Grogmirze, jak te reformy mają wyglądać?
Wersja do druku
Grogmirze, jak te reformy mają wyglądać?
Jednak namówiliście mnie na DeI, pobrałem tego submoda do zmiany języka, pobieranie 1GB z steama to za wiele :) A jeszcze jedno pytanie bym miał polecilibyście jakieś submody czy nic ciekawego się nie znajdzie?
Mam nadzieje że uda się spolszczyć jak unit packi jednostek u Radiousa. Gram na pamięć tego co było dawniej po Polsku, a że było to jakiś czas temu to pozapominałem sporo niuansów, o czym bezlitośnie przypomina mi AI i leje za każdą głupotę jaką zrobię.
A jak tak rozpisałem się dla Ciebie w innym temacie. Jak przystało na przedstawiciela płci męskiej, szybko i zdecydowanie podejmujesz decyzje, jestem pod wrażeniem 8-)Cytat:
A jeszcze jedno pytanie bym miał polecilibyście jakieś submody czy nic ciekawego się nie znajdzie?
Szukaj, wynajduj...
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... tible-with)-Divide-et-Impera/page2
Pierwszy post na drugiej stronie.
Przeczytałem uważnie i podziękowałem za tak długi opis :) Sprawdzę jeden i drugi i wtedy ocenie co lepsze dla mnie. Takie rozwiązanie będzie najlepsze :)
Tak jest najlepiej, sam testuję różne mody pod każdy tytuł serii. W sumie instalowałem już z kilkaset modów, większych lub mniejszych. Czasami jest tak, że jak chce się dojść do pewnej wiedzy, to warto włożyć trochę wysiłku samemu. Dzięki temu wiesz na czym stoisz i nie musisz zadawać jako setna osoba tego samego pytania. :evil:
Siemka, pograłem troche w podstawkę, więc postanowiłem spróbować gry na DEI i pierwsze wrażenia są całkiem, całkiem... Podobają mi się pory roku i rok cztero turowy, w końcu mogę rozwijać się powoli tak jak lubię ! Bitwy tak sooobie, są dłuższe od tych na podstawce, i irytuję mnie strasznie osłabienie miotaczy są wręcz nieprzydatni bo zabijają po 20-30 w wiekszych bitwach co nie jest dużo :evil: iiii.. obawiam się o Partię bo to podstawa u nich, a może mam tylko takie dziwne wrażenie, że miotacze zostali osłabieni hmmm.. no nie wiem ;) Puste pola też są niefajne, ale da się grać, a ogólnie to solidną pracę wykonali panowie z DEI oby tylko mod się rozwijał. :P
Rafkos, czyli koleś od pliku na zangielszczenie pracuje już nad polonizacją DeI i trochę roboty ma za sobą :)
Grogmirze namówiłeś mnie. Zdecydowałem się wrócić do angielskiej wersji. Ale nadal uważam, że na DeI da się grać przyzwoicie po polsku. Jednak Twój argument odnośnie szkolenia języka był decydujący :D Poza tym klimat robią oryginalne nazwy jednostek dodane przez ekipę DeI (przede wszystkim chodzi mi o grę krajami poddanymi hellenizacji) Z powrotem można poczuć klimat Roma Surrectum, no i oczywiście Europa Barbarorum.Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Hejka, jest to jeden z moich pierwszych postów tutaj, więc chciałbym Was serdecznie pozdrowić :)
Tak jak napisał K A M 2150 zajmuję się tworzeniem tego submoda i równolegle robię spolszczenie, póki co w moim najnowszym pliku nie umieściłem żadnych przetłumaczonych fragmentów moda, ale dodałem lokalizację z polskiej podstawki Roma jako bazę, więc możecie grać bez tzw. "empty box'ów" czyli pustych kratek w miejscu tekstów. http://www.twcenter.net/forums/showthre ... -for-v0-6j
Mam nadzieję, że komuś przyda się ten projekt :)