Nawet jeśli pójdzie to obawiam się, że i na najniższych z grania nici.
Wersja do druku
Nawet jeśli pójdzie to obawiam się, że i na najniższych z grania nici.
Ja mam 4GB Ram, ATI Mobility Radeon 4500 HD Series 512mb, Dual-core 2ghz i 2 rdzenie i spokojnie na wysokich mi chodzi.
Ale mam odznaczone roślinność, deszcz, piaski tak dalej. Antyanalising jest włączony, filtrowanie 16x i wszystko płynnie.
Krecik1218 a jak dam małe jednostki?? I właściwie to bitwy mało mnie obchodzą wystarczy żeby kampania jakoś chodziła :D.
Powiedziałbym, że z kampanią nie będzie problemu ale ta nie działa wcale lepiej niż bitwy - przynajmniej u mnie, może to przez chmury, czort wie.
Blado u ciebie z prockiem i k.graficzną, choć gra niby więcej wymaga od procesora aniżeli karty graficznej.
Zawsze możesz sam sprawdzić, a jak płynność cię zadowoli to kupić grę.
Czy koledzy na lepszych sprzętach równiez mają problemy z lagowaniem podczas oblężeń w szczególności podczas podpalenia bramy gdzie czarna chmura dymu zamula kompa?
Zmniejsz efekty cząsteczkowe, powinno pomóc.
Mój komputer to:
Intel Core i5 2400 3,1 GHz, 12 GB Ram, grafika radeon 6850 1GB
Pytanie do osób o podobnej/takiej samej konfiguracji - jak wam chodzi rome 2 total war? (obecnie znaczy po wszystkich patchach)
chodzi mi dokładnie na jakich ustawieniach jaka rozdzielczość jak duże oddziały, i głównie chodzi mi o największe bitwy
Dla osob co chca wymienić (kupic) procesor do Rome 2 bardzo przydatna stronka ktora zawiera punktacje na podstawie wydajności danego modelu procka i informacje o liczbie rdzeni jak i cenie danego procesora. Mozna sobie porownac ile dany model jest lepszy od innego.
http://www.jaki-procesor.pl/
Jeszcze ciekawa strona do porownania wydajnosci kart graficznych i parametrow technicznych kart.
http://www.benchmark.pl/komparator-gpu.html
Mam takie pytanie odnośnie Shader Model 5.0. Posiadam kartę Radeon HD 5750, która teoretycznie je obsługuje, jednak w Rome 2 mimo, że poprawnie odczytuje rodzaj karty, mogę wybrać jedynie wersję 3.0. Da się to jakoś zmienić?
SM 5.0 jest obsługiwane przez DirectX 11, czyli od Windowsa 7 i wyżej. Jeśli masz odpowiedni system to myślę, że gdzieś w pliku konfiguracyjnym gry da radę to zmienić, wystarczy poszukać na oficjalnym forum.