Dzięki, już znam odpowiedz.
A teraz, bardziej ogólne pytanie:
Czego wam brakuje w Medivalu2?
Wersja do druku
Dzięki, już znam odpowiedz.
A teraz, bardziej ogólne pytanie:
Czego wam brakuje w Medivalu2?
Mi brakuje normalnych nazw prowincji. Wkurza mnie podbój np. prowincji Dublin zamiast Irlandii :D
To moim zdaniem, jeszcze da się przeżyć.Cytat:
Zamieszczone przez szajen00
Mi brakuje filmików,na przykład z konklawe,albo koronacji nowego władcy.
Witam.
Mam takie małe, nietypowe pytanie...
Jak prezentuje się armia bizantyńska względem armii innych państw? Należy do silnych czy raczej słabych? Interesują mnie na przykład takie zagadnienia:
1. Czy kawaleria Bizancjum jest słabsza od kawalerii państw zachodnich? (wydaje mi się, że rycerze mają większą siłę uderzenia)
2. Ich konni łucznicy stanowią poważne zagrożenie dla przeciwników?
3. Jak radzi sobie piechota? Słyszałem, że jest raczej słaba.
Mile widziane porównanie Bizancjum do państw Europy zachodniej, Rusi i państw muzułmańskich.
Pozdrawiam.
Edit: Dziękuję za szybkie odpowiedzi ;)
Czołem.Cytat:
Zamieszczone przez Lisek
Mam takie małe, nietypowe pytanie...
Jak prezentuje się armia bizantyńska względem armii innych państw? Należy do silnych czy raczej słabych? Interesują mnie na przykład takie zagadnienia:
1. Czy kawaleria Bizancjum jest słabsza od kawalerii państw zachodnich? (wydaje mi się, że rycerze mają większą siłę uderzenia)[/quote]
Kawaleria bizantyjska nie jest tak mocna jak państw Zachodu, więc szarże na wielką skalę odpadają, ale ...
Właśnie, to duży plus, który warto wykorzystać.Cytat:
Zamieszczone przez Lisek
Piechota jest raczej przeciętna, posiada co prawda parę skutecznych jednostek do bezpośredniej walki, lecz na pikinierów nie licz. Na dłuższą metę może drażnić brak broni palnej, tak ręcznej, jak artylerii.Cytat:
Zamieszczone przez Lisek
Bizancjum w późnym okresie ustępuje Zachodowi, z Rusią nie miałem okazji walczyć (zazwyczaj padali przed moim dotarciem). Państwa muzułmańskie, są na podobnym poziomie. Jedyna wada Bizancjum to szybki konflikt z Wenecją, Islamem i Węgrami. Potem Mongołowie...Cytat:
Zamieszczone przez Lisek
Armia Bizancjum zachęca do używania połączonych typów wojsk, bo żaden z nich nie jest u nich najlepszy. Ale to właśnie ich różnorodność jest plusem.
Maja piechotę liniową, (piechota bizantyńska, spieszeni lansjerzy, włócznicy) piechotę ofensywną, (gwardia wareska) dobrych łuczników(łucznicy gwardii). W konnicy mają lekką konnicę (milicja konna) 3 typy łuczników konnych(Skythicon, Vardiatoroi, bizantyńscy łucznicy konni), oraz 3 typy ciężkiej konnicy (lansjerzy, Latikon oraz katafrakci)
Dzięki takiej różnorodności można odpowiedzieć na każdy typ zagrożenia. Gdy trzeba zdobyć mury, wołamy Waregów, gdy trzeba ich bronić, spieszonych lansjerów. gdy trzeba utrzymać linię, włóczników. Gdy trzeba osłabić wroga przed zderzeniem, mamy szeroki wachlarz łuczników pieszych i konnych. No i w końcu, ciężka jazda do ataku na tyły zajętego piechotą wroga. W dodatku kingdoms Bizantyńczycy mają dodatkowo miotacze ognia greckiego, zabójcza broń.
Właśnie skończyłem przebudowę kompa. Nie miałem pojęcie, że podstawka ma tak zajebistą grafikę na najwyższych detalach i ogólnie wszystkim najwyższym... kosmos, w porównaniu z najniższymi to jakby dwie różne gry... :shock:
A jak zobaczysz mody co niektóre, to się dopiero zdziwisz:)
Hej jestem nowy w sumie zamówiłem dziś medieval 2 z dodatkiem królestwa i od razu chce wgrać patche i nie wiem czy na świeżo trzeba instalować je pokoleji czy mogę od razu patcha 1,03 :) może mi ktoś to objaśnić co najlepiej zrobić pozdrawiam
musisz wszystkie poza 1.1
Najpierw 1.2, potem 1.3, potem instalujesz królestwa, potem patch 1.5 do królestw, potem najlepiej zainstaluj jakiegoś moda (viewforum.php?f=19), bo w oryginalnej grze komp zachowuje się beznadziejnie głupio.