armii w najnowszym Rome 2 to dobre posunięcie ,ale wydaje mi się że jeszcze jest ich za dużo i komputer nadal spamuje dużą ilością "pustych armii".
Czy wie może ktoś gdzie to można zmienić ,ewentualnie czy się ze mną zgadzacie ,ponieważ nie wiem jak wygląda sytuacja w późniejszych etapach gry.
Rome 2 dalej mnie zaskakuje ...2 tyś ludu zablokowanych w bramie i ani w te ani we wte. Trzeba oddać miasto walkowerem ;ccc poprzednią bitwę zablokowali się przy desantowaniu plaży...wszystko wyglądało niezwykle epicko! No ale... ;d jednak przypłynęli się tylko poopalać na lazurowych plażach Hiszpanii ;d
PS: wie ktoś może czy jest jakaś wersje Radious mod, która obniża dmg o jakieś 50-60% ? tak jak to było w Darth modzie do Shoguna 2
Mam pytanie. Czy w podbitej wiosce da się zostawić jakieś wojska obronne, czy musi się w niej znajdować generał? Bo jak mam coś przejąć jeżeli budżet na wojsko mam skrojony, przejąłem osadę, idę na inną a w trakcie jakiś barbarzyńca przejmuje moją wcześniejszą osadę? I do tego cały czas bankrutuję ;c
Rozumiem, że w kampanii multi tylko podstawowe frakcje?Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
Sprawdzał już ktoś Baktrię? Ma coś ciekawego, jakieś jednostki czy cuś? :D
@Kobaiashi
Sprawę bardzo ułatwia postawienie przy newralgicznej wiosce/mieście armii w pozycji fortyfikacji, wsparta garnizonem nawet osłabiona i niewielka potrafi przetrzymać sporo silniejszego wroga broniąc się w forcie, który stanowi o wiele lepszą pozycję obronną niż bardoz słabo rozwinięta wioseczka.
A każda wioska czy miasto ma garnizon o jakości i wielkości zależnej od stopnia rozbudowania danej osady.
@DonKamillo
Wydaje mi się że w kampanii mutli możesz grać jaką frakcją chcesz o ile masz je wszystkie odblokowane + posiadasz preorder, po prostu twój partner (ale to brzmi) jesli nie ma moda na wszytkie frakcje będzie miał wybór ograniczony do tych oficjalnych. Na 100% będę wiedział po 23ciej ;)