Super! Bardzo podoba mi się pomysł z tym generałem. Prawie jak RPG :D. Nie no za bardzo się nakręcam, a potem znowu będzie kiszka z gry.
Wersja do druku
Super! Bardzo podoba mi się pomysł z tym generałem. Prawie jak RPG :D. Nie no za bardzo się nakręcam, a potem znowu będzie kiszka z gry.
Ciekawie się zapowiada, ale zobaczymy później po premierze jak to wygląda w praniu.
;]Cytat:
Zamieszczone przez Hawkx
Mongol Invasion do Shoguna I, jak sama nazwa wskazuje, poruszał kwestie najazdów Mongołów. Myślę, że twórcy mogą się przymierzyć by wydać dodatek, który pokaże próbę japońskiego podboju Korei. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Hawkx
No przecież, że wydadzą dodatek. To przecież kolejny przypływ kasy. Na pewno coś wymyślą chociażby najazd Wikingów. Byle by była kolejna gra za 100zł
Miałem tu na myśli coś rzeczywiście na poziomie. Trzeba przyznać, że Mongol Invasion był świeżym powiewem dla Shoguna w swoim czasie. Wprowadzał niedostępne dotąd opcje, nowe jednostki i kampanie. Był to dodatek z prawdziwego zdarzenia. W przypadku zainteresowania wydawców Koreą, liczę właśnie na taki dodatek z dawnych czasów. ;]
Dodatkowi o Mongołach jestem przeciwny, bo to jednak kilka wieków różnicy i o ile w medku jedynce zmiana modeli samurajów na te z wcześniejszych czasów nie była potrzebna to już w Shogunie 2 by to mocno raziło.
Osobiście jestem za wydaniem dodatku o inwazji Japonii na Koreę, bo to te same czasy co kampania główna, a i siły jakie Japonia tam zaangażowała były nawet większe niż te w wojnach Sengoku.
Dodatek może być. Ale niech będzie naprawdę dobry i nie na 10, a co najmniej 50h nie nudzącej się zabawy. Coś jak Kingdoms dla Medka II
Tylko, że Kingdoms to jakby nie spojrzeć kilka dodatków zebranych razem i wydanych. Powiem szczerze, gdy patrzę na te Twoje 50 godzin Hawkx to nagle mnie obleciało przeczucie, że mam do czynienia ze zręcznościówką, platformówką, albo cRPG. Tak, z naciskiem na to ostatnie, gdzie się wylicza każdą godzinę gry by można było się pochwalić (choćby taki Baldurek 200 godzin, a pewnie i więcej bo tu całą sagę można liczyć :)). W przypadku Total Wara nie oceniałbym wartości dodatku (tudzież samej gry) po tym ile czasu trzeba poświęcić na przejście wszystkich kampanii, wszystkimi nacjami.
Bardziej bym stawiał na urozmaicenia, nowe rozwiązania i elementy wprowadzone do gry oraz usprawnienia dotychczas istniejących w niej. W mniejszym zakresie na nowe jednostki, budynki.
Szacowałem. Chodzi o to żeby nie była tak przerażająco podobna do podstawki by nudziła się po około 50h.
Inwazji Japonii na Koreę raczej nie będzie. Ostatnia wypowiedź CA w tym temacie to: Sega jest z Japonii i nie wyda gry traktującej o inwazji Japończyków na Koreę. Jest to wynikiem sytuacji politycznej w regionie. Mongol Invasion 2 :].Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150