-
Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Zamieszczone przez kujon333
Pewnie wrzucam do śmietnika, który jest na dworze. Następnie co piątek przyjeżdża firma odpowiedzialna za wywóz i zabiera śmieci - bez żadnej ingerencji gminy.
ok, czy ta prywatna firma ma prywatne wysypisko śmieci?
Cytat:
Zas co do projektu nowej ustawy to bekniesz po najwyzszych kosztach jezeli wejdzie w zycie ;)
naucz się czytać matołku, o tym jak będzie to rozliczane decyduje SAMORZĄD, zakładając, że reprezentujesz tą część wyborców, która nigdy nie ma pojęcia o co chodzi to bekniesz po najwyzszych kosztach, radny tobie wytłumaczy w ten sposób: "papież przyjedzie i pobłogosławi" i będzie ok.
-
Cytat:
ok, czy ta prywatna firma ma prywatne wysypisko śmieci?
Szczerze, to już mnie nie obchodzi. Dostali pozwolenie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez krwawa_rozprawa
Cytat:
Zas co do projektu nowej ustawy to bekniesz po najwyzszych kosztach jezeli wejdzie w zycie ;)
naucz się czytać matołku, o tym jak będzie to rozliczane decyduje SAMORZĄD, zakładając, że reprezentujesz tą część wyborców, która nigdy nie ma pojęcia o co chodzi to bekniesz po najwyzszych kosztach, radny tobie wytłumaczy w ten sposób: "papież przyjedzie i pobłogosławi" i będzie ok.
Wiec bekniesz po najwyzszych kosztach zgodnie z postanowieniami SAMORZADU powolujacemu sie na uchwalona ustawe...Fakt debile sami sie rodza :lol:
-
Nie wiem, czy ktoś wcześniej zwrócił na to uwagę... na wszelki wypadek trzymajmy rękę na pulsie...
Komisja Europejska finansuje projekt „Czysty Internet”,
http://niezalezna.pl/33189-koniec-wolnosci-w-internecie
fragment:
...5. Stworzenie podstaw prawnych dla obowiązkowego systemu identyfikacji on-line (tzw. prawo „potwierdzonej tożsamości”), aby zapobiec anonimowemu korzystaniu z usług internetowych.
6. Dostawcy usług internetowych powinni być pociągani do odpowiedzialności za niewykorzystywanie w „rozsądny” sposób możliwości sprawowania nadzoru elektronicznego w celu identyfikowania (bliżej niezdefiniowanej) działalności terrorystycznej w Internecie.
7. Firmy udostępniające technologie filtrujące oraz ich klienci powinni być pociągani do odpowiedzialności w przypadku niezgłoszenia „nielegalnych” treści rozpoznanych przez programy filtrujące.
8. Użytkownicy powinni być również pociągani do odpowiedzialności za „świadome” zgłaszanie treści, które nie są nielegalne.
9. Rządy powinny brać pod uwagę stopień zaangażowania dostawców usług internetowych w filtrowanie (nadzorowanie) treści w Internecie przy rozstrzyganiu publicznych przetargów na usługi internetowe.
10. Systemy „ostrzegawcze” oraz blokujące treść powinny stać się integralną częścią serwisów społecznościowych...
-
Jezeli jest sie faszysta,chuliganem,antysenita,homofobem czyli...kibolem zycie nie wyglada za wesolo
http://www.konieciti.pl/artykuly/polowa ... lnera.html
-
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Wiec bekniesz po najwyzszych kosztach zgodnie z postanowieniami SAMORZADU powolujacemu sie na uchwalona ustawe...Fakt debile sami sie rodza :lol:
Tez jestem tego zdania. Uchwała twojego samorządu (a nie ustawa) w sprawie opłat za śmieci może być inna niż w gminie sąsiedniej, ale pewnie tego nie wiesz i pewnie nie wiesz dlaczego będą różne stawki i różne propozycje naliczania. Zakładam, że jeśli nie masz pojęcia o co w ogóle chodzi to również twoja rodzina i sąsiedzi nie mają pojęcia. A to otwiera szerokie możliwości dla radnych, których takie, nieświadome niczego, osoby wybierają.
-
Znajac mentalnosc naszych radnych(w sensie ogolnonarodowym) stawki za oplaty beda najwyzsze z przewidzianych.Nie spotkalem jeszcze urzednika ktory by zrezygnowal z maksymalnego dojenia obywateli w swietle prawa ;) :lol: ...ale ty wiesz lepiej wszak wierzysz w praworzadnosc i powolanie radnych no i sam ich wybierales :mrgreen:
-
Widzę, że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Być może Twój samorząd to jedno wielkie goowno i RPkolesiowska, ale sami sobie wybieracie - demokracja przedstawicielska. Jeśli wyborcy nic nie potrafią, to tym bardziej przez nich wybrani radni.
Mentalnie dalej jesteś w komunie - co potwierdza myślenie, że ten jest bogaty kto ma stanowisko, czyli, jak to ująłeś, cytuję: " maksymalnego dojenia obywateli w swietle prawa". Kolejna nowomowa, której nie rozumiesz - rzucasz tylko hasłami jak małpa patykami, bo się nauczyła.
Nie zrozumiesz też dlaczego w gminie X za śmieci zapłacą 7,00 zł a w gminie Y 4,00 zł. Nie ogarniesz też dlaczego jednym policzą od m3 zużycia wody, innym w ryczałcie a innym od metrażu.
-
Co prawda temat topiku zobowiązuje ale... zbliżają się święta. Na tv leci spot wzywający do pojednania, poczucie humoru w narodzie kwitnie :lol:
[youtube:2ilvptwj][/youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jS2q98htXCE[youtube][/youtube:2ilvptwj]
-
Cytat:
Widzę, że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Być może Twój samorząd to jedno wielkie goowno i RPkolesiowska, ale sami sobie wybieracie - demokracja przedstawicielska. Jeśli wyborcy nic nie potrafią, to tym bardziej przez nich wybrani radni.
Mentalnie dalej jesteś w komunie - co potwierdza myślenie, że ten jest bogaty kto ma stanowisko, czyli, jak to ująłeś, cytuję: " maksymalnego dojenia obywateli w swietle prawa". Kolejna nowomowa, której nie rozumiesz - rzucasz tylko hasłami jak małpa patykami, bo się nauczyła.
Nie zrozumiesz też dlaczego w gminie X za śmieci zapłacą 7,00 zł a w gminie Y 4,00 zł. Nie ogarniesz też dlaczego jednym policzą od m3 zużycia wody, innym w ryczałcie a innym od metrażu.
Widze ze przedwyborcze banany oraz klepanie po plecach dostatecznie wypraly tobie resztki mozgu ;) Dalej ufaj swoim radnym a w przyszlym roku sam zaczniesz wcinac wlasne smieci zeby zaoszczedzic kase na neta :mrgreen: ...Nie ma znaczenia jak nalicza sie rachunek tylko jaka jest(moze byc) jego wysokosc bebenku ;)
-
A skoro temat zszedł na politykę to co sądzicie o marszu PiS-u 13 grudnia? Był potrzebny by pokazać, że w Polsce jest łamana wolność i że należy o nią walczyć czy wprost przeciwnie to kolejny klin wbity pomiędzy nas, czyli po prostu gra o władzę i wyborców. Wyniki sondaży pokazały, że słupek poparcia dla PiS-u wzrósł, ale czy to nie jest tylko chwilowe, tzw emocje po? I na kogo lub na jaką partię polityczną oddalibyście głos jeśli przeszedł by wniosek o wotum nieufności dla rządu. W komentarzach chciałbym przeczytać dlaczego akurat na tą partię - nie dla tego, że nie lubię obecnej władzy ale logiczne i uzasadnione powody.
Ja powiem szczerze, miałbym duży problem...
PiS - nie głosi według mnie niczego co zdolne było by uzdrowić polską gospodarkę, gra na religii i katastrofie smoleńskiej, do tego pomysł z więzieniem dla par, które użyją in vitro
PO - obecny rząd, pomimo fali nienawiści do niego jaka przelewa się przez kraj jakoś nic do niego nie czuję, anie złości ani miłości, jedynie za co go cenię to to, że z ekranu nie wali do mnie nienawiść do innych, miał według mnie wiele ustaw, które mi się nie spodobały - głównie vat na książki, ale kryzys który szalał na świecie nie dotknął Polski jakoś bardzo co według mnie jest dużym plusem
PSL - partia stojąca z boku, mało wnosi sobą dla Polski, nie słyszałem o projekcie ustawy, który miałby coś poprawić
SLD - podobnie jak PSL, mam takie same odczucia, ale plus za podpisanie się pod projektem o języku politycznym
RP - jak wyżej ale podoba mi się ich inicjatywa antykościelna - czyli oddzielenie grubym murem religii od polityki, zmniejszenie kasy dla związków wyznaniowych
SP - ta partia to już nic nie wnosi, głosi hasła antypartyjne, zgadza się z PiS-em w większości kwestii a miała być nową partią na prawicy a tak według mnie nadal nikt nie odciął pępowiny z dawnymi kolegami
Kogo tu wybrać? Jak nie zagłosuję to jakim prawem mam narzekać a więc coś trzeba będzie wybrać ale co? Ciekawią mnie wasze wybory.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... SlotII3img
-
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Widze ze przedwyborcze banany oraz klepanie po plecach dostatecznie wypraly tobie resztki mozgu ;) Dalej ufaj swoim radnym a w przyszlym roku sam zaczniesz wcinac wlasne smieci zeby zaoszczedzic kase na neta :mrgreen: ...Nie ma znaczenia jak nalicza sie rachunek tylko jaka jest(moze byc) jego wysokosc bebenku ;)
"papież przyjedzie i pobłogosławi" http://www.sherv.net/cm/emoticons/jo...y-emoticon.gif
Chętnie dowiem się gdzie jest to zadupie, na którym mieszkasz. Z wycieczek odpalę tobie jakieś 3%, możesz robić za eksponat etnograficzny, taki wicie rozumicie, obywatelu, niepiśmienny, bezzębny plebs z czworaków. Skoroście takie mądre Zajacov to powiedzcie no nam jaka jest maksymalna wysokosc oplat za smieci i kiedy Rada Ministrów to ustaliła. A może Rada Miasta? Albo Rada Gminy?
Poza tym jaki jest sens uchwalania maksymalnej ceny skoro później nie można zrobić podwyżek? :lol:
-
Cytat:
jak usuwasz własne śmieci?
Płacę firmie, która je usuwa. Skądinąd też monopoliście, tyle że gminnemu :lol: Nie liczę odpadów sortowanych - szkło i plastik ludowa władza poleciła z jakichś tajemniczych powodów nosić do specjalnego kontenera, zamiast wyrzucać do własnego kubła, więc tak robię. Tylko po raz kolejny nie wiem co Twoje pytanie ma wspólnego z tematem...
Cytat:
Kogo tu wybrać? Jak nie zagłosuję to jakim prawem mam narzekać a więc coś trzeba będzie wybrać ale co? Ciekawią mnie wasze wybory.
Wręcz przeciwnie - jak sobie wybrałeś, to masz najmniejsze prawo do narzekania, bo legitymizowałeś to własnym głosem. Przy obecnej sytuacji najsensowniejsze rozwiązanie to pokazać establishmentowi III RP gest Kozakiewicza i na wybory zostać w domu, przynajmniej te "najważniejsze". Szansa, że jeden głos zmieni wynik wyborów ogólnokrajowych jest z reguły mniejsza, niż to że będziesz miał wypadek w drodze do urny ;)
-
Cytat:
Poza tym jaki jest sens uchwalania maksymalnej ceny skoro później nie można zrobić podwyżek? :lol:
To akurat zaden problem ;)
Widze ze po stosowanym slownictwie oraz sloganach z dawnej epoki mam do czynienia z odhibernowanym komuchem spoglodajacym na otaczajacy go swiat przez krasnyje okulary...Arindal ma godnego nastepce :lol:
Dlaczego juz nawet w Polsce podaje sie w tytule artykulu "nazistowscy" zamiast "niemieccy" :?
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/sprawdz ... -maly.html
-
Cytat:
Zamieszczone przez Elrond
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Wręcz przeciwnie - jak sobie wybrałeś, to masz najmniejsze prawo do narzekania, bo legitymizowałeś to własnym głosem. Przy obecnej sytuacji najsensowniejsze rozwiązanie to pokazać establishmentowi III RP gest Kozakiewicza i na wybory zostać w domu, przynajmniej te "najważniejsze". Szansa, że jeden głos zmieni wynik wyborów ogólnokrajowych jest z reguły mniejsza, niż to że będziesz miał wypadek w drodze do urny ;)
He,he taki defetyzm konserwuje obecny układ władzy, bo urzędasy chcąc zachować swoją uprzywilejowaną pozycje oraz swoje miejsca pracy pójdą na wybory i wybiorą tych samych lub im podobnych. W ten sposób Elrond sprzyja temu układowi. :mrgreen:
Odpowiada to jak najbardziej tematowi "Jeśli teraż jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej".
Wszak obecny blisko bilionowy dług publiczny zawdzięczamy głównie władztwu PO, PSL, SLD. Ta władzunia zadłużała nas tak skutecznie, że prawdopodobnie nasze wnuki będą miały kłopot ze spłatami tego długu. Podwyższanie podatków i wieku emerytalnego też wygląda tu interesująco.
Ktoś przecież musi zapewnić utrzymanie tej władzuni.
Koledzy Mira, Rycha i Zbycha oraz budowniczych najdroższych stadionów Europy mogą więc nadal liczyć na pławienie się w luksusach oraz dalsze profity.
Ale co tam kryzys, rosnące bezrobocie, emigracja młodych, dogorywanie służby zdrowia, bieda starych emerytów kiedy ciekawsza jest gra w golfa na Florydzie.
Czyż nie poto LOT kupił te Dreamlinery?
-
Ale widzisz exNowy tak naprawdę żadna partia polityczna nie robi nic by zmniejszyć ten dług publiczny - żadna nie przedstawiła sensownej ustawy w tej sprawie ani prawica ani lewica. Każda nowy rząd wychowa nowe grono urzędników, którzy zapewne staną murem za nim. My jako Polacy martwimy się naszym długiem publicznym, nasz kraj nie ukrywajmy nie jest jakiś nie wiadomo jak bogaty, a weźmy na przykład USA - gospodarka rozwinięta, drogi pobudowane jednym słowem raj a mają większy deficyt niż my. Do tego jeszcze rosnąca przestępczość. Rosnący dług to także wina związków wyznaniowych - przecież dostają od rządu kasę - choćby utrzymany fundusz kościelny.
Co mnie najbardziej wkurza na polskiej scenie politycznej - to, że żadna opcja polityczna nie może choć raz zamknąć się i zjednoczyć się z resztą by uzdrowić Polskę, każdy woli sobie rzepkę skrobać. Parafrazując słowa pewnego polskiego polityka, że w Polsce nie ma wolności i że jesteśmy krajem okupowanym, odpowiem tyle - siedzi w sejmie, dietkę ma, to znaczy jest takim samym kolaborantem jak Ci z rządu. AK w czasie okupacji brało od Niemców kasę za działalność? Chciałbym chociaż raz zobaczyć jak lewica i prawica wspólnie wypracowują jakiś projekt, który zapewni nam miejsca pracy.
Piszesz o kolegach różnych tam panów a zastanów się czy za koalicji PiS-Samoobrona-LPR nie było tak samo? Sztandarowy bohater tej kolacji agent Tomek okazał się jakimś bublem, a sama kolacji rozpadła się z hukiem.
Widzisz służba zdrowia dogorywa przez urzędników - rząd daje kasę a ona w magicznych okolicznościach ginie w kolejnych szczeblach NFZ.
Po co LOT kupił nowe samoloty? Sam się nad tym zastanawiam...
-
Cytat:
Ale widzisz exNowy tak naprawdę żadna partia polityczna nie robi nic by zmniejszyć ten dług publiczny - żadna nie przedstawiła sensownej ustawy w tej sprawie ani prawica ani lewica. Każda nowy rząd wychowa nowe grono urzędników, którzy zapewne staną murem za nim. My jako Polacy martwimy się naszym długiem publicznym, nasz kraj nie ukrywajmy nie jest jakiś nie wiadomo jak bogaty, a weźmy na przykład USA - gospodarka rozwinięta, drogi pobudowane jednym słowem raj a mają większy deficyt niż my. Do tego jeszcze rosnąca przestępczość. Rosnący dług to także wina związków wyznaniowych - przecież dostają od rządu kasę - choćby utrzymany fundusz kościelny.
Co mnie najbardziej wkurza na polskiej scenie politycznej - to, że żadna opcja polityczna nie może choć raz zamknąć się i zjednoczyć się z resztą by uzdrowić Polskę, każdy woli sobie rzepkę skrobać. Parafrazując słowa pewnego polskiego polityka, że w Polsce nie ma wolności i że jesteśmy krajem okupowanym, odpowiem tyle - siedzi w sejmie, dietkę ma, to znaczy jest takim samym kolaborantem jak Ci z rządu. AK w czasie okupacji brało od Niemców kasę za działalność? Chciałbym chociaż raz zobaczyć jak lewica i prawica wspólnie wypracowują jakiś projekt, który zapewni nam miejsca pracy.
Piszesz o kolegach różnych tam panów a zastanów się czy za koalicji PiS-Samoobrona-LPR nie było tak samo? Sztandarowy bohater tej kolacji agent Tomek okazał się jakimś bublem, a sama kolacji rozpadła się z hukiem.
Widzisz służba zdrowia dogorywa przez urzędników - rząd daje kasę a ona w magicznych okolicznościach ginie w kolejnych szczeblach NFZ.
He, he ale poleciała tu Palikotowa propaganda.
Deficyt USA mało mnie obchodzi, bardziej obchodzi mnie deficyt w Polsce. Amerykanie dodrukują dolarów i dalej zrolują swoje długi. Dolar to waluta światowa.
Jak im ktoś za bardzo podskoczy to zostanie z tą makulaturą. My takiej strategii nie możemy zrealizować, dlatego będziemy spłacać długi własną biedą.
Przy bilionowym długu publicznym zawdzięczanym głównie PO, PSL, SLD, jakiś fundusz kościelny to mniej niż propagandowy palikotowy pikuś.
Służy wyłącznie do odwracania uwagi od problemów naprawdę istotnych. RP dołącza więc do grona przykrywaczy rosnącego zadłużenia, bezrobocia, spowolnienia gospodarczego, załamania w budownictwie, na koleji, służbie zdrowia itd.
Dziwnym trafem PIS, choć to też trochę tacy socjaliści, jakoś zmniejszał deficyt budżetowy, a pewne mógłby tego nie czynić.
Przecież mógł wzbogacać swoich kolegów i ich pociotków. Oczywiście oni też mieli swoje za uszami, ale kosztowało to Polaków dużo mniej.
W tym temacie PIS nigdy nie dorównał PO, PSL, SLD, które to swoich partyjnych fachowców wynagradzało i wynagradza nadal wielomilionowymi synekurami.
Daleko im do takich numerów zaprawionej w bojach władszuni, albo do takich oszałamiająco wysokich wydatków na autostradowo, stadionowe zamęty.
Agent Tomek to kolejna bajeczka, taka kosteczka do pobgryzania dla gawiedzi.W takiej konwencji to nawet skazana byla posłanka PO Sawicka znika z pamięci.
Za rządów PIS dużo niższe było bezrobocie, większe inwestycje, duży wzrost gospodarczy, weszło becikowe, a na emeryturę przechodziłoby się dużo wcześniej.
Po pięciu latach rządów PO, PSL, tego ciągłego pudrowania i ględzenia o zielonej wyspie jesteśmy gorzej zadłużeni niż po uszy.
Dlatego powinieneś głosować na PIS, bo choć to socjaliści to przynajmniej przyspieczyli by upadek nieudolnej postkomuny.
Byliby też zdecydowanie tańsi w utrzymaniu. :mrgreen:
-
Cytat:
bo są tańsze w eksploatacji
-
Cytat:
Zamieszczone przez exNowy
Dlatego powinieneś głosować na PIS, bo choć to socjaliści to przynajmniej przyspieczyli by upadek nieudolnej postkomuny.Byliby też zdecydowanie tańsi w utrzymaniu. :mrgreen:
I proszę zwrócić uwagę na ten "szczegół", że ewentualne rządy PIS byłyby wręcz niebywale "pilnowane" przez wiodące media :lol: Każda decyzja byłaby rozkładana na czynniki pierwsze i poddawnana "konstruktywnej krytyce" :twisted: Taki np TVN z Tusk Vision Network stałby się telewizją dziennikarzy niepokornych :mrgreen: ( np. Lis, Olejnik, Kurkiewicz, itp.). Na necie tajfun krytyki od pierwszego dnia :D Taki rząd musiałby się bardzo pilnować przy podejmowaniu decyzji... Obecny ma fory w obecnych medach, a brak krytyki to pierwszy krok do upadku...
-
rządy pis już były:
Prezes NBP => http://www.youtube.com/watch?v=ro_rlphazH4
"roczne" Ministerstwo Gospodarki Morskiej => http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=1fb99
3 miliony mieszkań pisu => http://www.youtube.com/watch?v=jVxiGXQ30lc
"tanie państwo" pis => http://www.pis.org.pl/dokumenty.php?s=rzad&iddoc=18
takie było tanie, ze dwór bizantyjski to przy tym przedszkole, zwiększenie wydatków, wzrost płac urzędników, więcej sekretarzy, podsekretarzy w ministerstwach, nowe ministerstwa, Kazio od Izabel musiał wprowadzić poprawki do budżetu bo było więcej urzędników, o 3 mln zł wzrosły wydatki na rozmowy telefoniczne i remonty w pałacu prezia i ministerstwach, nie sprzedano rządowych ośrodków wypoczynkowych, Lepper latał co tydzień Bryzą do Darłowa, sejm dał 40 mln na budowę świątyni opatrzności bożej, kancelaria prezydenta dostała 10 mln złotych więcej, Lechu latał samolotem do Sopotu co tydzień (albo mniej niż Lepper), nagrody dla pracowników ministerstw to kolejne 10-15 mln złotych, rządy ... tfu ... zabawy pisu to było 300 mln rocznie a syf w skali kraju jaki zrobili to chyba nie dało się policzyć, w urzędach skarbowych, kontroli itp. zatrudniono kilka tysięcy PISklaków, w 2007 roku przywrócono 13stki dla ministerstw, Lechu kupił sobie aparaty fotograficzne za 100 tys złotych, Dorn - minister bez teki - powiększył największą ilość ministrów wszech czasów, CBA kupiło sobie samochody za 10 mln złotych i tym bawił się agent "goła klata" Tomek , wspomniany minister gospodarski morskiej mieszkał w jakimś hotelu czy coś za 40 tys miesięcznie, w IPN wynagrodzenia rosły ok.20-30% rocznie, przybyło 100 aut służbowych, policyjne śmigłowce robiły za taksówki, pisowskie ministerstwo pracy Kalaty to 8 mln na nagrody, pisowcy dostawali nagrody za przepracowane mniej niz 6 miesiecy, kulczyk z sld ustalil cene za 1 km autostrady na 6 mln, rzad pis przez dwa lata wstrzymywal budowę, groził pozbawieniem koncesji a potem kulczyk budował za 10 mln za 1 km przy oklaskach ministra ... pomijam wannę wasermanna, peron włoszczowa itp.
pis, lpr i samoobrona cofnęły nas o 10 lat w rozwoju
... Leppera w sumie szkoda, bo jaki był taki był, ale wszedł szturmem do sejmu i rolnicy w nim widzieli coś więcej niż RPkolesiowską w stylu PSL, Giertych, swoją drogą bardzo dobry prawnik, spaprał się MW, ROPem i innymi ludzikami pokroju Rafała Ministra, Lechu w Katyniu a Jarek ma swój świat i kota, Dorn z psem chodził po sejmie, tematy "Irasiad jest bardzo zdenerwowany", "małpa w czerwonym", "spieprzaj dziadu" to już szkoda gadać ...
-
Cytat:
He,he taki defetyzm konserwuje obecny układ władzy, bo urzędasy chcąc zachować swoją uprzywilejowaną pozycje oraz swoje miejsca pracy pójdą na wybory i wybiorą tych samych lub im podobnych. W ten sposób Elrond sprzyja temu układowi. :mrgreen:
Obecny establish-męt i system, na którego stoi on straży są nie do zmiany w ramach procedur istniejących obecnie w III RP. Upraszczając: systemu nie zmienisz rytuałem nad urną. Może kosmetycznie, ale to nie zmieni jego natury ani tego, co go czeka. Natomiast biorąc w tzw. "wyborach" udział, legitymizujesz go. I o to właśnie chodzi przede wszystkim. Ja systemowi tego legitymizmu odmawiam. Stąd moja świadoma decyzja by rytuały nad urną, przynajmniej te dotyczące parlamentu/prezydenta sobie darować. Gdy system straci legitymację dla swej władzy, będzie można zacząć rozmawiać jak go zmienić. Choć to się stanie najpewniej dopiero po jego zderzeniu ze ścianą ;)
Cytat:
Odpowiada to jak najbardziej tematowi "Jeśli teraż jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej".
Wszak obecny blisko bilionowy dług publiczny zawdzięczamy głównie władztwu PO, PSL, SLD. Ta władzunia zadłużała nas tak skutecznie, że prawdopodobnie nasze wnuki będą miały kłopot ze spłatami tego długu. Podwyższanie podatków i wieku emerytalnego też wygląda tu interesująco.
Ktoś przecież musi zapewnić utrzymanie tej władzuni.
Koledzy Mira, Rycha i Zbycha oraz budowniczych najdroższych stadionów Europy mogą więc nadal liczyć na pławienie się w luksusach oraz dalsze profity.
Ale co tam kryzys, rosnące bezrobocie, emigracja młodych, dogorywanie służby zdrowia, bieda starych emerytów kiedy ciekawsza jest gra w golfa na Florydzie.
Czy tą władzę zamontowały i podtrzymywały tutaj sowieckie tanki i bagnety, jak tą w latach 1944/1989 :?: Czy ta władza musiała własnych obywateli rozjeżdżać czołgami i katować przy pomocy ZOMO/SB, jak za towarzysza Jaruzela :?: Obawiam się, że nie. Ktoś im powierzył władzę, nawet jak nie świadomie, to z pewnością DOBROWOLNIE. I te osoby są współwinne rezultatom panowania ich milusińskich.
Cytat:
Ale widzisz exNowy tak naprawdę żadna partia polityczna nie robi nic by zmniejszyć ten dług publiczny - żadna nie przedstawiła sensownej ustawy w tej sprawie ani prawica ani lewica. Każda nowy rząd wychowa nowe grono urzędników, którzy zapewne staną murem za nim.
Cytat:
Co mnie najbardziej wkurza na polskiej scenie politycznej - to, że żadna opcja polityczna nie może choć raz zamknąć się i zjednoczyć się z resztą by uzdrowić Polskę, każdy woli sobie rzepkę skrobać.
A po co towarzysz Szmaciak miałby zmniejszać deficyt, dług publiczny czy "uzdrawiać Polskę" :roll: :?:
Cytat:
Chciałbym chociaż raz zobaczyć jak lewica i prawica wspólnie wypracowują jakiś projekt, który zapewni nam miejsca pracy.
Uważaj z tymi życzeniami, bo przy talentach naszych umiłowanych przywódców to zapewnią Tobie jeszcze "miejsce pracy" - w obozie albo w okopach ;)
Cytat:
My jako Polacy martwimy się naszym długiem publicznym, nasz kraj nie ukrywajmy nie jest jakiś nie wiadomo jak bogaty, a weźmy na przykład USA - gospodarka rozwinięta, drogi pobudowane jednym słowem raj a mają większy deficyt niż my.
Bankrut jest raczej kiepskim wzorem. Choć ten bankrut ma przynajmniej najsilniejszą armię świata i broń atomową, czego o nas już nie powiesz ;)
Cytat:
Rosnący dług to także wina związków wyznaniowych - przecież dostają od rządu kasę - choćby utrzymany fundusz kościelny.
Faktycznie wina to olbrzymia. Zamiast jak ćma lecieć w ogień rozpalony przez pewnego "chrześcijańskiego biznesmena", co to się nagle przefarbował na antyklerykalnego "postępowca"(widocznie stwierdził, że chrześcijan i biznesmenów kiwać już się nie da, w odróżnieniu od "postępowców"), sprawdź sobie w projekcie budżetu jaki odsetek wydatków budżetu państwa stanowi np. Fundusz Kościelny. A potem odpowiedz sobie na pytanie, czy nie ma pilniejszych spraw w jego uzdrawianiu.
Cytat:
Wszystko to być może, ale jeśli tamte cofnęły nas o dekadę, to aż strach pomyśleć o ile dekad cofną nas obecne :lol:
-
Cytat:
rządy pis już były:
Bez wątpienia dużo tańsze w utrzymaniu od obecnej władzy.
PIS zmniejszał deficyt, zadłużył nas o wiele mniej niż rządzący towarzysze.
Cała ta twoja milionowa wyliczanka nie dorówna ponad 800 miliardom długu publicznego zawdzięczanego PO, PSL i SLD.
Dług ten nadal szybko rośnie.
Cytat:
Cóż to jest te 10 lat kiedy obecna władzunia zadłużyła nas na kilka pokoleń.
Cytat:
Obecny establish-męt i system, na którego stoi on straży są nie do zmiany w ramach procedur istniejących obecnie w III RP. Upraszczając: systemu nie zmienisz rytuałem nad urną. Może kosmetycznie, ale to nie zmieni jego natury ani tego, co go czeka. Natomiast biorąc w tzw. "wyborach" udział, legitymizujesz go. I o to właśnie chodzi przede wszystkim. Ja systemowi tego legitymizmu odmawiam. Stąd moja świadoma decyzja by rytuały nad urną, przynajmniej te dotyczące parlamentu/prezydenta sobie darować. Gdy system straci legitymację dla swej władzy, będzie można zacząć rozmawiać jak go zmienić. Choć to się stanie najpewniej dopiero po jego zderzeniu ze ścianą
Odmawiasz systemowi legitimizmu i umywasz rączki. Chowasz głowę w piasek, bo uważasz, że władzunia jest nie do zmiany w ramach wyborów. To chyba nadmierny przejaw braku wiary w ludzi.
-
Cytat:
Cytat:
bo są tańsze w eksploatacji
Szkoda tylko, że teraz LOT zwalnia pracowników bo brakuje im kasy :(
Cytat:
Cytat:
My jako Polacy martwimy się naszym długiem publicznym, nasz kraj nie ukrywajmy nie jest jakiś nie wiadomo jak bogaty, a weźmy na przykład USA - gospodarka rozwinięta, drogi pobudowane jednym słowem raj a mają większy deficyt niż my.
Bankrut jest raczej kiepskim wzorem. Choć ten bankrut ma przynajmniej najsilniejszą armię świata i broń atomową, czego o nas już nie powiesz ;)
Obecnie nie prowadzona jest żadna wojna przez USA chyba, że ta z terroryzmem ale do niej nie potrzebują nowych samolotów :) Mimo iż bankrut jest marnym wzorem to miło jest wiedzieć, że bogatsze państwa mają od nas gorzej :)
A propo Funduszu Kościelnego - http://prawo.money.pl/aktualnosci/wiado ... 14404.html
a to cytat z innej strony: W planie budżetu na 2013 r. rząd zaplanował przekazanie na Fundusz Kościelny ponad 94,3 mln zł. :!:
http://www.stefczyk.info/wiadomosci/pol ... 6201770983
Niech mi ktoś zaprzeczy, że te pieniądze nie przydadzą się gdzie indziej!
Cytat:
Cytat:
Cóż to jest te 10 lat kiedy obecna władzunia zadłużyła nas na kilka pokoleń.
Zadłużyła nas komuna wyszliśmy z tego, ale cofniecie Polski o kilka lat rozwoju można porównać do tego jakby jaskiniowcy po wymyśleniu koła nagle stwierdzili, że się im to nie przyda. Potrzebujemy silnej gospodarki a nie Kościołów, jak to było za rządów tych partii. Krwawa_rozprawa napisał Ci koszty utrzymania tej koalicji. Powiem Ci szczerze mam nadzieje, że PiS już nigdy nie dojdzie do władzy bo zrobi się jeszcze większy chlew niż jest. Zresztą i tak mu się to nie uda :) według najnowszego sondażu zaufania największym cieszy się o dziwo:
Prezydent - 55%
Ryszard Kalisz - 50%
Radosław Sikorski -45%
Chyba się nie pomyliłem w statystykach :)
A komu nie wierzymy?
Na 1 miejscy - J.Kaczyński ponad 55%, drugie miejsce Palikot ponad 50% na 3 miejscu uplasował się Antoni Macierewicz koło 45%.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ko ... oc-polakow
-
Cytat:
według najnowszego sondażu zaufania największym cieszy się o dziwo:
Prezydent - 55%
Ryszard Kalisz - 50%
Radosław Sikorski -45%
Szkoda, że w sondażu nie zadano pytania: ZA CO KONKRETNIE obdarzasz danych polityków SWOIM zaufaniem? Oj ciekawe by to by były odpowiedzi :lol:
A ten filmik oddaje istotę lemingozy 8-) Przy okazji: Dzięki Orwellowi za Rok 1984
[youtube:3oeb7lz7][/youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L4FzuaSKwTo[youtube][/youtube:3oeb7lz7]
-
Cytat:
Zadłużyła nas komuna wyszliśmy z tego, ale cofniecie Polski o kilka lat rozwoju można porównać do tego jakby jaskiniowcy po wymyśleniu koła nagle stwierdzili, że się im to nie przyda. Potrzebujemy silnej gospodarki a nie Kościołów, jak to było za rządów tych partii. Krwawa_rozprawa napisał Ci koszty utrzymania tej koalicji. Powiem Ci szczerze mam nadzieje, że PiS już nigdy nie dojdzie do władzy bo zrobi się jeszcze większy chlew niż jest. Zresztą i tak mu się to nie uda :) według najnowszego sondażu zaufania największym cieszy się o dziwo:
Pisanie, że rządy PIS, S, LPR cofnęły nas o X klat jest wierutną bzdurą. W tamtym ok. 2 letnim okresie był wysoki wzrost gospodarczy o którym PO, PSL i SLD mogą tylko pomarzyć. Jak by PIS i przystawki byli tacy kosztowni w utrzymaniu jak obecny choćby układ to wówczas nie byłoby takiego wzrostu gospodarczego.
W tamtym czasie zmniejszono wyrażnie deficyt budżetowy. Zadłużenie publiczne było dużo, dużo niższe. Znacząco zmniejszyło się bezrobocie. Do tego obniżono akcyze na paliwo, składki na ZUS, podatki były niższe, itd. Dzięki temu Tusk mógł przeżyć kryzys na zielonej wyspie przez kilka lat. Niestety obecna koalicja w tym czasie zadłużyła nas conajmniej na 400 miliardów! Nie dziwi więc, że koszty obsługi bilionowego już prawie długu są wielkim obciążeniem negatywnie wpływającym na gospodarkę, a obecni władcy podnoszą podatki i wszelakie daniny gdzie się tylko da.
Bzdety krwawej rozprawy ośmieszają tylko tego towarzysza, który najwyraźniej ma problemy z logiką, a nawet zwykłym liczeniem i analizą faktów, a nie mitów propagowanych podawanych w usłużnych mediach głównego ścieku. Widać to wyrażnie na przykładzie jego zestawienia wyników rządzeania PiS bez odniesienia się do wyników innych koalicji. Takie sypanie milionami, przy pomijaniu miliardowych wpadek PO, PSL, SLD wygląda wystarczająco śmiesznie.
Twoja niby szczerość wcale mnie też nie zaskakuje, bo od początku widać twoje nastawienie i nieumiejętność podawania prawdziwych, a nie wydumanych problemów naszego kraju. Biadolisz nad budową kościołów i utyskujesz na fundusz kościelny, a zapominasz, że to jak najbardziej pokłosie rządów komuny i postkomuny. Te bajdy o kościelnych problemach bledną zupełnie przy bilionowym dług zawdzięczanemu głównie PO, PSL, SLD.
Nie dziwią mnie też wyniki sondaży poparcia.
Jakby największą szuję pokazywali przez różowe okulary to uchodziłaby za osobnika najbardziej godnego zaufania.
Za to ktoś kto jest pokazywany w koślawym zwierciadle, będzie uchodził od razu za oszołoma.
Takie medialne zabawy są dobre dla mało wnikliwych. Jednak ludzie spostrzegawczy nie dadzą się nato nabrać.
-
Widzisz jestem osobą myśląca logicznie a wywody Krwawej_rozprawy są według mnie jak najbardziej słuszne, bo coś wiem na temat rządów PiS-u, wystarczy mi że w moim mieście już drugą kadencje sprawuje ten sam prezydent z tej samej partii i jak było wysoki bezrobocie (najwyższe w całej Polsce!) takie jest. Zauważ, że to za rządów tej kolacji Polska od roku po dymisji rządów Millera weszła do UE i pieniądze popłynęły szerokim strumieniem do nas to i kasa na różne rzeczy się znalazła. Zauważ też za obecnych rządów Europę za sprawą USA dopadł kryzys gospodarczy, któremu nie oparły się Włochy czy Hiszpania. Kraje bardziej rozwinięte i bogatsze od Polski :!:
NO tak jak długo będziemy zbierać pokłosie po komunie i dawać Kościołowi? Ciekawe co kościół w obecnych czasach zrobił dla Polski? 94 mln zł nie można przeznaczyć na inny cel? Jak długo ta instytucja będzie zaglądać nam do portfeli bo zamiast dbać o ludzi ciągnie od nich kasę.
Nigdzie też nie pisałem, że jestem za obecnym rządem ale Tusk w porównaniu do Kaczyńskiego wydaje się być osobą zdrową na umyśle. Jak rozumiem jesteś osobą spostrzegawczą i nie widzisz ani nie słyszysz bzdur jakie padają z ust eks-premiera?
Szwejku według mnie ten filmik oddaje tylko stan lemingozy ludzi starających się dostrzec jak najwięcej wad obecnego rządu - a sadzać po treści filmiku stworzył go wielbiciel Kaczyńskiego. Ludzi, którzy w każdym słowie szukają dwóch literek uważam za dzieci, które powinny iść do przedszkola, bo człowiek dorosły się tak nie zachowuje. Czytałeś komentarze pod filmikiem? Większości pisały to dzieci nie pojęcia o prawdziwym życiu.
W Polsce przez takie coś rodzi się neofaszyzm - ludzie krzyczący o obaleniu komunizmu :D jak ktoś mi poda gdzie są poglądy komunistyczne w PO to się z tym zgodzę.
Obecnie Polska przypomina mi złotą wolność szlachecką - każdy krzyczy i woła co mu ślina na język przypadnie, powiem szczerzę, że z chęcią powitał bym wprowadzenie rządów jednej osoby podobnej do Piłsudzkiego, który weźmie i potrząśnie nami aż się zsolidaryzujemy jako naród.
-
Cytat:
Widzisz jestem osobą myśląca logicznie a wywody Krwawej_rozprawy są według mnie jak najbardziej słuszne, bo coś wiem na temat rządów PiS-u, wystarczy mi że w moim mieście już drugą kadencje sprawuje ten sam prezydent z tej samej partii i jak było wysoki bezrobocie (najwyższe w całej Polsce!) takie jest. Zauważ, że to za rządów tej kolacji Polska od roku po dymisji rządów Millera weszła do UE i pieniądze popłynęły szerokim strumieniem do nas to i kasa na różne rzeczy się znalazła. Zauważ też za obecnych rządów Europę za sprawą USA dopadł kryzys gospodarczy, któremu nie oparły się Włochy czy Hiszpania. Kraje bardziej rozwinięte i bogatsze od Polski :!:
NO tak jak długo będziemy zbierać pokłosie po komunie i dawać Kościołowi? Ciekawe co kościół w obecnych czasach zrobił dla Polski? 94 mln zł nie można przeznaczyć na inny cel? Jak długo ta instytucja będzie zaglądać nam do portfeli bo zamiast dbać o ludzi ciągnie od nich kasę.
Nigdzie też nie pisałem, że jestem za obecnym rządem ale Tusk w porównaniu do Kaczyńskiego wydaje się być osobą zdrową na umyśle. Jak rozumiem jesteś osobą spostrzegawczą i nie widzisz ani nie słyszysz bzdur jakie padają z ust eks-premiera?
Szwejku według mnie ten filmik oddaje tylko stan lemingozy ludzi starających się dostrzec jak najwięcej wad obecnego rządu - a sadzać po treści filmiku stworzył go wielbiciel Kaczyńskiego. Ludzi, którzy w każdym słowie szukają dwóch literek uważam za dzieci, które powinny iść do przedszkola, bo człowiek dorosły się tak nie zachowuje. Czytałeś komentarze pod filmikiem? Większości pisały to dzieci nie pojęcia o prawdziwym życiu.
W Polsce przez takie coś rodzi się neofaszyzm - ludzie krzyczący o obaleniu komunizmu :D jak ktoś mi poda gdzie są poglądy komunistyczne w PO to się z tym zgodzę.
Obecnie Polska przypomina mi złotą wolność szlachecką - każdy krzyczy i woła co mu ślina na język przypadnie, powiem szczerzę, że z chęcią powitał bym wprowadzenie rządów jednej osoby podobnej do Piłsudzkiego, który weźmie i potrząśnie nami aż się zsolidaryzujemy jako naród.
Raczej jak Iwan Groźny albo Ludwig XIV. Marsz. Piłsudzki był zbyt liberalnym dyktatorem.
-
Cytat:
Odmawiasz systemowi legitimizmu i umywasz rączki. Chowasz głowę w piasek, bo uważasz, że władzunia jest nie do zmiany w ramach wyborów. To chyba nadmierny przejaw braku wiary w ludzi.
Chowa głowę w piasek ten, kto mówi że król jest nagi :D :?: Obawiam się, że to można przypisać gawiedzi chodzącej na wybory w "demokratycznym kraju realizującym zasady sprawiedliwości społecznej", która sama wybiera sobie ciemiężycieli ;)
O tak z pewnością politycy te pieniądze rozpieprzą gdzie indziej, z pewnością nie zostawią w naszych kieszeniach :lol: Zresztą w temacie Funduszu Kościelnego
http://sierp.libertarianizm.pl/?p=1102
Palikociarnia jak zwykle bawi się w populizm i awanturuje o pierdoły, gdy w międzyczasie zegar długu tyka. Ale co tam, najważniejsze dokopać "czarnym", nawet jak wokoło się wali i pali. Są rzeczy ważne i mniej ważne. Jak ktoś się skupia na pierdołach, a olewa rzeczy priorytetowe, to to jest popierdółka, a nie mąż stanu. Niestety biłgorajski filozof to krew z krwi naszej tzw. "klasy politycznej"...
Cytat:
Szwejku według mnie ten filmik oddaje tylko stan lemingozy ludzi starających się dostrzec jak najwięcej wad obecnego rządu - a sadzać po treści filmiku stworzył go wielbiciel Kaczyńskiego.
Szukanie wielbicieli Kaczyńskiego w każdym, komu się nie podoba ludowa władza, to właśnie kliniczny objaw lemingozy :lol:
Cytat:
Neofaszyzm to nam się rodzi, a raczej utrwala, właśnie w kręgach naszej ludowej władzy. Tak antywolnościowej władzy, jak ta tuskowa, to nie było na terenie Polski od czasów Jaruzela.
-
Polska Katorga Podroznicza(PKP) zawsze potrafi poprawic mi humor.Jak nie urok to sraczka-wulgarnie lecz dosadnie:
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/new ... ja,1874155
-
Cytat:
Przestań bujać, że coś wiesz na temat jakichkolwiek rządów, skoro nie masz pojęcia nawet o podstawowych wskaźnikach gospodarczych tego i obecnego okresu. PO miało więcej kasy z UE niż PIS i co z tego wyszło?
Gigantyczny wzrost zadłużenia publicznego!
Podobnie z innymi kwestiami.
Tu masz np. oficjalne dane GUS tj. wskażniki stopy bezrobocia 1990-2012.
http://www.stat.gov.pl/gus/5840_677_PLK_HTML.htm
Porównaj sobie skale zmian w okresie różnych rządów np.
IX 2004 = 18,9% SLD/PSL
IX 2007 = 11,6% PIS/S/LPR
IX 2012 = 12,4 a teraz to pewnie już ok. 13%. PO/PSL
Wskażniki zadłużenia publicznego, deficytu budżetowego, zmian PKB, itp poszukaj i przemyśl już sonbie sam.
Cytat:
NO tak jak długo będziemy zbierać pokłosie po komunie i dawać Kościołowi? Ciekawe co kościół w obecnych czasach zrobił dla Polski? 94 mln zł nie można przeznaczyć na inny cel?
Co za bzdury. Co jeszcze chcesz zabierać innym? Mam nadzieję, że nie czyjeś majątki albo życie. :mrgreen:
Cytat:
Co mnie obchodzi jakie bzdury gada np. jakiś Kaczyński. On nie rządzi od 5 lat.
Mnie wkurza jak pomyślę, że Polacy oraz przyszłe polskie pra, pra, pra wnuki będą obciążone długami zaciagniętymi przez PO, PSL, SLD.
Cytat:
Palikociarnia jak zwykle bawi się w populizm i awanturuje o pierdoły, gdy w międzyczasie zegar długu tyka. Ale co tam, najważniejsze dokopać "czarnym", nawet jak wokoło się wali i pali. Są rzeczy ważne i mniej ważne. Jak ktoś się skupia na pierdołach, a olewa rzeczy priorytetowe, to to jest popierdółka, a nie mąż stanu. Niestety biłgorajski filozof to krew z krwi naszej tzw. "klasy politycznej"...
Otóż to. :lol:
Cytat:
Szukanie wielbicieli Kaczyńskiego w każdym, komu się nie podoba ludowa władza, to właśnie kliniczny objaw lemingozy :lol:
-
Cytat:
według mnie ten filmik oddaje tylko stan lemingozy ludzi starających się dostrzec jak najwięcej wad obecnego rządu naród.
Jakie sa zatem zalety obecnej ekipy rzadzacej?Konstruktywna krytyka ze strony opozycji,w tym wytykanie bledow oraz wad a w szczegolnosci zlamanych obietnic,moze byc wielce pomocna rzadzacym.Problem z Platforma jest taki ze politycy z tego ugrupowania sa calkowicie niepodatni na krytyke i przekonani o swojej slusznosci oraz nieomylnosci.Zyja we wlasnym swiecie wykreowanym przez podlegle im media :!:
Ktos kiedys powiedzial ze roznica pomiedzy dyktatura a demokracja jest taka ze w pierwszym przypadku spoleczenstwo siedzi cicho a wladza robi co sie jej podoba.Zas w drugim przypadku spoleczenstwo moze smialo wyrazac swoja opinie...a wladza dalej robi co sie jej podoba ;)
-
Cytat:
O tak z pewnością politycy te pieniądze rozpieprzą gdzie indziej, z pewnością nie zostawią w naszych kieszeniach :lol: Zresztą w temacie Funduszu Kościelnego
Jestem ciekawy czy twórca tego artykułu powie to samo parom, które cierpią na bezpłodność i chcą potomstwa. Kto z was jest z wykształcenia biologiem? No rączki w górę? Ja obroniłem 6 miesięcy temu magisterkę z zoologii i coś wiem na ten temat. A słuchając pana Kaczyńskiego, która powtarza, za kościołem, że podczas in vitro niszczone jest przyszłe życie to otwiera mi się nóż w kieszeni. Czemu tak gada bo według ludzi religii ulegają zniszczeniu komórka jajowa i plemnik. No sorry bardzo przestańmy także obcinać włosy czy paznokcie bo tam też jest DNA! Proponuję też zachowywać przez kobiety krew miesiączkową ponieważ tam też są komórki jajowe. Dla rodziców nie ważne jak zostało poczęte dziecko drogą normalną przez stosunek czy też in vitro. Będą kochać tak samo. A jaśnie oświecony pan Kaczyński chce słać za to ludzi do wiezienia!
A jeśli dla Ciebie poczęcie młodego Polaka nie jest ważne to równie dobrze można oddać Polskę w ręce np Chińczyków bo mają za dużo ludzi.
Cytat:
Cytat:
]Szwejku według mnie ten filmik oddaje tylko stan lemingozy ludzi starających się dostrzec jak najwięcej wad obecnego rządu - a sadzać po treści filmiku stworzył go wielbiciel Kaczyńskiego.
Chyba nie oglądałeś tego filmiku, bo na końcu to chyba Święty Mikołaj jest :ugeek:
Cytat:
Cytat:
Neofaszyzm to nam się rodzi, a raczej utrwala, właśnie w kręgach naszej ludowej władzy. Tak antywolnościowej władzy, jak ta tuskowa, to nie było na terenie Polski od czasów Jaruzela.
:D :D :D jak brak Ci wolności Korea Płd wita
Cytat:
Cytat:
NO tak jak długo będziemy zbierać pokłosie po komunie i dawać Kościołowi? Ciekawe co kościół w obecnych czasach zrobił dla Polski? 94 mln zł nie można przeznaczyć na inny cel?
Co za bzdury. Co jeszcze chcesz zabierać innym? Mam nadzieję, że nie czyjeś majątki albo życie. :mrgreen:
Jak widać nie słyszałem o aferze w Krakowie jak to pewien zakon chciał sprzedać ludzi wraz z mieszkaniami, a gruntu dostał akurat w ramach rekompensaty za komunę!
Cytat:
Cytat:
Mnie wkurza jak pomyślę, że Polacy oraz przyszłe polskie pra, pra, pra wnuki będą obciążone długami zaciagniętymi przez PO, PSL, SLD.
Cytat:
Dla mnie jedno jest najważniejsze aby każdy był równy by nie było równiejszych i tych mniej równych, wkurwia mnie jak ktoś się wywyższa ponad innych a Kościół w Polsce w moim mniemaniu to robi. Ostatnio jak moja mama wróciła w kościoła powiedziała, że proboszcz w naszej parafii przykazał by przyjść i poświęcić opłatki, które ma się w domu. To święcenie ma termin ja się pytam? To kto zostanie moim nowym chrzestnym. Zamiast pomagać ludziom kościół woli pomagać sobie a nie nam.
Cytat:
Cytat:
Wy uważacie, że jak wróci PiS do władzy to będzie lepiej? Ja mam aż za dużo w swoim mieście do czynienia z jego decyzjami.
Słyszał ktoś o Radomiu? Pewnie tak ale tylko z okazji Air Show. Bo ja z stamtąd pochodzę - odkąd pamiętam w moim mieście się nic nie dzieje a nie przepraszam dzieje się - remont budynku dworca od półtora roku prowadzony przez duchy, kasy biletowe są w barakach, ponad 20% bezrobocie a dokładnie 22,3% w tym procencie jestem ja, który nie mogę znaleźć pracy i to chyba ja najbardziej powinienem utyskiwać na rząd! Obecnie robią mi obwodnice na osiedlu, do centrum mam jakieś półgodzinny drogi, w okolicy jej są dwie szkoły, chcą budować pomnik Kaczyńskiego jako zasłużonego dla miasta - tak był raz i pogadać o 76 roku. W centrum połowa sklepów zamknięta bo nie ma klientów. Za to są supermarkety, chyba każdej znanej firmy.
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
według mnie ten filmik oddaje tylko stan lemingozy ludzi starających się dostrzec jak najwięcej wad obecnego rządu naród.
Jakie sa zatem zalety obecnej ekipy rzadzacej?Konstruktywna krytyka ze strony opozycji,w tym wytykanie bledow oraz wad a w szczegolnosci zlamanych obietnic,moze byc wielce pomocna rzadzacym.Problem z Platforma jest taki ze politycy z tego ugrupowania sa calkowicie niepodatni na krytyke i przekonani o swojej slusznosci oraz nieomylnosci.Zyja we wlasnym swiecie wykreowanym przez podlegle im media :!:
Ktos kiedys powiedzial ze roznica pomiedzy dyktatura a demokracja jest taka ze w pierwszym przypadku spoleczenstwo siedzi cicho a wladza robi co sie jej podoba.Zas w drugim przypadku spoleczenstwo moze smialo wyrazac swoja opinie...a wladza dalej robi co sie jej podoba ;)
Nigdzie nie napisałem, że ten rząd mi się podoba, w filmiku na końcu wielce gloryfikują braci K. jako zbawców narodu to mi się nie podoba. Bo każdy polityk, który dorwie się do żłobu jest taki czy to lewica czy to prawica. A jedyną zaletą obecnego rządu jest jego język nie słyszę w nim słów napiętnowujących nikogo, mówiących o zdrajcach ojczyzny a to mnie mocno wkurwia w słowach ludzi z PiSu i ich zwolenników. Chcecie lepszej Polski? Nikt nikomu nic nie broni, napiszcie własną uchwałę, macie skończone 21 lat zbierzcie 100 000 tys. podpisów i złóżcie w sejmie. Wszyscy wokoło tylko narzekają jak to jest źle, a jak ma się coś robić to tylko demonstracje i burdy.
Czemu nikt nie spróbuje zreformować Polski bo zaraz komuś coś się nie spodoba. Chcieli kolejni władcy Polski wprowadzić podatki na armię szlachta wołała liberum veto a potem przyszły rozbiory. Siła Polski leży w zjednoczeniu nas, Polaków a nie w wiecznych kłótniach i zwadach.
Adriankowaty ma racje nam potrzeba kogoś na kształt Iwana Groźnego, kto nie tylko chwyci nas miedzy nogi i potrząśnie ale także stworzy Polskę z silną gospodarką i armią. Wtedy może niektórzy powiedzą, że nie istnieje wolność w naszym kraju...
Ponieważ zapewne nie będzie mnie aż do Nowego Roku i nie będę mógł odpowiadać na wasze komentarze, życzę wszystkim Wesołych Świąt :)
-
Cytat:
Cytat:
Jestem ciekawy czy twórca tego artykułu powie to samo parom, które cierpią na bezpłodność i chcą potomstwa. Kto z was jest z wykształcenia biologiem? No rączki w górę? Ja obroniłem 6 miesięcy temu magisterkę z zoologii i coś wiem na ten temat. A słuchając pana Kaczyńskiego, która powtarza, za kościołem, że podczas in vitro niszczone jest przyszłe życie to otwiera mi się nóż w kieszeni. Czemu tak gada bo według ludzi religii ulegają zniszczeniu komórka jajowa i plemnik. No sorry bardzo przestańmy także obcinać włosy czy paznokcie bo tam też jest DNA! Proponuję też zachowywać przez kobiety krew miesiączkową ponieważ tam też są komórki jajowe. Dla rodziców nie ważne jak zostało poczęte dziecko drogą normalną przez stosunek czy też in vitro. Będą kochać tak samo. A jaśnie oświecony pan Kaczyński chce słać za to ludzi do wiezienia!
A jeśli dla Ciebie poczęcie młodego Polaka nie jest ważne to równie dobrze można oddać Polskę w ręce np Chińczyków bo mają za dużo ludzi.
Cytat:
[quote:2380npy4]]Szwejku według mnie ten filmik oddaje tylko stan lemingozy ludzi starających się dostrzec jak najwięcej wad obecnego rządu - a sadzać po treści filmiku stworzył go wielbiciel Kaczyńskiego.
Chyba nie oglądałeś tego filmiku, bo na końcu to chyba Święty Mikołaj jest :ugeek:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak widać nie słyszałem o aferze w Krakowie jak to pewien zakon chciał sprzedać ludzi wraz z mieszkaniami, a gruntu dostał akurat w ramach rekompensaty za komunę!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla mnie jedno jest najważniejsze aby każdy był równy by nie było równiejszych i tych mniej równych, wkurwia mnie jak ktoś się wywyższa ponad innych a Kościół w Polsce w moim mniemaniu to robi. Ostatnio jak moja mama wróciła w kościoła powiedziała, że proboszcz w naszej parafii przykazał by przyjść i poświęcić opłatki, które ma się w domu. To święcenie ma termin ja się pytam? To kto zostanie moim nowym chrzestnym. Zamiast pomagać ludziom kościół woli pomagać sobie a nie nam.
Cytat:
Cytat:
Wy uważacie, że jak wróci PiS do władzy to będzie lepiej? Ja mam aż za dużo w swoim mieście do czynienia z jego decyzjami.
Słyszał ktoś o Radomiu? Pewnie tak ale tylko z okazji Air Show. Bo ja z stamtąd pochodzę - odkąd pamiętam w moim mieście się nic nie dzieje a nie przepraszam dzieje się - remont budynku dworca od półtora roku prowadzony przez duchy, kasy biletowe są w barakach, ponad 20% bezrobocie a dokładnie 22,3% w tym procencie jestem ja, który nie mogę znaleźć pracy i to chyba ja najbardziej powinienem utyskiwać na rząd! Obecnie robią mi obwodnice na osiedlu, do centrum mam jakieś półgodzinny drogi, w okolicy jej są dwie szkoły, chcą budować pomnik Kaczyńskiego jako zasłużonego dla miasta - tak był raz i pogadać o 76 roku. W centrum połowa sklepów zamknięta bo nie ma klientów. Za to są supermarkety, chyba każdej znanej firmy.
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Nigdzie nie napisałem, że ten rząd mi się podoba, w filmiku na końcu wielce gloryfikują braci K. jako zbawców narodu to mi się nie podoba. Bo każdy polityk, który dorwie się do żłobu jest taki czy to lewica czy to prawica. A jedyną zaletą obecnego rządu jest jego język nie słyszę w nim słów napiętnowujących nikogo, mówiących o zdrajcach ojczyzny a to mnie mocno wkurwia w słowach ludzi z PiSu i ich zwolenników. Chcecie lepszej Polski? Nikt nikomu nic nie broni, napiszcie własną uchwałę, macie skończone 21 lat zbierzcie 100 000 tys. podpisów i złóżcie w sejmie. Wszyscy wokoło tylko narzekają jak to jest źle, a jak ma się coś robić to tylko demonstracje i burdy.
Czemu nikt nie spróbuje zreformować Polski bo zaraz komuś coś się nie spodoba. Chcieli kolejni władcy Polski wprowadzić podatki na armię szlachta wołała liberum veto a potem przyszły rozbiory. Siła Polski leży w zjednoczeniu nas, Polaków a nie w wiecznych kłótniach i zwadach.
Adriankowaty ma racje nam potrzeba kogoś na kształt Iwana Groźnego, kto nie tylko chwyci nas miedzy nogi i potrząśnie ale także stworzy Polskę z silną gospodarką i armią. Wtedy może niektórzy powiedzą, że nie istnieje wolność w naszym kraju...
Ponieważ zapewne nie będzie mnie aż do Nowego Roku i nie będę mógł odpowiadać na wasze komentarze, życzę wszystkim Wesołych Świąt :)[/quote:2380npy4]
A właśnie przez te "demonstracje i burdy", których jedynym celem są kolejne przywileje, nasz kraj jest biedny. Tusk jest w sytuacji Wettynów - reformy mają być, ale "szlachta" - czyli lobbyści - się nie godzi na to, bo przecież "to im się należy". Taka jest zasadnicza wada państwa dobrobytu - jak się da palec, to chcą całej ręki. To nie jest tak, jak myśli pan exNowy czy pan Elrond, że pieniędzy nie ma, bo Tusk i ekipa są niekompetentni, kradną... przyczyna leży gdzie indziej - to koszty państwa dobrobytu, którego jest za dużo. No bez przesady - lwia część tego budżetu idzie na socjal. Emerytury, renty, służba zdrowia, pomoc finansowa dla bezrobotnych, niepełnosprawnych, organizacji pozarządowych, religii, KRUS - nie za dużo tego? Co trzecia złotówka idzie na emerytów i rencistów. To za dużo. A jak Tusk chce zaoszczędzić i podnosi wiek emerytalny, to od razu "haja", bo przywileje nam zabierają, bo "ci przy korytku" nie dają nam nic, a ciągle zabierają. Ha - na to "koryto" pada dużo mniej pieniędzy niż na socjal czy administrację. Wiecie, ile zarabia Tusk? 32000zł brutto. Podobną kwotę mają europosłowie, dwa razy tyle prezes NBP, który jest hierarchicznie niżej niż on. Minister zarabia 16000, poseł 8000. Czy to dużo? Premier malutkiej Litwy zarabia dwa razy tyle co Tusk - a ja tu podaję dane ze wszystkimi dodatkami, jakie przysługują politykom. A na socjal i administrację to sypią garściami. Pytanie tylko: czy nie za dużo? 36 mld - to nasz deficyt, sejm z senatem kosztują nas 70 mln, czy to dużo? Armia dostaje 4 mld, a gdzie reszta z ponad 200 mld dochodu? Odpowiedź - w rozrośniętym socjalu i administracji.
-
Cytat:
Zamieszczone przez adriankowaty
A właśnie przez te "demonstracje i burdy", których jedynym celem są kolejne przywileje, nasz kraj jest biedny. Tusk jest w sytuacji Wettynów - reformy mają być, ale "szlachta" - czyli lobbyści - się nie godzi na to, bo przecież "to im się należy". Taka jest zasadnicza wada państwa dobrobytu - jak się da palec, to chcą całej ręki. To nie jest tak, jak myśli pan exNowy czy pan Elrond, że pieniędzy nie ma, bo Tusk i ekipa są niekompetentni, kradną... przyczyna leży gdzie indziej - to koszty państwa dobrobytu, którego jest za dużo. No bez przesady - lwia część tego budżetu idzie na socjal. Emerytury, renty, służba zdrowia, pomoc finansowa dla bezrobotnych, niepełnosprawnych, organizacji pozarządowych, religii, KRUS - nie za dużo tego? Co trzecia złotówka idzie na emerytów i rencistów. To za dużo. A jak Tusk chce zaoszczędzić i podnosi wiek emerytalny, to od razu "haja", bo przywileje nam zabierają, bo "ci przy korytku" nie dają nam nic, a ciągle zabierają. Ha - na to "koryto" pada dużo mniej pieniędzy niż na socjal czy administrację. Wiecie, ile zarabia Tusk? 32000zł brutto. Podobną kwotę mają europosłowie, dwa razy tyle prezes NBP, który jest hierarchicznie niżej niż on. Minister zarabia 16000, poseł 8000. Czy to dużo? Premier malutkiej Litwy zarabia dwa razy tyle co Tusk - a ja tu podaję dane ze wszystkimi dodatkami, jakie przysługują politykom. A na socjal i administrację to sypią garściami. Pytanie tylko: czy nie za dużo? 36 mld - to nasz deficyt, sejm z senatem kosztują nas 70 mln, czy to dużo? Armia dostaje 4 mld, a gdzie reszta z ponad 200 mld dochodu? Odpowiedź - w rozrośniętym socjalu i administracji.
nie prawda, u nas nie ma rozbudowanego socjału, spójrz sobie na Grecję czy Hiszpanię a dopiero potem na Polskę i zobaczysz różnicę. Problemem jest rozbudowana administracja, biurokracja. Jednak zabrać się za to jest szalenie trudno. To może się wydawać, że socjał robi nam "garb", ale tak nie jest. Popytaj ludzi na rencie, emeryturze, zasiłku. Być może NFZ zjada dużo siana, które jest nie wydolne poprzez centralne zarządzanie.
Swoją drogą, w jakich demonstracjach ktokolwiek chciał jakichś przywilejów? Jedynie o czym słyszę to o tym, że strajk kolejarzy bo płaca albo pielęgniarki czy lekarze bo recepty a to "S" bo emerytura po 67 r.ż....
Oszczędności nie mają nic wspólnego z podnoszeniem wieku emerytalnego, wprost przeciwnie. Ma on za zadanie zrekompensować mniejszą ilość rąk pracujących, dzięki którym mamona trafiałaby na emerytury.
-
Cytat:
Twórca tego artykułu potrafi myśleć logicznie. Więc potrafi dostrzec, że palikociarnia to obiektywnie banda populistów. Fundusz Kościelny na liście zbędnych pozycji budżetowych znajduje się kwotowo pewnie pod koniec pierwszej setki albo i w kolejnych. Dodatkowo palikociarni nie przeszkadza rosnący dług publiczny, deficyt budżetowy i katastrofalny stan finansów publicznych. W końcu łatwiej robić grandę wokół niecałego promila wydatków budżetowych :roll:
Mógłbym wybaczyć emo trzynastolatce, że się nabiera na łzawe historie o bezpłodnych parach. Ale dorosłemu facetowi :?: O in vitro nie mam ochoty tutaj dyskutować, ale jest wokół niego dużo etycznych wątpliwości i nie tylko chrześcijanie je mają.
Cytat:
Mnie do poczęcia potomstwa zbędna jest pomoc państwa i zgoda urzędnika ;) A Tobie :?:
Cytat:
Kolejnym objawem lemingozy są gówniarskie odpowiedzi w konfrontacji z rzeczywistością ;)
Cytat:
Co jest na końcu :?:
Cytat:
w filmiku na końcu wielce gloryfikują braci K. jako zbawców narodu to mi się nie podoba.
W którym miejscu :?:
Cytat:
To też objaw lemingozy: komu nie podoba się ludowa władza, ten musowo pragnie być rządzony przez PiS :lol:
Cytat:
Chcecie lepszej Polski? Nikt nikomu nic nie broni, napiszcie własną uchwałę, macie skończone 21 lat zbierzcie 100 000 tys. podpisów i złóżcie w sejmie.
Po czym marszałek Sejmu wrzuci taki obywatelski projekt ustawy do szuflady. A podpisy trafią do niszczarki. Nie szkoda energii i papieru ;) :?:
-
Ha, udało mi się jeszcze dorwać do neta :) musiałem zobaczyć co napisał etatowy łowca lemingów :) ale to już zapewne mój ostatni wpis przed świętami.
Nie chce mi się bawić w cytowanie więc odpisuję tak :)
Co do in vitro - rozwalają mnie twoje twierdzenia i argumenty, zresztą tylko jeden - palikociarnia :D ja jestem dorosłym człowiekiem, który ukończył studia biologiczne, a jakie Ty ukończyłeś? Jak rozumiem problem bezpłodności w Polsce nie istnieje, wpisz sobie w wyszukiwarkę hasło - bezpłodność w Polsce - według danych dotyczy ona 2,5mln Polaków :!: nie wiem czy masz dzieci czy też nie, ale jestem ciekawy co byś zrobił jakby się okazało się, że nie możecie mieć dzieci, bo np. twoje plemniki są za mało ruchliwe lub jest ich za mało? Nie próbował być innych metod? Nie chciałbyś mieć potomka, którego spłodziłeś? Aby odmawiać parom własnego potomka trzeba być naprawdę wielkim ... A jak by partia Palikota zaproponowała by te pieniądze na walkę z rakiem? Też byś oponował bo jest dług publiczny bo jest deficyt i 94mln zł trzeba przeznaczyć na co innego. Albo nie masz sumienia albo jesteś tak zacietrzewiony w swojej nienawiści do władzy, że liczą się dla Ciebie fakty nie ludzie :!:
Mnie do poczęcia młodego Polaka trzeba zgody mojej dziewczyny, moich chęci a nie zgody urzędnika. Bo nie wiem gdzie pracujesz, że potrzebujesz pisemnej zgody na posiadanie potomka.
Podaj przykłady gdzie jest łamana wolność w Polsce, podaj je nie tylko mi ale także całemu forum bo ja ich nie dostrzegam:
- wolność zgromadzeń - jest, trzeba tylko poinformować, o tym odpowiedni urząd
- wolność słowa - jest, i w prasie i telewizji, nie ma jednego kanału tylko setki i każdy ma prawo powiedzieć co chce, inaczej już dawno większość ludzi zapełniłaby więzienia
- poglądy polityczne - każdy może wyznawać jaki chce i nikt go do tego nie zmusza
- czy widzisz u nas wojsko na ulicach, słyszysz, że Twoja rozmowa jest podsłuchiwana?
- śledzą Cię? inwigilują Twoje życie?
Jak by nie było wolności słowa w Polsce istniała by cenzura, Twoje listy były by otwierane i czytane, miałbyś zakaz opuszczania kraju, informacje ze świata podlegały by cenzurze.
http://www.obserwatorkonstytucyjny.pl/d ... nternecie/
A tak? NIC NIE MA TAKIEGO! Ale Ty chciałbyś aby w Polsce to istniało, aby policja wdarła się do Twojego domu i aresztowałby Cię za Twoje wypowiedzi choćby na tym forum, a tak nitka z pętelką. Podaj argumenty nim oskarżysz kogoś o gówniarskie wypowiedzi.
Ta władza jest ludowa tylko pod jednym względem wybrali ją wyborcy w legalnym, tajnym i bezpośrednim głosowaniu a porównywanie jej do rządów komuny jest zniewagą dla dla ludzi, którzy cierpieli za jej czasów.
No tak po co pisać lepiej jest demonstrować, robić zadymy i niszczyć mienie publiczne, oskarżać ludzi o jakąś wydumaną chorobę.
Ja rozumiem, że podpis pod nickiem zobowiązuje, ale ja proponuję opamiętaj się w swoim szaleństwie bo rzucasz błotem nie mając poparcia argumentów logicznych anie żadnych danych. Twoja odpowiedz przypomina ma odpowiedz przedszkolaka na pytanie: czemu chcę tą zabawkę? Bo chce i koniec. Z Twoim postem jest podobnie nie argumentujesz ni jak, nie podajesz danych nie licząc jakiegoś blogu. ExNowy przynajmniej podał dane, argumenty a Ty? NIC. Nie chce Ci się pisać ustawy, załóż własną partię polityczną zbierz 15 osób, które skończyło 21 lat i głoś słoje poglądy polityczne.
http://www.sejm.gov.pl/prawo/partiepol/partiepol.htm - tu masz warunki jakie musisz spełnić. Ale pewnie to też odrzucisz bo stwierdzisz, że i tak do sejmu się nie dostaniecie.
-
Cytat:
Ha, udało mi się jeszcze dorwać do neta :) musiałem zobaczyć co napisał etatowy łowca lemingów :) ale to już zapewne mój ostatni wpis przed świętami.
Nie chce mi się bawić w cytowanie więc odpisuję tak :)
W święta sobie odpocznij i pogrąż w nirwanie, a dysonanse będą po świętach ;)
Cytat:
Co do in vitro - rozwalają mnie twoje twierdzenia i argumenty, zresztą tylko jeden - palikociarnia :D
Jeśli dotarła do Ciebie tylko "palikociarnia", to niestety jesteś osobnikiem, który ma problemy z rozumieniem nawet prostych konstrukcji logicznych. Aż dziw, komu dzisiaj dają tytuły magistra, jeśli faktycznie jesteś takowym ;) Jako że prosto nie dotarło, to trzeba łopatologicznie. Wydatki budżetowe w roku 2013 to 334 950 800 tys. zł. Wydatki na Fundusz Kościelny to 94374 tys. zł. Deficyt budżetowy wyniesie 35 565 500 tys. zł. A więc wydatki na Fundusz Kościelny to 0,028% wydatków budżetowych. Gdyby równowartość wydatków na Fundusz Kościelny był jednostką, to budżet składa się z 3549 takich jednostek. Jesteś w stanie wyobrazić sobie te skale czy trzeba to przedstawić obrazkowo :?: Sam deficyt budżetowy, który nam zafundowali w projekcie budżetu na 2013 to równowartość ponad 376 Funduszów Kościelnych. Teraz zadaj sobie pytanie: czy głównym problemem finansów publicznych III RP, do którego trzeba składać kilkaset poprawek i toczyć publiczną wojnę, to jest to 0,028% :?: Czy też może jest to kolejny budżet z ponad 35 miliardowym deficytem? Czy jest to z setka innych niepotrzebnych wydatków, które nas kosztują dużo więcej, niż Fundusz Kościelny :?: Czy może większym problemem nie jest dług publiczny, wynoszący Bóg jeden wie ile, bo go ludowa władza ciągle kreatywną księgowością przeksięgowuje i zamiata pod dywan, ale wynoszący już lekko w okolicach biliona złotych :?: Czy nie jest większym problemem, że ten budżet jest księżycowy i jak się nie stanie cud, to go ludowa władza będzie musiała w połowie roku albo i szybciej nowelizować? Sam sobie zadaj te pytania i udziel odpowiedzi. Zdaniem palikociarni tak właśnie jest - Fundusz Kościelny to sól w oku. Teraz odpowiedz sobie na pytanie: czy ugrupowanie zachowujące się w ten sposób można nazwać rozsądnym i odpowiedzialnym czy też jest to banda durniów/clownów/populistów :?: Jak dla mnie biłgorajski filozof i jego trzódka to idealna zasłona dymna, by właśnie odwracać uwagę lemingów od prawdziwych problemów i absorbować ich pierdołami. Spójrz na siebie - czym pozwoliłeś odwrócić swoją uwagę w dyskusji o budżecie na 2013 :?:
Cytat:
ja jestem dorosłym człowiekiem, który ukończył studia biologiczne, a jakie Ty ukończyłeś? Jak rozumiem problem bezpłodności w Polsce nie istnieje, wpisz sobie w wyszukiwarkę hasło - bezpłodność w Polsce - według danych dotyczy ona 2,5mln Polaków :!: nie wiem czy masz dzieci czy też nie, ale jestem ciekawy co byś zrobił jakby się okazało się, że nie możecie mieć dzieci, bo np. twoje plemniki są za mało ruchliwe lub jest ich za mało? Nie próbował być innych metod? Nie chciałbyś mieć potomka, którego spłodziłeś? Aby odmawiać parom własnego potomka trzeba być naprawdę wielkim ...
Oś problemu była wyżej, teraz się możemy skupić na drobiazgach ;) Jeśli jesteś biologiem, to powinieneś wiedzieć, jakie medyczne i etyczne wątpliwości niesie za sobą ta metoda zapłodnienia. Jeśli już nawet olejemy te wątpliwości, to państwu nic do indywidualnych problemów ludzi.
Cytat:
A jak by partia Palikota zaproponowała by te pieniądze na walkę z rakiem? Też byś oponował bo jest dług publiczny bo jest deficyt i 94mln zł trzeba przeznaczyć na co innego. Albo nie masz sumienia albo jesteś tak zacietrzewiony w swojej nienawiści do władzy, że liczą się dla Ciebie fakty nie ludzie :!:
Tak właśnie, proponowałbym je przeznaczyć na "co innego", czyli zostawić w kieszeniach obywateli i uchwalić budżet bez deficytu. Choć do tego ostatniego to by potrzeba jeszcze kilka setek pozycji w wydatkach budżetu rozmiaru F.K.
Cytat:
Mnie do poczęcia młodego Polaka trzeba zgody mojej dziewczyny, moich chęci a nie zgody urzędnika. Bo nie wiem gdzie pracujesz, że potrzebujesz pisemnej zgody na posiadanie potomka.
Właśnie. Czyli kwestia posiadania potomstwa jest Twoim własnym problemem. Indywidualnym, tylko Twoim osobistym, a nie "problemem społecznym".
Cytat:
Podaj przykłady gdzie jest łamana wolność w Polsce, podaj je nie tylko mi ale także całemu forum bo ja ich nie dostrzegam:
To jest bardzo dobre pytanie, z chęcią wyjaśnię :D
Cytat:
- wolność zgromadzeń - jest, trzeba tylko poinformować, o tym odpowiedni urząd
Ta władza uchwaliła ustawę, która wolność zgromadzeń drastycznie ogranicza. Oprotestowały ją zgodnie i jednomyślnie praktycznie wszystkie osoby/organizacji zajmujące się prawami obywatelskimi/prawami człowieka.
Cytat:
- wolność słowa - jest, i w prasie i telewizji, nie ma jednego kanału tylko setki i każdy ma prawo powiedzieć co chce, inaczej już dawno większość ludzi zapełniłaby więzienia
- poglądy polityczne - każdy może wyznawać jaki chce i nikt go do tego nie zmusza
Powiedz to twórcy antykomora :lol:
Cytat:
- czy widzisz u nas wojsko na ulicach, słyszysz, że Twoja rozmowa jest podsłuchiwana?
- śledzą Cię? inwigilują Twoje życie?
Obecna władza jest najbardziej inwigilującą obywatela w całej Unii Europejskiej. Kolejne kraje na podium wyprzedzamy tak dalece w np. liczbie podsłuchów na obywatela, że pewnie Putin z Łukaszenką mogliby tylko pokiwać głowami z uznaniem. Dodam, że za kadencji obecnej władzy uprawnienia służb specjalnych i ogólnie służb państwowych do inwigilacji obywatela zostały znacznie poszerzone. Samo CBA dostało za Tuska uprawnienia, o których za krwawego Kaczora mogło pomarzyć. A na nim wyliczanka się nie kończy.
Cytat:
Jak by nie było wolności słowa w Polsce istniała by cenzura, Twoje listy były by otwierane i czytane, miałbyś zakaz opuszczania kraju, informacje ze świata podlegały by cenzurze.
http://www.obserwatorkonstytucyjny.pl/d ... nternecie/
A tak? NIC NIE MA TAKIEGO! Ale Ty chciałbyś aby w Polsce to istniało, aby policja wdarła się do Twojego domu i aresztowałby Cię za Twoje wypowiedzi choćby na tym forum, a tak nitka z pętelką. Podaj argumenty nim oskarżysz kogoś o gówniarskie wypowiedzi.
W liczbie antywolnościowych i ograniczających swobody obywatelskie ustawach obecna władza jest prawdopodobnie rekordzistą w historii III RP.
Cytat:
Ta władza jest ludowa tylko pod jednym względem wybrali ją wyborcy w legalnym, tajnym i bezpośrednim głosowaniu a porównywanie jej do rządów komuny jest zniewagą dla dla ludzi, którzy cierpieli za jej czasów.
I poniosą całkiem zasłużone konsekwencje swoich wyborów, rzeczywistość niestety bywa z reguły sprawiedliwa ;)
Cytat:
No tak po co pisać lepiej jest demonstrować, robić zadymy i niszczyć mienie publiczne, oskarżać ludzi o jakąś wydumaną chorobę.
Ja rozumiem, że podpis pod nickiem zobowiązuje, ale ja proponuję opamiętaj się w swoim szaleństwie bo rzucasz błotem nie mając poparcia argumentów logicznych anie żadnych danych. Twoja odpowiedz przypomina ma odpowiedz przedszkolaka na pytanie: czemu chcę tą zabawkę? Bo chce i koniec. Z Twoim postem jest podobnie nie argumentujesz ni jak, nie podajesz danych nie licząc jakiegoś blogu. ExNowy przynajmniej podał dane, argumenty a Ty? NIC.
Żuczku ja to robię na bieżąco podczas mojej kilkuletniej obecności na tym forum. I niestety ludowa władza regularnie dostarcza mi w tej dziedzinie amunicji.
Cytat:
Nie chce Ci się pisać ustawy, załóż własną partię polityczną zbierz 15 osób, które skończyło 21 lat i głoś słoje poglądy polityczne.
http://www.sejm.gov.pl/prawo/partiepol/partiepol.htm - tu masz warunki jakie musisz spełnić. Ale pewnie to też odrzucisz bo stwierdzisz, że i tak do sejmu się nie dostaniecie.
Cóż ordynacja wyborcza, ustawa o finansowaniu partii politycznych i nasza konstytucja to jedne z podstawowych rzeczy, które by trzeba zmienić, jeśli w ogóle mamy mieć normalność. Ale to nie wszystko. Niestety jak pisałem: tego systemu zmienić się w sposób demokratyczny nie da. Przynajmniej nie przy obecnym poziomie, jaki prezentuje społeczeństwo. Jak system wyrżnie o ścianę, to wtedy może(trzeba być optymistą ;) ) ludzie coś niecoś przejrzą na oczy. Albo wybiorą sobie wtedy kolejnego "zbawcę" w stylu tego, którego sobie wybrał lud w Republice Weimarskiej, jak ta dostała zapaści...
-
ad 1. a Ty żuczku nadal masz problemy z rozgraniczeniem wolności słowa od obrażania innych. Twórca antykomora też miał z tym problemy.
ad 2, ciekawy jaki inny system miałby być po pierdnięciu obecnego? JKMinizm?
-
Cytat:
ad 1. a Ty żuczku nadal masz problemy z rozgraniczeniem wolności słowa od obrażania innych. Twórca antykomora też miał z tym problemy.
Na Białorusi i innych równie wolnościowych krajach podobnie wielu ludzi ma z tym problem i dosięga ich ludowa sprawiedliwość. Tylko np. w takich SZA można sobie dowolnie "obrażać" prezydentów i polityków w ogóle, ale to jest przecież zgniły zachód.
Cytat:
ad 2, ciekawy jaki inny system miałby być po pierdnięciu obecnego? JKMinizm?
Nie wiem co to jest "JKMinizm", ale możesz mi i innym wyjaśnić. Natomiast jeśli w Twojej głowie pojawiła się myśl, że obecny system nie jest jedynie słuszny i nawet można myśleć o innych rozwiązaniach, to oznacza, że może zaczyna w Twojej głowie kiełkować samodzielne myślenie :D
-