mam takie pytanie, otóż czy empire bedzie dzialac na windows 7 ?
Wersja do druku
mam takie pytanie, otóż czy empire bedzie dzialac na windows 7 ?
Tak Empire działa na Win 7.
Siemanko
Od momentu pojawienia się Emipre miałem wielką ochotę kupić tą grę ale naczytałem się o masie błędów i przede wszystkim o wywalaniu do pulpitu wiec sobie odpuściłem. Czy do tej pory twórcy gry uporali się z tymi problemami? Minęło już mnóstwo czasu przecież, wyszło parę łatek, czy da się normalnie już pograć? Pogrywałem kiedyś w Stainless Steel i niejeden włos z głowy wyrwałem przez CDT wiec chciałbym sobie tego zaoszczędzić.
Warto teraz przykupić?
Nie piszcie proszę tylko "kup se i zobacz" bo właśnie chcę zaoszczędzić nerwów na sprawdzanie, drobne błędy jeszcze przeboleje ale nagminnego oglądania pulpitu czy jakiś dziwacznych kaprysów gry nie mam ochoty doświadczać.
pozdrowienia dla miłośników Total War
Nie wiem jak było wcześniej ale mi z tymi łatkami to nie wywala do pulpitu, ogólnie polecam ;)
dzięki za odpowiedz, zapytam jeszcze czy po tych wszystkich łatkach nadal występuje problem, że po np. 100turach (może więcej?) nie można opalić zapisanej gry. Przeczytałem, iż sporo ludzi miało z tym wcześniej problem a przecież takie coś nie powinno się zdarzyć grając w orginał.
pozdrówki
Mam pytanie w kwestii sterowania. W medku dało się przesuwać całe formacje wojsk bez rozwalania szyku i zachowując kierunek trzymając wciśnięty ALT. Niestety w Empire to nie działa dlatego chciałbym się dowiedzieć czy twórcy usunęli taką możliwość czy jest pod innym klawiszem.
@Marciano82:
Warto kupić, już od dłuższego czasu CTD mi się nie zdarzają, ale proponuję zaczekać - już niedługo powinna wyjść edycja premium - Empire + Napoleon + wszystkie DLC jakie do tej pory wyszły (do obu gier).
to jest naprawdę niezłe, tyle że co z graczami co już mają ETW, przeciez nie kupię znowu tego samego, nam też powinni dać DLCki:P
Z pewnością gra pozbawiona jest swoistego "kopa". Skoro odkrywam silnik parowy czy inną istotną technologię, to chcę widzieć jakiś krótki filmik, słyszeć podniosły kawałek muzyczny, po prostu gra ma żyć. A tak, to się odkrywa bez żadnych fajerwerków kolejne technologie widoczne w drzewku, zdobywa kolejne prowincje i zwycięża kolejnych przeciwników w polu. Człowiek działa, coś tam na mapie kampanii się przesuwa, a cały świat jest... martwy. Szybko to nudzi.
Poza tym zbyt mało kawałków muzycznych, a jak są to nie takie dynamiczne jak ten:
http://www.youtube.com/watch?v=Hp_GQx-q ... re=related
Napoleon w tej materii troszkę drgnął, ale i to niewiele. Żeby Shogun2 okazał się chociaż trochę ciekawszy.
Warto i jeszcze raz warto!!! Problem bugów już dawno minął, poza tym ETW z dlc, które można kupić za śmieszną kasę przez Steam (płatność paysafecard - nic prostszego). Ale gra nabiera rumieńców z najnowszym DARTHMODEM.
Dla tych, którzy dostają drgawek gdy słyszą ModManager, powiem, że ten mod instaluje się sam tak jak każda inna gra (żadnego gmerania w userscriptach, date itp) Dzięki niemu gra zmienia się diametralnie. Już nie pamiętam jak wygląda "czysty" Empire więc nie wypowiadam się, wiem, że z tym modem jest wspaniały i bardziej wymagający.