http://cdn.akamai.steamstatic.com/st...g?t=1468509460
To, co widać na banerze armii Khazraka to jedyna wersja flagi jaką znalazłem.
Wersja do druku
http://cdn.akamai.steamstatic.com/st...g?t=1468509460
To, co widać na banerze armii Khazraka to jedyna wersja flagi jaką znalazłem.
Cóż, mimo, że dlc zapowiada się nie najgorzej, to ta cena jest horrendalna. Do tej pory w Rome II i Attyli dostawaliśmy 3 frakcję za około 27 zł. a teraz zaledwie jedna nowa frakcja, dodatkowo koczownicza a już chaos z taką mechaniką był nudny w grze (0 ekonomii, 0 dyplomacji, jedynie grabienie i palenie, żeby tylko nie skończyło nam się paliwo w postaci łaski bogów) z jakąś dodaną mini kampanią kosztuje 18 euro w normalnej cenie? Czuje się zrobiony przez CA w konia, planowałem na bieżąco kupować DLC do tej gry ale tym zagraniem zniechęcili mnie do tego totalnie i jedyne co pozostaje to czekać na wyprzedaże, gdzie cena zejdzie o -75%.
Raczej nie licz na niskie ceny takich DLC, część kasy idzie zapewne w łapy GW. Jakby nie patrzeć tak zwykle jest z grami od GW spod ramienia Warhammer Fantasy. Co innego, jak to są gry z Warhammer 40.000 - te są tanie jak Spellforce'y ;) A na przykład podam Warhammer Online - tak zachęcali, pokazywali potem po wydaniu nawet Skaveny, a tu łup - zamykają serwery...
Proszę bardzo, oferta na muve.pl. No cóż nie powiem, żeby to było tanie. Wydaje mi się, że nawet Ostatni Rzymianin i Karol Wielki nie kosztowały na dzień dobry przeszło 70 zł.
https://muve.pl/sklep/digital/dlc-do...digital,253312
Można się ze mną nie zgadzać, ale dalej uparcie będę twierdził, że 3 frakcje z Attyli to i tak o wiele mniej niż jedna RASA z Warhammera. 3 frakcje z Attyli to jak Karak Norn, Karak Azul i Karak Hirn a nie Zwierzoludzie, Chaos i Wampiry. Zupełnie inny level różnic między nimi.
Dużo. Bardzo dużo. Za dużo.
50 zł wydałbym na to bez zastanowienia. Pewnie i tak wezmę, bo uwielbiam Warhammera, ale w przypadku innej gry prawie na pewno bym podziękował. Może jeszcze gdzieś będzie chociaż z dyszkę taniej. Wystarczy dzień przed premierą zamówić.
U mnie na dzień dzisiejszy tylko jedna gra ma status "cena nie ma znaczenia" i jest nią Age of Wonders3, ale do niej nie będzie już żadnych dodatków (liczę że wydadzą szybko 4).
Nad zwirzakami się zastanawiam, bo jednak 17,5 (15,5 na promocji) euro to dużo. Przy czym zwierzaki to taki miks chaosu(2.0) z zielonymi. Problem jest taki że chaos to dla mnie najnudniejsza rasa z tych dostępnych. Plusem jest na pewno pozycja startowa *2 (bo CA chyba zauważyła że ludziom podobają się chyba osobne pozycje dla LL i może w przyszłych będą starać się w ten sposób u innych ras), ale szkoda że tylko dwie sztuki LL, bo zwierzaki mają ich naprawdę sporo.
Co do samej mini kampanii to na razie moje zdanie jest takie że zrobili ją tylko po to by legalnie podnieść cenę pakietu. Na razie jest za mało informacji o niej i tu liczę że na tym streamie 19,07 pokażą całą mapę i jakie nacje będą tam do zabawy, oby więcej niż tylko 2 (zwierzaki i łowczy).
Najgorsze jest to że pewnie zwierzaki i tak kupię jak najszybciej, bo będę mieć urlop w czasie ich wyjścia, a pozostałe rasy już zdążyły mnie wynudzić.
Wraz ze streamem otworzę temat z minikampanią "Oko za oko".
Ciekawie się to zapowiada. Bardzo duża dawka różnorodności. Jednak z cenami przeginają. Wiedzą, że Warhammer to dobrze dojna krowa. Ja pierwszy raz nie mam gry TW od razu po premierze. Kupię go, ale po obniżce z kilkoma DLC.
Chodzi mi właśnie o ten symbol, który widnieje na banerze w formie odrębnej grafiki jeśli wiesz co mam na myśli... ;)
Załącznik 1590
o coś takiego
Nieco na to za wcześnie, jeszcze nie ma tej rasy na oficjalnej wiki :mrgreen: