-
Re: Dyskusja ogólna
Witam
pobralem patche wgrałem i mam pytanie czy tylko ja tak mam że mimo ustawienia kampanii na trudną praktycznie nie ma bitew z wrogimi armiami najwyżej przy oblężeniach ponadto co kazda turę. rozumiem ze to wczesna wersja czy moze ja cos źle wgrałem gram Rzeczypospoltą i zdobyłem już Stambuł mimo ze walcze praktycznie tym co miałem na początku zebrane z miast. Moze zwiększyc trudność kampanii na najwyzszy możliwy?
-
Beta jest do testowania, a nie do grania. :geek:
-
Panowie, nie myslał nikt nad stworzeniem 'alternatywnego' patcha z RON jako caloscia?
Trochę może przypomnę - był kiedyś projekt RON mod , ale nigdy ie powstał
Może więc teraz?
-
Pomysł został podjęty niedawno i zapewne za jakiś czas zostaną podjęte jakieś realne środki w tym temacie. Nie będzie to tylko zrobienie RON bez podziału na Koronę i Litwę, ale będzie to swoiste rozwinięcie i lepsze wykorzystanie tego co oferuje OiM.
-
To świetny news :D A czy mozesz zdradzić więcej szeczółów co t za patch/mod?
-
Póki chociaż jeden plik nie będzie zrobiony to nie ma co się napalać. Będzie to raczej polski submod do OiM, ale jak się uda będzie to swoista alternatywa dla zwykłego OiMa, ponieważ będzie dużo zmian. Chcemy dodać możliwe jak najwięcej specyficznych cech rozgrywki dla każdej z nacji bez jednoczesnego przeładowywania modów skryptami, które zwiększają awaryjność i spowalniają grę. Do tego Rosjanie najpierw muszą w miarę dokończyć to co chcą zrobić teraz bo jednak każda łatka od nich poprawia ważne aspekty moda, a gdybyśmy chcieli równolegle robić naszego moda to co chwilę trzeba by było nanosić ich zmiany, przez co powstałby niezły chaos.
Poza zrobieniem z Litwy i Korony jednego państwa chcemy wprowadzić pewne nowinki, które Rzeczpospolitą Obojga Narodów by osłabiły, ale jednocześnie dawały ciekawe możliwości dla gracza. :) Nie chcę jednak sypać super pomysłami na lewo i prawo i coś więcej pojawi się dopiero jak będzie to w pełni działać, co ludzie się zbytnio nie napalą na coś co może się okazać niewykonalne bez pomocy pewnej osoby. ;)
Osoby chętne do pomocy niech piszą do Ensisa lub mnie na PW, nie zgłaszać się w tym temacie.
Potrzebne osoby wyłącznie z doświadczeniem w modowaniu, najlepiej plików tekstowych i jakby się jakiś grafik 3d znalazł do naprawdę drobnych prac to także by było miło. :)
-
A jak wersja RONu będzie? Poważnie pytam:
ta zmitologizowana, czy ta historyczna na ile jest to w ogóle możliwe :roll: ?
edit:
Bez względu na sposób podejścia do RONu i tak jest to wiadomość piękna :D :D :D
-
Taka z każdym możliwym do zrobienia w medku utrudnieniem jakie sprawiała szlachta ; ) Czyli zamiast łatwiej będzie trudniej, ale ciekawiej :)
-
Najważniejsze by RON stanowił całość, a nie fantasy polityczno- historyczną, sugeruję jako gracz, spróbować niektórych rozwiązań z DLV, już oczami wyobraźni widzę jak nielubiany przez wszystkich Zygmuś jest zmuszony przywrócić Krakowowi miano faktycznej stolicy :D
-
Zapowiada sie bardzo ciekawie. :mrgreen: