-
KrystianBorys po opisie wnoszę, że może masz dojścia do autorów moda, stąd pokuszę się o pytanie czy może planują wprowadzić zmianę Minas Morghul na Minas Ithil po zdobyciu owej przez Gondor? Fajnie by też było jakby już Minas Ithil zatracała z czasem aurę "mordorowatości" na rzecz blasku Gondoru, ale tu pewnie by trzeba było robić drugą mapkę do bitew, a nie wiem czy dwie mogą być podpięte pod jedną lokalizację.
-
NiemiłosiernySamarytanin na modowaniu się nie znam (a się wypowiem), ale wydaje mi się, że mogli by coś takiego zrobić w ramach systemu zmiany miasta w zamek, po prostu dla Minas Morgul/Ithil zamiast tego by była możliwość przemiany twierdzy w jej "oczyszczoną" wersję (i może do tego wymóg, by była w niej odpowiednio wysoka kultura numerojczyków do tego, przynajmniej te 50%). Poprawcie mnie, jeśli moje myślenie idzie błędnymi ścieżkami xD
-
Minas Morgul powinno zmienić nazwę na Minas Ithil (po zdobyciu przez Gondor). Texturki są bez zmian. Osgiliath po odnowieniu się zmienia, poprzez rozbudowę Wielkich murów w Olbrzymie. Nie ma takiej opcji dla Morgulu. Unikalne miasta są prawie zawsze podpięte pod najwyższy poziom rozbudowy miasta. Zwróćcie uwagę na zmianę kilku miast na mapie kampanii. Wyglądają bardzo ładnie, np. Edoras. Kurczę, w tym modzie jest bardzo dużo zrobione, aż mi jest czasem wstyd cokolwiek sugerować twórcom :D
-
Osgiliath mi się zmieniło, ale Minas Ithil nie wskoczyło :C Co do zmiany wyglądu Minas Morgul/Ithil to szkoda :C
Edit:
Temer zedytuj post 1 bo zmienili patch 1.2 na paczkę patch 1.2 plus fixy
http://www.moddb.com/mods/divide-and...on-1-patch-121
-
Witam da sie usunac kilka skryptów z DaC np "najazd korsarzy z umbaru.." ?
-
NiemiłosiernySamarytanin, dzięki, zaktualizowane ;)
-
Ktoś coś pogarał 1 .2 + fixy? Zacznę sobie chyba Dunedainami dziś, oby żaden kolejny fix nie był potrzebny.:).
-
bugfix jest z patchem tak ?
mi wywalilo na 3 turze ;/ jakies pomysly czy bede musial wszystko na nowo ?;/
-
Mi na patchu 1.2 z fixami (tym ważącym ponad 500 mb) bez problemu odpaliły starej sejvy, czasem wywali zwłaszcza po jakiejś dużej bitwie lub jak dużo naklikam czy to w przeglądaniu budynków czy jednostek, więc powiedziałbym standard jeśli idzie o mody czy vanilę. Jeśli idzie o najnowszy patch 1.2 to tak jest z fixami i zawiera w sobie poprzednika czyli 1.1, tak więc starczy najnowsze 1.2 instalować na wersję 1.01 moda, tylko pilnujcie ścieżki bo ja pierwszy raz nieopatrznie się zagalopowałem i patch 1.2 trochę zmylił drogę ;D
Poza tym gra się bardzo fajnie, mod strasznie wciąga xD
-
zainstalowane na nowo TA 3.3 DAC 1 i DAC 1.2, 5 tur i wywala, później znów po 3-4? jakieś pomysły ? i to np. jak zapisuje, lub jak klikam na dyplomatę, gdzie nagle wejdę robię dokładnie to samo albo ten sam ruch zaraz po zapisie i nie wywala
edit. ogólnie w poprzedniej wersji tez tak miałem ;/ wydaje mi się iż jest to jakiś nie tuzinkowy problem