Czy możesz mi wytłumaczyć co to znaczy "bajań" ? Czy twierdzisz że to co napisałem do stek bzdur ? :evil:Cytat:
Zamieszczone przez KWidziu
Wersja do druku
Czy możesz mi wytłumaczyć co to znaczy "bajań" ? Czy twierdzisz że to co napisałem do stek bzdur ? :evil:Cytat:
Nie. To tylko wielka góra pobożnych życzeń i trochę nieznajomości problemu jeżeli chodzi o czołgi - czego wyrazem niech będzie wychwalanie wielowieżowego rozwiązania. Ale to nie miejsce na rozwijanie tego tematu.Cytat:
Czy możesz mi wytłumaczyć co to znaczy "bajań" ? Czy twierdzisz że to co napisałem do stek bzdur ? :evil:
Ja wiem że wielo wieżowe czołgi są złym rozwiązaniem ale wtedy gdy w pozostałych wieżyczkach są też działa, bo pamiętam nawet taki ruski czołg z 2WŚ który miał 3 wieżyczki z działami i był do bani pewnie dlatego że każda z wieżyczek miała działo małego kalibru zamiast dać jedno duże działo ale w tym projekcie w głównej wieżyczce miało być działo (jedyne) a w pozostałych dwóch tylko km więc nie widzę tu wady, umieszczenie km w wieżyczkach zwiększa ich pole ostrzału, a druga wersja już ma tylko jedną wieżyczkę z działem i to z takim samym kalibrem jak w tamtej wersji (75 mm) i km umieszczone jak w standardowym czołgu. I nie oceniaj KWidzu innych po tym że napisali kilka zdań bo twierdzę że znam się trochę na tym, może ty jesteś takim mistrzem w tych kwestiach ?
Załóż temat - pogadamy. ;)
Czy wyrazem tej wiedzy ma być ocenianie siły armat po ich kalibrze? (Wybacz, ale nie mogłem się powstrzymać od tego pytania xD).Cytat:
Zamieszczone przez Knecht
Dobra, wracamy do tematu, bośmy trochę zjechali - choć z drugiej strony wątek przynajmniej się ożywił :P Anyway, teraz banał, żeby znowu nie wisiał przez miesiąc:
http://img265.imageshack.us/img265/2752/90007236.jpg
Аврора
Ja wiem że w niektórych działach tego forum są tacy "Wszystkowiedzący" którzy jak zobaczą kogoś nowego to muszą go zrównać z błotem. MicCal czy ja napisałem w tamtym poście że im większy kaliber działa to lepszy ? nie napisałem tak i nie przypisuj mi tego czego nie napisałem, jeśli nie zrozumiałeś co chciałem porównać to że w tej wersji 3 wieżowej jak i w tej 1 wieżowej jest działo tego samego kalibru, bo gdyby w wersji 3 wieżowej te 2 km w wieżyczkach nie pozwalałby na umieszczenie (zajmują za dużo miejsca) działa kalibru 75 mm jak w tej wersji 1 wieżowej to wtedy lepszą wersją jest ta druga 1 wieżowa ale jednak km w wieżyczkach nie zajmują dużo miejsca i można umieścić tego samego kalibru działo więc ta wersja też jest dobra.
Może dzisiaj w współczesnych czołgach kaliber nie ma dużego znaczenia ale czy chciałeś tym zdaniem stwierdzić że w 2WŚ kaliber nie miał znaczenia ? heh to żeś dowalił :lol: Po za tym czy ciągle ktoś musi mi coś wytykać i tak jak MicCal przypisywać to czego nie napisałem ? Skończcie już.Cytat:
Czy wyrazem tej wiedzy ma być ocenianie siły armat po ich kalibrze? (Wybacz, ale nie mogłem się powstrzymać od tego pytania xD).
Da...Cytat:
@Knecht
Cóż, "wszystkowiedzący" na pewno nie jestem (choć chciałbym :P), a patrząc na daty rejestracji, można się zastanawiać, kto tu jest "nowy"... xD Wybacz jednak, jeśli Cię uraziłem, chyba rzeczywiście przyjąłem ton cosik zbyt napastliwy ;) Choć imputować Ci żadnych kwestii nie zamierzałem, a mój pogląd oparłem nie na tej kwestii, którą teraz poruszyłeś, ale na tej:
7,5cm KwK 37, będąca głównym uzbrojeniem wczesnych Pz IV, nie była dedykowaną armatą ppanc., w przeciwieństwie do 3,7cm KwK 36, a zdolność penetracji obu armat była zbliżona, mimo różnicy kalibrów.Cytat:
Sądzę, że miał takie samo znaczenie wówczas, jak i dzisiaj - czyli na pewno nie decydujące ;) I btw, z błotem równać Cię nie zamierzałem (choć jeśli odniosłeś takie wrażenie, przepraszam raz jeszcze), wręcz przeciwnie, jestem Ci wdzięczny, bo dzięki Tobie ożył temat martwy od ponad miesiąca...Cytat:
http://img843.imageshack.us/img843/8678/53229764.jpg
Co to za okręt.
Wątek pancerny możemy kontynuować tutaj:
viewtopic.php?f=67&t=6096
No i wreszcie można się z kimś dogadać ;)Cytat:
Zamieszczone przez MicCal