Może masz coś z antywirusem? Albo z łączem ineternetowym?
Wersja do druku
Może masz coś z antywirusem? Albo z łączem ineternetowym?
Gram sobie w Megasubmoda po dłuższej przerwie na nowym ai jakie testuję. No fajnie się gra, VH kampania i medium bitwa. Obecny balans w Megasubmodzie jest ok. Dłuższy czas nie stać nas na wielkie armie, rozwój nie jest prosty jak sie ma kilku wrogów. Ai Pitera najnowsze było bardzo dobre, ale już je znam. Dlatego testuję inne, na razie efekt zadowalający. Ale pogram więcej. mam około 50 tur dopiero.
@Araven
Cześć, a jakieś poprawki do co do tej rekrutacji agentów przez AI implementowałeś, czy śmigasz bez tego?
Gram bez tego, nie mam zdrowia tego rozkminiać. Właśnie sprawdzam tez czy inne ai będzie rekrutowało kapłanów. Gram na pliku na nieco szybsza budowę, Ktoś niedawno pytał o ten plik. Ew. mogę wstawić, już nie pamiętam czy był opcjonalny w Megasubmodzie czy jest w standardzie. Pogram więcej to zobaczę z tymi kapłanami. Gruzją gram mułłowie są, musza luknąc jak katoliccy księża na mapie.
Hej na jakim poziomie trudności polecacie grać z submodem? VH/VH jest ok? Ekstremalny jest bardzo ekstremalny? Czy w bitwach jednostki otrzymują jakieś dziwne bonusy czy coś?
Bonusy w bitwach tak otrzymują jak w oryginale tego Megasubmod nie zmienia. VH bywa ciężki w kampanii.
Ten submod z powstaniem bułgarów nadal jest niedopracowany? Co dokładnie się z nim dzieje? Bo chciałbym z nim sobie zagrać w medka.
Tak, nie instaluj go. Dodałem do megasubmoda będąc pewnym, że ten kto go zrobił, to zrobił poprawny skrypt. Okazało się, że skrypt jest z błędami. Nie pamiętam już co tam było, ale nie dało się na tym grać, chyba nawet wywalało z gry. Być może kiedyś go poprawię.
Witam. Gram Norwegia. Wrocilem do poganstwa. Zajalem Skandynawie, Litwe i podbijam spokojnie Ruś i wschòd. 120 tura, Megasubmod 7.0 poziom H/H. Generalnie w skarbcu ponad 100k. Pykam sobie buduje osady, zamki czytam co rok kalendarium historyczne:) i jak uznam, ze jestem gotowy atakuje kolejne ziemie. I tu moje pytanie czemu komputer jest taki pasywny? Przynajmniej w moja strone. Tylko Dania mnie zaatakowala. pozostale nacje tylko kiedy uderze pierwszy jako tako sie bronia bez wiekszych efektow. Z nikim nie mam sojuszu. Relacje 0,1.