Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez Kobaiashi
Mam pytanie. Czy w podbitej wiosce da się zostawić jakieś wojska obronne, czy musi się w niej znajdować generał? Bo jak mam coś przejąć jeżeli budżet na wojsko mam skrojony, przejąłem osadę, idę na inną a w trakcie jakiś barbarzyńca przejmuje moją wcześniejszą osadę? I do tego cały czas bankrutuję ;c
Wioski mają garnizony, ale od tego musisz mieć odpowiednie budynki. Bawiłem się tak dzisiaj Spartą z jakąś frakcją na A nie daleko. Gdy postanowiłem wypowiedzieć im wojnę, wzajemnie odbijaliśmy sobie wioski, aż w końcu padli :D
Co do generałów, to ja zostawiam zawsze jednego na prowincję, jedną armią maszeruje i jest okey.
Cytat:
Zamieszczone przez Ferke
Ograniczenie ilości armii w najnowszym Rome 2 to dobre posunięcie ,ale wydaje mi się że jeszcze jest ich za dużo i komputer nadal spamuje dużą ilością "pustych armii".
Czy wie może ktoś gdzie to można zmienić ,ewentualnie czy się ze mną zgadzacie ,ponieważ nie wiem jak wygląda sytuacja w późniejszych etapach gry.
Nie powiedziałbym, że spamuje dużą ilością pustych armii, chyba że jest w trakcie wojny i jest mocno wybity. Ciężko mi znaleźć państwo bez wojny, które nie ma wojska. Wszyscy mają po 2/3 sztandary prawie pełne do obrony :)
Ja dodam , że jak ktoś narzeka na łatwość gry i Ai niech sobie zacznie kampanię legendary Arvernami, powodzenia :mrgreen:
Ps. podchodzę 5 raz
Cytat:
Zamieszczone przez Kuzyn
Nie powiedziałbym, że spamuje dużą ilością pustych armii, chyba że jest w trakcie wojny i jest mocno wybity. Ciężko mi znaleźć państwo bez wojny, które nie ma wojska. Wszyscy mają po 2/3 sztandary prawie pełne do obrony :)
Srsly?
http://img850.imageshack.us/img850/8509/xahj.jpg
http://img835.imageshack.us/img835/9539/hl0c.jpg
To Massili to wszystko armie lądowe. Zresztą i tak żadna różnica, spróbuj zaatakować transportowce flotą wojenną, będzie trudniej niż przeciw wrogiej flocie...
Im dłużej gram, tym bardziej się tylko zniechęcam. Mam wrażenie że Rome2 pozbawiono wszystkiego co było dobre w poprzednich totalwarach, dodano sporo nowych niewypałów i pojedyncze fajne pomysły na osłodę.
Wskazuje sojusznikom miejsce ataku, prowadzę już od dawna oblężenie tego miasta, oni zgadzają się mi pomóc po czym nie atakują i wycofują się. Powtarza się to do znudzenia. Macie tak samo? W tym momencie jakiekolwiek sojusze tracą dla mnie sens
Cytat:
Zamieszczone przez ManUtd
Cytat:
Zamieszczone przez Kuzyn
Im dłużej gram, tym bardziej się tylko zniechęcam. Mam wrażenie że Rome2 pozbawiono wszystkiego co było dobre w poprzednich totalwarach, dodano sporo nowych niewypałów i pojedyncze fajne pomysły na osłodę.
No niestety z godziny na godzinę chęć do gry maleje.
edit:
Ale!
Przyszedł czas na następne testy... i polecam nowego GEM + Radious total war + Yarkis Personal Battle Mod (działa razem z Radious) ;) testowa bitwa 1500vs1500 (nie ukrywajmy bardzo malutka) trwała 14 minut! Dobry set by zacząć nową kampanie.
Cytat:
Zamieszczone przez mardar282
Cytat:
Zamieszczone przez Lee
Cytat:
Zamieszczone przez tusek21
Jedna rzecz mnie dziwi czemu po premierze rome2 nikt nie narzeka jak to miało miejsce przed premierą, że majtki albo zarost jednostek jest nie takki jak być powinien :lol: gdzie ci wszyscy specjalisci sie nagle podziali. Czyżby to po premierze przestało być ważne.
Nie czas żałować róż, gdy płoną lasy ...
Aż się uśmiałem, to najlepsze hasło września, i same sedno, a tak poważnie będzie dobrze moi drodzy :roll: :Rome, Medek 2,Empire były łatki i jeszcze raz łatki,3 września miał być dla nas wszystkich świętem,a jest jak ZAWSZE, WIĘC NIE DRAMATYZUJMY, za 3 miesiące każdy z nas nie będzie pamiętał problemów.Jedno pytanie do Administratora Forum, czy Panom z CA nie jest głupio i wstyd?, tyle milionów mają fanów na całym świecie, wystarczyło zachować poziom SHOGUNA 2 i było by doskonale,pozdrawiam.
Dokładnie cytat z dramatu ,,Lilla Weneda'' Juliusza Słowackiego. Można powiedzieć, że akcja dzieje się w okresie późnorzymskim...
Co do floty, to dokladnie; nie produkuje jej bo po co jak wojska ladowe znakomicie daja sobie rade jako flota:)Moze na pozniejszych poziomach flota ma silniejsze statki ale to i tak dziwne.
Moze sprobuje Rzymem na legendarnym ale tez jak przedmowcy od kilku dni nie mam ochoty na gre.
Spróbuję te mody. Na razie na Legendary gram Kartaginą, AI jest agresywne, przez mocno podzielone prowincje i jest dość trudno się bronić.
Sprawę psuję AI przy oblężeniu = ustawić swoje statki w porcie i zablokować + falanga w brami (zawsze mnie atakują w jedną bramę pochodniami) i wygrywa się bitwę na maks szybkości robiąc sobie kawę w drugim pokoju.
O dziwo Rzym ma kilka armii po 10-20 jednostek (Gdy grałem Spartą takie stacki miały tylko państwa jedno prowincjowe)
A bitwy jakie macie na legendarnym? Epickie czy podobne lelum polelum jak na nizszych poziomach? Da sie sfilmowac i wrzucic na YT czy nie ma czego?;)
Cytat:
Zamieszczone przez adi
A bitwy jakie macie na legendarnym? Epickie czy podobne lelum polelum jak na nizszych poziomach? Da sie sfilmowac i wrzucic na YT czy nie ma czego?;)
Jeśli chodzi o oblężenia to tylko troszkę mniejsze lelum pollelum niż normalnie. Ale dalej bardzo kiepsko.
Jak złapiesz wroga w polu (za po powinien być achievment na steam:P) to już człowiek nie zgrzyta zębami pod warunkiem że nie podzielisz oddziałów na 2 lub 3 mniejsze formację :)