http://i55.tinypic.com/r85iso.jpg
Wersja do druku
Gdzie w tym, przypadku występuje pedofilia? Obcowanie z dziewczyną, która ukończyła 15 lat pedofilią nie jest (15 letniej dziewczyny pod względem budowy ciała zazwyczaj nie można określić jako dziecko lecz to oczywiście jest kwestia indywidualna). Sprawa nie łapię się na 200tkę kk (której zakres jest troszkę większy niż pedofilia sensu stricto).
Limon - cieszę się, że istnieją ludzie tacy jak Ty, piszący tak jak Ty. Dzięki nim ( a więc Tobie również ) KK zgnije od wewnątrz i rozsypie się jak domek z kart.
Gnijąca etyka katolicka napawa mnie optymizmem. Im więcej ludzi się od tego odwraca, tym lepiej.
Dziękuj za uwagę.
Pytałem się o konkretną sprawę, czyli kupno ziemi pod nowy obiekt sakralny. Swoją drogą wałki w Komisjach Majątkowych były niezależnie od wyznania. Oczywiście w KK ich skala była największa, bo i spraw do rozwiązania było najwięcej.Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
?? Napisałem tylko, że w tym przypadku nie mamy do czynienia pedofilią (co było reakcją na obrazek wstawiony przez Aquili). Co do tego, że ten czyn był negatywny moralnie, księdza należało ukarać (nawet wyższym wyrokiem) nie mam wątpliwości jednak nie zgodzę się na rzucenie określeń, których znaczenia się nie zna (zwłaszcza przy takim poziomie merytorycznym dysputy - obrazek nawołujący do mordowanie ludzi chorych).Cytat:
Limon - cieszę się, że istnieją ludzie tacy jak Ty, piszący tak jak Ty. Dzięki nim ( a więc Tobie również ) KK zgnije od wewnątrz i rozsypie się jak domek z kart.
Jestem papieżem by moje słowa ( przedstawiający stan prawny/ medyczny) określać jako słowo Watykanu?Cytat:
Gnijąca etyka katolicka napawa mnie optymizmem.
Tak na marginesie to by mi to jakoś szczególnie nie przeszkadzało - moje poglądy religijne zazwyczaj (by było prościej) definiuje jako "katolickie". Jednakże od ortodoksyjnego katolicyzmu są one stosunkowo daleko. Bliżej mi do http://www.youtube.com/watch?v=FjzY0lXlrj0Cytat:
KK zgnije od wewnątrz i rozsypie się jak domek z kart.
Odpowiadam według mojej wiedzy, KK ani żadne wyznanie nie ma ulg w tym względzie, jedynie za prąd mają obniżoną taryfę z tego, co mi wiadomo, chodzi o kościoły i wszelkie obiekty...Cytat:
Furvus
Dlatego zwracam też na to uwagę, zresztą nie tylko ja, bo gdyby było to zgodne z obowiązującym prawem, to nikt by się tym specjalnie nie przejmował, a tego typu spraw, konkretnych o które zapytujesz, nie mających nic wspólnego z Komisją Majątkową jest trochę...
Swego czasu był na starym forum człowiek, co był prawnikiem, czy też kończył wtedy studia i zawsze ciekawie takie sprawy od strony prawnej przedstawiał :cry:
Nie ma ulg, ale nie odprowadza podatku od, np.: chrztu, pogrzebu lub ślubu. Jeszcze jak chodzą po kolędzie, a potem na wakacje wyjeżdząją. Gdyby tak odprowadzili VAT od tych wszystkich usług to budżet państwa wzrósłby o bardzo wiele.Cytat:
Odpowiadam według mojej wiedzy, KK ani żadne wyznanie nie ma ulg w tym względzie, jedynie za prąd mają obniżoną taryfę z tego, co mi wiadomo, chodzi o kościoły i wszelkie obiekty...
Zadałem to pytanie dotyczące bonifikat z ciekawości, bo wydawało mi się, że mój rodzinny Białystok dawał kiedyś bonifikatę pod budowę jakiejś cerkwi, ale nie mogę teraz znaleźć o tym informacji. Zaciekawiło mnie, czy istnieje jakaś "dyskryminacja" wobec innych wyznań w tej sprawie.
No dokładnie. Czyli usprawiedliwiasz nie pedofilie, ale molestowanie 15 latki przez wysłannika Jezusa.Cytat:
?? Napisałem tylko, że w tym przypadku nie mamy do czynienia pedofilią
Nie, ale jesteś jak mniemam częścią Kościoła. Podobnie jak taki np. Ksiądz Natanek, swoim świadectwem stawiasz opinie swojej społeczności. Opinia którą stawiasz Ty ( czy ksiądz Natanek ) napawa mnie nadzieją, że może będę umierał w wolnym od jarzma klerykalizmu państwie ( zakładając że umrę w Polsce ;) )Cytat:
Jestem papieżem by moje słowa ( przedstawiający stan prawny/ medyczny) określać jako słowo Watykanu?
Cytat:
No dokładnie. Czyli usprawiedliwiasz nie pedofilie, ale molestowanie 15 latki przez wysłannika Jezusa.
Czytasz mnie w ogóle czy już postawiłeś diagnozę i odpisujesz według matrycy?Cytat:
Co do tego, że ten czyn był negatywny moralnie, księdza należało ukarać (nawet wyższym wyrokiem) nie mam wątpliwości
Jak mniemasz.Cytat:
Nie, ale jesteś jak mniemam częścią Kościoła. Podobnie jak taki np. Ksiądz Natanek, swoim świadectwem stawiasz opinie swojej społeczności. Opinia którą stawiasz Ty ( czy ksiądz Natanek ) napawa mnie nadzieją, że może będę umierał w wolnym od jarzma klerykalizmu państwie ( zakładając że umrę w Polsce )
Tak na marginesie to by mi to jakoś szczególnie nie przeszkadzało - moje poglądy religijne zazwyczaj (by było prościej) definiuje jako "katolickie". [quote]Jednakże od ortodoksyjnego katolicyzmu są one stosunkowo daleko. Bliżej mi do http://www.youtube.com/watch?Cytat:
Cytuj:KK zgnije od wewnątrz i rozsypie się jak domek z kart.