Są poradniki do BC 6.3, aktualne i do BC 7.0 także co do flot handlowych. Poszukaj w dziale Bellum.
Wersja do druku
Są poradniki do BC 6.3, aktualne i do BC 7.0 także co do flot handlowych. Poszukaj w dziale Bellum.
Jak na razie gra mi się fajnie, klimatycznie, aczkolwiek kary za oblężenia i przebywania na obcym terenie dają się mocno we znaki. Czy można zmienić dziedzica? I raz jeszcze zadam pytanie odnośnie wyświetlania roku. Na screenach u każdego widziałem wyświetlany rok, a przy nim, w zależności od pory roku, słońce bądź płatek śniegu. Widać to po lewej stronie interfejsu, natomiast po prawej, nad przyciskiem kończącym turę, jest wyświetlona liczba tur. Problem w tym, że u mnie nie pokazuje roku i pory roku. Czy coś trzeba zmienić w plikach aby ta opcja była wyświetlana?
Przeniosłem potrzebne info do działu Poradników Sadam86
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...988#post339988
W BC 7 wprowadzono możliwość zmiany dziedzica (choć my już to zrobiliśmy w megasubmodzie do BC 6.3).
Kary możesz sobie zmienić, podałem Ci gdzie to się robi. Podałem też gdzie zmienić tury na lata, ale mod przeniósł, poszukaj.
Panowie no za nic w świecie nie mogę przenosić świty między generałami klikam ppm w gienka z którego chcę przenieść no astrologa naciskam LPM na tego astrologa przenoszę go na fotografię innego gienka i nic się nie dzieje .
Coś źle robię czy jak?
Niektórych nie można przenosić. Większość da radę.
Sprawdź czy ten któremu chcesz przekazać astrologa nie ma już 8 ludzi w świcie.
Mongołowie pojawiają się tylko jeden raz w kampanii (gdzieś koło 1223 roku) czy jeszcze potem komp im coś dorzuci? Pytam bo mam teraz 1260 rok a oni całą siłę zmarnowali na walkę z Turkami, gdzie dostali mocno po dupie i teraz zastanawiam się czy oni w ogóle będą dla mnie zagrożeniem.
Są trzy rzuty jak w BC 6.3, pierwszy jakoś 1212 płn-wsch., potem po 20 turach na Kaukazie i znów po 20, gdzieś koło Bagdadu, tylko dwa następne są mniej liczne, coś po 8 flag.
Czyli u mnie już się nie pojawią, hmm szkoda, bo teraz to oni dostają baty od Bułgarów.
Fakt na nowym EDU wino jeśli masz wgrane wytrzymują max 100 tur.