jeśli aktualne to prześlij mi klucze do miast i zamków :DCytat:
Wolna jest Polska w MKO 27
sytuacja dobra
Sojusz z silnym HRE, wojna z Litwą, Pon z Kijowem.
Po hasło do mnie Sabala lub Pitera .
Wersja do druku
jeśli aktualne to prześlij mi klucze do miast i zamków :DCytat:
Wolna jest Polska w MKO 27
sytuacja dobra
Sojusz z silnym HRE, wojna z Litwą, Pon z Kijowem.
Po hasło do mnie Sabala lub Pitera .
nieaktualne, Polskę przejął maryniasz
Tutaj napiszę tak dla informacji dla wszystkich - nie mogę odpowiadać ani sprawdzać, co mi ktokolwiek pisze na GG, a widziałem, że ktoś (albo i parę osób) próbowało. Coś mi się sknociło od ostatniego update'u AQQ. W razie gdyby było to coś pilniejszego, posyłajcie na PW, ja nie, to zaczekajcie i niedługo powinienem to naprawić.
Wolne są Maury w mko 22 ( sytuacja średnia wojna z HRe,sycylią Francją) sojusz z Hiszpanią i Imperium Islamu . Frakcja do ogarnięcia :)
Ruś w WKO 33 sytuacja troszkę słaba ale do ogarnięcia , wojna z Bułgarią , pon z kijowem , sojusz z Litwą . :)
Nie "z Turcją", tylko z Imperium Islamu(!) (Egipt + Turcja) ;)
Wolna jest Anglia w Brytanii 40. Oprócz niej na mapie została tylko Szkocja (ja). Anglia jest w dobrej sytuacji. Finansowo i wojskowo stoi mniej więcej na tym samym poziomie co Szkocja. Tereny jakie posiada to początkowe, oprócz Carlisle i Newcastle. Dużą zaletą może być posiadanie terenów Walii. Zapraszam na solo ;) Po hasło do MG (Matisek) lub do Seby.
Państwo Nowogrodzkie jest wolne w KO Teutonic 43. Sytuacja kraju:
a)dyplomacja - sojusz z Zakonem, brak wojen
b)gospodarka - rozwijana dochód co turę (mimo utrzymania rosnącej armii i budowy budynków - ok. 6000 florenów in plus)
c)militaria - armia rośnie i jest unowocześniana.
Sytuacja ogólna dobra. Po hasło do mnie lub do MG.
Hasło do Danii wysłane na PW.Cytat:
Zamieszczone przez dentor23
Jest też pon z Polską.Cytat:
Zamieszczone przez seba225
Cytat:
Wolna jest Anglia w Brytanii 40. Oprócz niej na mapie została tylko Szkocja (ja). Anglia jest w dobrej sytuacji. Finansowo i wojskowo stoi mniej więcej na tym samym poziomie co Szkocja. Tereny jakie posiada to początkowe, oprócz Carlisle i Newcastle. Dużą zaletą może być posiadanie terenów Walii. Zapraszam na solo Po hasło do MG (Matisek) lub do Seby.
Cytat:
Państwo Nowogrodzkie jest wolne w KO Teutonic 43. Sytuacja kraju:
a)dyplomacja - sojusz z Zakonem, brak wojen
b)gospodarka - rozwijana dochód co turę (mimo utrzymania rosnącej armii i budowy budynków - ok. 6000 florenów in plus)
c)militaria - armia rośnie i jest unowocześniana.
Sytuacja ogólna dobra. Po hasło do mnie lub do MG.
jeśli nadal wolne to proszę o hasła.
Ogłoszenie parafialne z mojej strony
od 27.X (od rana) do 29.X (do południa) nie będę w stanie wykonywać żadnych tur, więc prosiłbym o wstrzymanie kolejki na ten czas