Re: EW 2 - dyskusje ogólne
Nie 8-)
Skończę tego moda dopiero jak wszystkie frakcje będą miały zupełnie nowe rostery :mrgreen:
N:TW nawet nie kupiłem i nie zamierzqam dopóki cena nie będzie niska, tak tylko napomknąłem o moim odległym udziale w innym projekcie (chociaż magpie sam nie wie czy kupi N:TW, a aktualnie jest zajęty modowaniem pod R:TW).
Nowe jednostki są naprawdę dobre. :) Szkoda tylko, że nie można się nimi w pełni cieszyć grając np. Chanatem krymskim. Czy planujecie by pozostałe frakcje były tez grywalne? Uważam też, iż niektóre budowle powstają zbyt szybko. Przez to gra staje się za łatwa bo w krótkim czasie ma się zwrot poniesionych nakładów. Myślę tu głównie o budynkach w miasteczkach, kopalniach, szkołach itd. Zauważyłem też, że w modzie są dwa rodzaje milicji - Pierwsza która istnieje od początku gry mająca liczebność 160 i druga która można rekrutować mająca liczebność 400. Chyba coś tu nie tak?
PS. Teoretycznie jest to mój pierwszy post tutaj, ale praktycznie jest to powrót po ponad dwóch latach które miałem wyjęte z życiorysu :D
Moje konto przestało istnieć - przynajmniej tak sądzę. Pozdrawiam wszystkich ponownie;)
Pozdrawiamy 8-)
Sam myślałem podobnie z tymi budynkami, na razie jednak jestem skupiony na grywalności Prusi i RONu.
Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
Dzięki ;)
Musicie ściagnąć UPC, na twc pisałem, że dla tej wersji nie zrobiłem pliku localisation.loc.
Przeprasza ale niestety UPC kojarzy mi się tylko z dostawcą internetu lub z firma mojej żony UPS :oops: Czy mógłbym prosić o wyjaśnienie tego terminu a w szczególności z czym to się je. Natomiast co do moda - to co jednak pomimo braku owego tajemniczego UPC zobaczyłem - po prostu mnie powaliło (chyba z 5 rodzajów piechoty linowej dla Prus lekko różniącej się statami - poprostu cudo - każda inna wow, Pancerni, XVIII wieczna Husaria - kolorowa) Jak tylko ustalę co to jest to UPC będę grał dalej (dziś zawaliłem noc) :oops: :D To dużo lepsze od dlc .....
podsumowanie:
1) Co to jest UPC :oops:?
2) Czy po zainstalowaniu EW będę miał dostępne także wypociny panów z CA (narazie są ale nie mam UPC) - czyli dlc?
4) Czy narzędzia do modowania do N:TW są już dostępne i czy są kompatybilne E:TW (To oczywiście pytanie o rozbudowę mapy )?
Pozdrawiam Was serdecznie - i szczere gratulacje.
ps: wielkość jednostek jest ok i nie przeszkadza mi brak granatów u grenadierów ;)
edit już wiem co to jest UPC :) - rozumiem że należy go umieścić w tym samy folderze co packa :)
Dzięki, a granaty zostały usunięte celowo 8-)
Narzędzi jescze nie ma :(
Dla pełnych informacji o modzie zapraszam na twc:http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1367
ad1 wiem że celowo bo przeczytałem cały temat EW
ad2 moim zdaniem ta polityka CA jest błędna - każdy szanujący się gracz jeżeli nie kupi gry dla wersji podstawowej - bo coś tam :roll: to w przypadku serii TW kupi ją dla modów :)
ad3 wiem już znalazłem :D
A UPC tutaj :D http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=259541
Cytat:
ad2 moim zdaniem ta polityka CA jest błędna - każdy szanujący się gracz jeżeli nie kupi gry dla wersji podstawowej - bo coś tam to w przypadku serii TW kupi ją dla modów
Nie tylko Twoim 8-)
Ale cóż....Musimy jechać na czym sie da :mrgreen:
Mam kilka pytań/stwierdzeń:
1)Dziwne - mod jest ale na starcie kampani mam jednostki z vanili bo liczebność ich wynosi 160 (myśle że jest to związane z dlc - jednostki te można rekrutawać grając na modzie ale mają max 160 np 88pp luda czyli są słabsze od zwykłej liniówki która ma 300 - 450 chłopa :roll: ) .
2)Sejwy z E:TW w wersji vanila po wgraniu moda działaja: jednostki stare (rekrutowane przed wgraniem EW) są w wersji przdmodowej a nowe do rekrutacji już w wersji EW :)
ps Strasznie mnie kręci rosyjska liniówka 450 chłopa - pięknie wyglądają :mrgreen:
ad 1 - czy to chodzi o brak tego startpos?
No i gra teraz wygląda tak:
EW+startpos z DM + AUM skin pack + 4xdlc...(Mam np dwa rodzaje jednostki huzarów Totenkopf :D - EW i dlc)
Gra mnie ponownie wciągneła (do tego stopnia że napoleon poszedł w odstawkę całkowicie) 8-)
Cytat:
Zamieszczone przez kretu19955
Wpadł mi do głowy taki pomysł nie wiem jak to się ma do możliwości realizacji. Mianowicie. Czy do modeli husarii, ułanów i innych lansjerów można by dorysować szablę? Z urzywaniem jak z urzywaniem, ale na obrazach jest. Rysowanie całego rzędu husarskiego byłoby trudne do realizacji, ale może możliwe. Za pewne byłoby to ciepło przyjęte, ale to tylko głośne myślenie z mojej strony.
Zgadzam się - to fajnie działa na komfort w czasie gry - "w razie czego mają jeszcze szable" :)