-
Ok, poczynając od "ten Pan już nigdy nikogo nie skrzywdzi" Ziobry odnośnie doktora G. - i to spoooro przed wydaniem wyroku przez sąd, poprzez to co potem pielęgniarki strajkujące pod budynkiem KPRM opowiadały, jak je traktowano po wpuszczeniu do środka, na sprawie z próbą przeciągnięcia Pani Beger do PiS skończywszy na tym jak ta koalicja upadła.
Fakt, że podpisanie porozumienia koalicyjnego transmitowała jedna konkretna "nie publiczna" TV też sporo mówi. Naprawdę wierzycie, że Duda będzie kimś więcej niż marionetką Kaczyńskiego?? Ja osobiście jestem przekonany, że nowe rządy PiS to będzie:
- Smoleńsk i wszystko z nim związane
- Przejmowanie (może tym razem nie w nocy) KRRiT
- Mnóstwo pomników etc. "Prezydenta Tysiąclecia"
- Ściganie obecnego rządu za prawdziwe i urojone przewiny...
Więcej mi się już pisać nie chce... Ale wszyscy, co marzą o unowocześnianiu/liberalizowaniu Polski będą mogli sobie tylko pluć w brody...
Ekhem... nie ma miejsca na dyskusję dla moderatorów. Pampa
-
Jak dla mnie Komór na razie lepszy... punktuje Dudziaka i nie wygłupia się z gadaniem po gongu.
ps. oglądam mecz i tego słucham w tle, wiec może źle to odbieram...
-
Czyli nic, czego by nie popełniło PO przez 8 lat. Barsa tutaj zaczął temat socjału i gospodarki. Pierdoły o Smoleńsku, jeden czy drugi pomnik, albo próby przeciągania jednego czy drugiego słabego polityka do swojej partii, nie mają wpływu na nasze codzienne życie i mnie osobiście mało obchodzą. Wiesz, za rządów PO też się trzyma kibica Legii 3 lata w areszcie, tylko na podstawie zeznań świadka koronnego. Inni świadkowie i zarazem oskarżeni w tej sprawie twierdzą, że nie znają człowieka.
Także na PO można znaleźć identyczne haki, co oczywiście pokazuje, że obie partie są siebie warte. Natomiast tym rządzącym dłużej, należy się czerwona kartka za jakość tych (nie)rządów.
-
No jednak Maracie w dziedzinie prawa to PIS był i cholernie dobry, i cholernie zły.... ukróciła się w dużej mierze korupcja, ale jednak ja nie chce jeszcze raz oglądać Ziobry w fotelu ministra sprawiedliwości.
Smoleńsk to też jednak duża lipa, ja już nie chce o tym słuchać, gospodarczo to te ryje tak samo mało zrobią, ważne żeby nie przeszkadzali i nie wydawali za bardzo kasy.... ale po grzyba mi jeszcze Smoleńsk w TV, choć w sumie TV nie oglądam wiec mało mnie to niby, ale gazety i net czytam. Styl rządów ma znaczenie, szczególnie w naszej rzeczywistości, gdy nikt normalny nie oczekuje, że nasi politrucy coś sensownego gospodarczo zrobią, naprawdę oby nie zepsuli, bo u nas nie ma do cholery żadnych zgliszcz...
ps. jednak coś w tym jest, że komentatorzy są za Dudą, bo jak ten przekracza czas to luzik, szczególnie na początku, a Komora blokują....
-
Ja pamiętam jak polityk PO stwierdził, że państwo Polskie istnieje tylko teoretycznie. Pamiętam kolejne afery zakopywane pod dywan. Pamiętam likwidowanie kolejnych ulg i podnoszenie podatków. Pamiętam służalczą postawę wobec Rosji w sprawie śledztwa smoleńskiego. Pamiętam jak pani premier zarzekała się, że był przy identyfikowaniu ciał, co okazał się bzdurą. Pamiętam też rządy PiSu i pamiętam, że wtedy widziałem jakąkolwiek walkę z korupcją. Komorowski powiązany z WSI, to dla mnie najgorsze co mogło się Polsce przytrafić. Znowu słychać straszenie złym prezesem Jarosławem Kaczyńskim(wilkiem), na co całe stado baranów pogna głosować na Komorowskiego:D Taki niewinny żarcik;) Mam nadzieję, że nikt się nie obraził.
-
Dudzik lawiruje z JOW-ami i finansowaniem partii.... czym mnie razi, powinien powiedzieć, że jest przeciw i tyle, i nie powiem, że by nie miał w tym racji.
-
Jest kampania wyborcza, więc obaj lawirują.
-
ale u Dudzika jest to aż śmieszne.... nieźle Komór pojechał z Gowinem... w stopę, niby gajowy a jeleń :D
-
Komorowski bredzi, a Duda zbyt zachowawczo.
-
Duda przegiął z Jedwabnem.... cóż coś się stało i nie trzeba bać się przepraszać.