Fajna muzyka w tym filmiku wie ktos moze jaki tytul ona ma, moze by wino ja dodal do swojego submoda, fajnie by sie przy niej bitwy rozgrywalo.Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
Wersja do druku
Fajna muzyka w tym filmiku wie ktos moze jaki tytul ona ma, moze by wino ja dodal do swojego submoda, fajnie by sie przy niej bitwy rozgrywalo.Cytat:
Darius, a na jakim AI grałeś, na orginalnym jest ta wielka głupota twórcy, że dał pona na 30 tur w czasie, którego nikt nikogo nie atakuje... ale gracz nie musi się stosować, ja np. w jednej z pierwszych kampanii w Bellum Turcją przez te 30 tur bez problemu podbiłem sobie Bizancjum, przez ten pakt o nie agresji gra jeśli gracz jest agresywny od samego początku jest b. łatwa więc może przez to wydało Ci się to tak łatwe, wgraj sobie moje, tam pakt o nie agresji jest krótszy, ale w podboju rebelii komp i tak Cię nie prześcignie, spróbuj sobie je zdobywać z automatu to sam się przekonasz, że nawet tobie to pójdzie dłuugo, a jak grałeś na moim to widać masz już tą grę tak dobrze opanowaną, że po prostu komp nie ma z tobą szans :D
darius_d,to w końcu jestes za historycznością czy za czym? Bo w 1155 Szczecin należał do Polski.Cytat:
Jeśli poruszyliście temat początku rozgrywki, akurat oddanie Polsce Szczecina od początku gry nie służy grywalności Polską i jestem przeciwny tej zmianie.
Two Steps From Hell - Birth of a HeroCytat:
Zamieszczone przez misiek1205
Widać włosi filmiki Sandokana oglądają :D
http://www.youtube.com/watch?v=mR8G3fEEnx4
Jestem za historycznością, co oznacza - w narzuconych warunkach gry - że jestem za oddaniem Pomorza "buntownikom", gdyż Pomorze było lennem, jak potem Prusy, a nie częścią korony. Możnaby ich zhołdować, ale jako osobną nację, a nie jako "buntowników", a biorąc pod uwagę limit krajów grywalnych, nie jest to wykonalne dla wielu innych podobnych przypadków. Zostaje więc uczynienie ich buntownikami, o których ziemie walczą silniejsze potęgi. Moim zdaniem Włosi prawidłowo to zrobili w swoim modzie.Cytat:
Zamieszczone przez wino
Można gdzieś jeszcze zobaczyć ten zestaw?Cytat:
Wszystkich się nie da zadowolić, jak np. w kwestii Szczecina. W grze dużo zależy od ai. Na oryginalnym na VH, byłoby nieco trudniej niż na ai Pitera przynajmniej na początku. 30 turowy PON uważam za fajne rozwiązanie, szkoda, że Piter dał tylko 10 turowy, ale i tak gram na jego ai z Megasubmoda nr 2, czyli na wersji ai startegicznego Pitera 3.6.
Mam ogromną prośbę-mógłby ktoś bardziej ulepszyć szczecin?Sam próbowałem miliard razy i za każdym razem nie dało się nowej kampanii odpalić.
Ulepszyć? W jakim sensie?
dodać bardziej zaawansowane budynki np koszary o 1 poziom.Jak pisałem próbowałem zrobić to sam i za każdym razem gra mi nie odpalała.
Jedyne co umiem zmienić to podnieść lub zmniejszyć poziom miasta np:kraków z miasteczka na miasto wrocław na fortece itd...