@Pampalinex
zerknij na te wykresy:
http://forums.totalwar.com/showthread.p ... 0450ddcf77
Rmoe 2 najwieksze problemy ma z gforcami z serii 600 i 700
Wersja do druku
@Pampalinex
zerknij na te wykresy:
http://forums.totalwar.com/showthread.p ... 0450ddcf77
Rmoe 2 najwieksze problemy ma z gforcami z serii 600 i 700
A to już nie moja wina, ktoś inny zaspał ;) Nie pobierałem bet patchy - wczoraj mi zainstalowało oficjalnie wydanego. Od wczoraj po odpaleniu gry widać informację o oficjalnym wydaniu 3 patcha - przynajmniej w wersji angielskojęzycznej. Niedługo będzie wypuszczona beta patcha 4. Kiedy dokładnie, nie wiem - nie interesują mnie bety patchów, tylko ich finalne wersje.Cytat:
Zamieszczone przez marchel
Zmniejsz efekty cząsteczkowe. Dużo osób popełnia błąd i ustawia tą opcję wysoko, a ona masakruje fps gdy jest dym, ogień, deszcz. Gdy nagle animacje się rwą to danie tego na low pomaga. Sam poziom efektów prawie się nie różni między najwyższym, a średnim.Cytat:
Zamieszczone przez marchel
Witam
jak sprawdzić czy aktualizacja została pobrana?
jak kraszuje czesciej to z naczy ze sie zainstalowal :-)
a tak na powaznie to musisz miec taki build : 7319.4591
Czy ja wiem, że zaraz błąd. U mnie różnicy dużej w FPS nie ma przez to w kontekście najniższe ustawienia - najwyższe. Może 1-2 FPS a i tak jak przesuwam kamerę przez taki dymek to mam dropa takiego samego. Ale to już raczej wina mojej karty graficznej co już w innych grach słabo sobie radziła z efektami cząsteczkowymi.Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Pozdrawiam
U mnie robi sporo, zwłaszcza jak są płonące strzały, na ultra potrafi lekko zwiesić, na średnich chodzi płynnie, a nie widać różnicy. Tak samo na niektórych kompach zdarza się klatkować sama animacja, czyli gra chodzi płynnie, fps wysokie, ale animacje jakby skakały, na zwolnieniu czasu już dobrze chodzi. Bug od czasu Empire, wystarczy efekty cząsteczkowe zmniejszyć i znika.
Plus mi głównie chodzi też o płynność jak nagrywam filmiki, a wtedy takie podpalone strzały potrafią spowodować spadek do 5-6 FPS, podczas gdy bez nagrywania w tej samej sytuacji jest 25FPS.
i ja mam takie pytanko AI zaczęło używać machin oblężniczych? skasowano możliwość podpalania bram?
Witam.
Pytanie odnośnie patcha nr. 3 - czy coś pomógł ? Widzę że znaczna część osób nadal moim zdaniem słusznie narzeka na grę, choć są wyjątki (marketing szeptany czy może jednak ultra sprzęt kto wie). Ja osobiście grę kupiłem wczoraj więc od razu jadę na tym patchu - i jest tragicznie. Grafika znacznie gorsza od Shoguna II no i te ściny :/ Shogun działa na wysokich bez problemowo.
Pytam dlatego iż chce się w miarę dowiedzieć czy CA planuje dalsze poprawki czy już uznali że starczy :) słyszałem o patch 4 jakieś pogłoski....może on będzie dla mnie przełomowy.
Nie powiedzialbym ze grafika jest taka znowu duzo gorsza, zaznaczyles brak limitu pamieci po prawej stronie? Pytam bo sam z poczatku nie bylem swiadomy co ta opcja daje, a jak sie okazalo dopiero po jej zaznaczeniu gra wyglada tak jak powinna wygladc.