-
Ja też bym wolał rozwijać osady od podstaw. Obecnie w większości chyba frakcji mamy już nieźle rozbudowane osady i do tego możliwość rekrutacji najlepszych wojsk. Słabe to trochę. Jeśli nawet to nie jest historyczne to wolałbym rozwijać osady od najmniejszych a tylko np. stolice zostawić na takim poziomie jakie obecnie są.
Możesz zatem Skeletoon podzielić się swym dziełem? Z chęcią bym wypróbował :)
-
Mam pytanie, czy jest możliwe aby zmienić tarcze dla spieszonych polskich rycerzy na okrągłe bądź normańskie, ponieważ w 12 wieku rycerstwo Polskie nie używało takich tarcz i trochę mnie to drażni.Oraz czy da się jakoś wstawić do Bellum Crucis jednostki z innych modów ponieważ w grze jest ich trochę przy mało.
-
Dać się da na pewno, ale potrzebna osoba, która to kmini :) Być może wystarczy wykorzystać już gotowe z innych jednostek - wtedy trzeb pogrzebać w pliku battle_models.modeldb (i być może w jeszcze innych) w katalogu unit_models. Jeśli trzeba robić od zera to sprawa jeszcze bardziej się komplikuje, bo chyba potrzebny jakiś grafik.
Jednostki z innych modów również można wstawić, ale tak samo jak wyżej - potrzebny ktoś kto się na tym zna :) Na pewno są to Hellvard i exar, nie wiem kto jeszcze. Do Bellum 6.3 to oni wstawili jednostki z innych modów.
-
Mam pewien kłopot, otóż nie mogę budować kościołów tzn nawet nie ma ich ikonki w menu budowy. Mogę je budować tylko w krajach prawosławnych. Nie wiem co się stało, owszem zmieniałem troche w pliku descr_stat i export_descr_buildings ale tylko budynki wojskowe. Ma ktoś jakiś pomysł? Z góry dziękuje za pomoc.
Co do tych osad, to zmniejszyłem o poziom niżej czyli town i wooden castle (bo najmniejszy chyba nie działa) tylko niektóre typu Abo, Sidijmasa, i jakies 20 innych, ponadto prawie wszystkim osadom zmniejszyłem populację.
-
Sprawdź czy sama zmiana wielkości osad w descr_strat wpływa na możliwość budowy kosciołów, przywróc więc export_descr_buildings sprzed swoich zmian i usuń map.rwm z kampanii w jaką grasz.
Jak to nie wpływa na kościoły a nie powinno, znaczy coś zepsułeś w EDB.
-
Ech te kalectwa from western europe. Mod powstał 6 miesięcy temu, pół roku!, a te patałachy nie mogą sobie przetłumaczyć na angielski. Przedwczoraj w końcu się zdecydowałem zrobić megasubmoda dla graczy nie polsko-języcznych, czyli muza, moje obie wersje EDU (light i heavy że się tak wyrażę) i AI Pitera. No ale to wszystko byłoby niewiele warte jeśli te mongoły nie miały by jęz ang. Więc spróbowałem przetłumaczyć. Wziąłem wersję ang z BC 6.3 i zabrałem się do roboty. Po 8 godzinach miałem niemal skończone... a oni tam płaczą na TWC, pytają kiedy będzie, ktoś tam się podjął, ale chyba odpuścił, potem inny się zabrał to nie może od 3 tygodni zrobić bo pisze że pracuje dużo. Wystarczyłoby 5 chętnych, każdy poświęciłby raptem 2 godziny i byłaby wersja ang. Szkoda gadać, trza brać polską jazdę i najechać te zachodnie włości, bo jak to takie leniwe to się ich podbije w mig ;)
W międzyczasie Piter podrzuci nowe AI i wypłyniemy z tym na suchego przestwór oceanu :)
P.S. Araven - mogę dorzucić do tego te zmiany dające szybsze księżniczki, zmiany w EDB i inne, które są też w naszym megasubmodzie?
-
Jasne, dorzuć to. Miałem zaproponować to jakiś czas temu byś dał muzycznego im. A żadnego nowego fixa nie ma?
-
Nie ma. Mało osób poza Polakami i Włochami gra, więc mało osób zgłasza im błędy. Poza tym wątek do zgłaszania błędów jest tylko na mtwitalia, po Włosku.
-
No to wino wjedziesz im na ambicjęxD W sumie jedyny bug to te księżniczki Przecinek, w relacjach z kampanii dziś postaram się wrzucić co i jak wygląda bo już ładna tura na liczniku.
Edit: wino jak już będziesz ich uszczęśliwiał submodem, zaznacz niech zabijają ojców Przecinków, i może wspomnij w ogóle na TWC o tym bugu
-
Ok, udało mi się zainstalować, razem z megasubmodem czy jakoś tak :P. Jak narazie śmiga ładnie, świetna muzyka filmowa. Nie kumam jeszcze jak działają te statki kupieckie ale spokojnie połapie się później. Interesuje mnie czy jeszcze coś macie zainstalowanego, zmienionego w plikach aby gra była lepsza (oprócz tego megasubmoda i bugfixa oczywiście)? Da się zmienić aby wyświetlało rok, a nie liczbę tur?