Re: Broken Crescent 2.3.2
Cytat:
Zamieszczone przez misiek1205
Jest spolszczenie do tej wersji moda?
Irytujące jest to, że do każdego moda pada takie pytanie. Czy nikt nie uczy się języków obcych? Rozumiem Bellum Crucis, mało kto mówi po włosku ale angielski? :roll:
A żeby nie było offtopu: mod jest bardzo dobry, wystarczająco dobry żeby bawiąc się nim pouczyć się trochę angielskiego i historii. Do dzieła więc: odpalić i tłumaczyć jeśli się czegoś kompletnie nie rozumie. Można w ten sposób bardzo przyjemnie pouczyć się angielskiego ;)
Potwierdzam mod pierwsza liga, wróciłem do niego gram na nim wersja 2.3.2 i fix oraz z moim submodem, dawałem go kilka stron temu w tym temacie. Gram czarnoskórymi wojownikami z Makurii, walcząc z Egiptem Ajjubidów.
Egipt ma chyba najładniej zrobione jednostki w całym modzie, a na pewno jedne z ładniejszych jakie widziałem w modach do Medievala. Jedyna frakcja, którą chciało mi się grać aż do pełnego zwycięstwa kampanii long.
Bardzo podobają mi się również Ghoridzi, genialnie wyglądają jednostki Turków seldżuckich, chociaż nie do końca pasują do okresu. Jeśli komuś brakuje frakcji europejskich polecam Kingdom of Jerusalem z klasyczną ciężkozbrojną konnicą. Przepięknie zrobieni są Mongołowie, ale od nich co najwyżej można zebrać baty (frakcja nie jest grywalna). I można tak długo wymieniać, a skupiłem się tylko na tych, które sam lubię...
Klimat to bez wątpienia największa siła moda. Jednostki, frakcje, muzyka. Do tego eventy historyczne, mapa i orient, jakiego wcześniej nie znałem. Jeśli ktoś lubi mody pod medka, a tego jeszcze nie próbował to powinien koniecznie nadrobić zaległości.
Cytat:
Zamieszczone przez Gruzin
Cytat:
Zamieszczone przez misiek1205
Jest spolszczenie do tej wersji moda?
Irytujące jest to, że do każdego moda pada takie pytanie. Czy nikt nie uczy się języków obcych? Rozumiem Bellum Crucis, mało kto mówi po włosku ale angielski? :roll:
A żeby nie było offtopu: mod jest bardzo dobry, wystarczająco dobry żeby bawiąc się nim pouczyć się trochę angielskiego i historii. Do dzieła więc: odpalić i tłumaczyć jeśli się czegoś kompletnie nie rozumie. Można w ten sposób bardzo przyjemnie pouczyć się angielskiego ;)
Też doszedłem do takiego wniosku że moge przy graniu trochę się nauczyć angielskiego, teraz będe grał w tego moda po angielsku mimo że już jest spolszczenie uniwersalne do wszystkich modów.
Nie działa link do Fixa nr 2.3.2.2 na patcha 2.3.2 może ktoś wrzucić działający link.
Jak tak patrzę na te wszystkie mody to odnoszę wrażenie, że twórcy Total Warów chyba się nie starają. Pobieram moda i na pewno zagram bo tak się go chwali i super wygląda.
EDIT. Mod super ale mam prośbę. Araven możesz wrzucić swojego submoda na jakiś serwer? Bo chciałem sobie pograć z nim no ale nie działa link.
http://www.sendspace.pl/file/3675620d7588a8ab0ce3bfd link do submoda Aravena do Broken 2.3.2
Submod zawiera poprawę dochodów z kupców - dużą, free_upkeep w miastach i zamkach oraz w fortach stałych dla 2 jednostek. Zwiększa ilość surowców kopalnych - teraz obok złota i srebra, jest cyna, marmur, żelazo i siarka. Submod zawiera całkowicie nowy unit i statystyki armii od gamegeek2 wg zasad jakie będą w 3.0 oraz wzmocnionych Mongołów. Generalnie jak coś to pobrać i wypakować. Potem zrobić sobie kopię wszystkich podmienianych plików. I dopiero po zrobieniu kopii, proszę wrzucić submoda do katalogu mods i wszystko nadpisać. Miłej gry.
Konieczna nowa kampania - po podmianie plików usuńcie plik map.rwm z katalogu base z moda.
Dzięki wielkie Araven. Pobiorę niezwłocznie.
Świetny mod, mapa kampanii jest bardzo duża i poziom gry trudny, gram Jerozolimą i ciężko jak cholera, ze wszystkich stron Ayubidzi, rekrutować cokolwiek trudno (o rycerstwie nie mówię, mam te co było od początku dopiero stawiam kapitularz joannitów i będę mógł mieć aż 1 ich oddział ale to i tak bardzo dużo znaczy bo cuda wyprawiają na polu bitwy). I podobają mi się portrety dowódców, z Królestwa Niebieskiego widać wzięli z dobrym efektem, a muzyka? Miód, klimatyczna niezwykle, z przyjemnością jej słucham.
Ale najbardziej mi się podoba że każdy rycerz jest ważny, trzeba niejednokrotnie wielu piechurów poświęcić dla nich bo tylko nimi można tłuc 10 razy liczniejsze armie. Sprawdziłem w spisach i moja armia liczy nie całe 1500 ludzi, trzeba uważać :)