witam
czy mógłby ktoś tu wrzucić link do moda, który zmienia, że rok to więcej niż jedna runda? będę wdzięczny
albo na pw jak woli
dzięki
Wersja do druku
witam
czy mógłby ktoś tu wrzucić link do moda, który zmienia, że rok to więcej niż jedna runda? będę wdzięczny
albo na pw jak woli
dzięki
W workshopie są, wystarczy subskrybować, bez żadnych linków.
czy używając moda z workshopa póżniej będe mógl go wyłączyć jakoś? wiadomo, że jak jest plik to wgrywam kopię i już ?
zależy mi by potem móc grać w multi z innymi
Przy starcie gry masz mod menager, tam zaznaczasz z jakim modem lub bez jakiego gra ma się włączyć.
dzieki za odp.
czy w kampanii multi jak ustawie z kolega ze kooperacja to potem mozemy zmienic stosunki i wojowac ze soba?
System najemników słabo jest zaprojektowany. Generalnie wygląda to tak, że na początku każdej tury istnieje bardzo mała szansa (15%), że 1 jednostka najemników w danej prowincji się zregeneruje. Dlatego nie jest rzadkim przykładem by po 100 turach nie przybyli ani jedni najemnicy, co czyni takie frakcje jak Kartagina słabszymi. No i od patcha 5 AI zaczęło sama rekrutować najemników przez co ich podaż jeszcze bardziej się zmniejszyła. :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Książę Imielinu
Generalnie kolejność jednostek w kampanii i ich role są kolejnym słabo wykonanym elementem. Gram kampanie tylko Atenami od początku gry, którzy maja zarówno Włóczników z Theuros jak i Hoplitów z Theuros. W mojej opinii obydwa oddziały powinny być dostępne szybciej (zamiast Hoplitów i z zwykłego baraku) ewentualnie powinny mieć zamienione statystyki z Hoplitami. Dodać musze, że Włócznicy z Theuros nie posiadają falangi oraz, że ciskają oszczepami podczas szarży co czyni z nich alternatywną jednostkę do oskrzydlania zamiast powiedzmy jakiś szermierzy. Ma to chyba tylko taki sens, że lepiej radzą sobie z jazdą oraz zyskują bonusy do "włóczników", których jest dość dużo na helleńskich frakcjach.Cytat:
- włócznicy z thureos... wtf? Wymagają III poziomu budynku, podczas regularni hoplici są dostępni już na I, a jedyną przewagą włóczników jest niezauważalnie wyższy współczynnik szarży i obrony w zwarciu (po 2 pkt.) oraz równie niezauważalnie niższa cena werbunku i utrzymania. Wszystkie inne staty mają takie same lub znacząco gorsze. Dla mnie zupełnie niezrozumiała jednostka, ale może czegoś nie wiem...
Tak się głupio spytam, czy grając na modach odblokują się osiągnięcia na stemnie ?
Pytam bo od czystej podstawki odrzuca mnie normalnie. Już tydzień nawet jej nie włączyłem.
Tak, osiągnięcia nalicza normalnie ;)
Co do wyboru modów polecam ten wątek:
viewtopic.php?f=579&t=14379
Za to przy "czystej" grze to tak średnio. Mam ponad 100 godzin za sobą, ale osiągnięcie nie wyskoczyło.
Wyskoczy. Z niektórymi co prawda trzeba przejść do następnej tury lub nawet zacząć nową kampanię by wyskoczyły - np za ukończenie prologu.