Na koniec roku kilka przykładów tytułów feudalnych ;)
Spoiler:
Wersja do druku
Na koniec roku kilka przykładów tytułów feudalnych ;)
Spoiler:
Serbscy chorążowie
Spoiler:
Chorwaccy miecznicy i chorążowie
Spoiler:
Mała "zajawka" na temat Cesarstwa przed jego głównym preview ;) Poza rycerzami w barwach swojego rodu każda z niemieckich frakcji (i wszystkie inne, o ile podporządkują sobie odpowiednie prowincje) będzie miała możliwość rekrutacji także jednostek regionalnego rycerstwa z terenów Cesarstwa. Poniżej rycerstwo bawarskie :)
Spoiler:
Znacie zespół "Jar"? Planuję wykorzystać część ich utworów w ścieżce dźwiękowej mojego moda, udało mi się nawet uzyskać na to oficjalną zgodę ich lidera :) Poniżej próbka ich twórczości, jak Wam się podoba?
https://www.youtube.com/watch?v=LB3zDAxbwCs
imo trche zbys skoczna na klimat rozkminy TW
Nie jest zła, początek piosenki nawet dla jakiś wschodnich nacji by się nadał, a że skoczna to akurat może być do bitew xD
Ech, temat muzyki :) Trochę grzebałem w tych klimatach robiąc muzę do Bellum, co pewnie wiesz. No to jest ciężki temat. Wiadomo - wszystko to rzecz gustu :) Dla mnie też właśnie trochę za skoczna, gdy dumamy nad mapą, rozwojem naszej nacji, miast, ruchem wojsk itp. to też wolę spokojniejsze klimaty. Do bitew jak najbardziej. Miałem też problem z wszelkimi pieśniami/piosenkami, tam gdzie jest tekst. Też mi to jakoś się gryzie z klimatem gry, choć jest wiele świetnych kawałków, jak to co podałeś, czy chociażby zespół Percival (który notabene sporo koncertuje i żałuję, że jeszcze nie miałem okazji być na ich koncercie). Z drugiej strony może właśnie mam za konserwatywne podejście i taka zmiana podejścia do muzy wpłynęłaby pozytywnie na klimat gry?
Owszem, zalinkowany przeze mnie utwór będzie wykorzystany w bitwie :) Zespół ma oczywiście również bardziej spokojne kawałki w swoim repertuarze, tak instrumentalne, jak i pieśni.
Rycerstwo z Turyngii
Spoiler: