Niektorzy sie nimi staja pozniej ;)Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Wersja do druku
Niektorzy sie nimi staja pozniej ;)Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Kuroi ma całkowita rację, z tym tylko wyznacznikiem - iż wszystko jak już pisałem, zalezy od konkretnego człowieka a nie jego seksualnosci. Seksualność nie gwarantuje że jest się lepszym lub gorszym rodzicem, bo to się ma do siebie jak groch do piernika.
Nikt nie staje ise homoseksualny w pewnym wieku - on taki jest cały czas, tylko dojżałośc emocjonalna pozwala na takie zachowania wcześniej lub później. Ewentualnie po prostu odzywa się owy wrodzony biseksualizm, któy pod wpływem traumy może spowodować skręcenie w stronę jednej z seksualnosci z drugiej (np. gwałt)
Z tego, co wiem to nie.Cytat:
Zamieszczone przez Sam Fisher
Gejem (tudzież hetero) jest się od początku, tylko w przypadku pierwszego się nie wie o tym do czasu pokwitania, bo wtedy ciało i umysł się gwałtownie rozwijają, i nadchodzi czas, gdy odkrywa się swoje prawdziwe Ja.
Bo gdyby nie to, to można by powiedzieć, że dzieci w wieku <15 lat są aseksualne, co raczej nie jest prawdą.... ;)
No ja sam sie spotkalem z takim dziwnym przypadkiem niekoniecznie potwierdzajacymi wasze zdanie delikatnie mowiac :D Tak jak napisal Arindal - wszystko zalezy od konkretnego czlowieka. Nie chce mowic w kategoriach ostatecznych - tak sie stalo raz i tak bedzie w kazdym przypadku. Obawiam sie, ze jednak wplyw rodzicow homoseksualnych moze miec pewne znaczenie w rozwoju dziecka i w jego dalszym mysleniu. Trzeba miec swiadomosc, ze dzieci ucza sie od rodzicow i przyjmuja wzorce od rodzicow i tylko na tej jednej podstawie mozna miec zastrzezenia. To czy rzeczywiscie ma to wplyw na seksualnosc mlodego to jest indywidualna sprawa i moim zdaniem uzeranie sie nad prawdziwoscia tego stwierdzenia jest bezcelowe. Trzeba byloby patrzec na to jaka jest rzeczywistosc, a ta bywa rozna. Najgorzej jesli dziecko bedzie w 100% hetero, a rodzice sa homoseksualni. Mozna w ten sposob wyrzadzic mu wielka krzywde i stanie sie ofiara walki homoseksualistow o 'normalnosc'. On sam moze nie miec nic przeciwko homoseksualistom, ale zawsze presja otoczenia zostaje.
Jedyny skutek dla dziecka bedzie taki że bedzie w tych sprawach tolerancyjne :P
No mozliwe, ze nie w kazdym przypadku :D Moze byc tez tak, ze stanie sie to powodem konfliktow miedzy dzieckiem a 'rodzicami'Cytat:
Zamieszczone przez Arindal von den Heiden
[quote=Sam Fisher]No mozliwe, ze nie w kazdym przypadku :D Moze byc tez tak, ze stanie sie to powodem konfliktow miedzy dzieckiem a 'rodzicami'[/quote:8s8b0p31]Cytat:
Zamieszczone przez "Arindal von den Heiden":8s8b0p31
Przy dzisiejszym społeczeństwie jest na to duża szansa, bo dziecko będą wyszydzane z powodu swoich homo-rodziców będzie chciało się od nich odciąć, by rówieśnicy tak na niego nie naskakiwali... :|
[quote=kuroi]Przy dzisiejszym społeczeństwie jest na to duża szansa, bo dziecko będą wyszydzane z powodu swoich homo-rodziców będzie chciało się od nich odciąć, by rówieśnicy tak na niego nie naskakiwali... :|[/quote:21nyujqa]Cytat:
Zamieszczone przez Sam Fisher
No wiec wlasnie pytanie: czy warto wystawiac dzieci na takie ryzyko odtracenia? Dzieci im sie zachcialo...
a czy jest sens posiadania dzieci jeśli się nie ma pieniędzy na najnowsze dla niego gadzęty, modne ubranie lub samemu ma się np jakąś wadę choćby słaby wzrok czy tendencje do tycia? To również może powodować odrzucenie przez grupę rówieśniczą. Nikt nie jest wróżką i nie przewidzi każdego, osobnego przypadku. Jeśli dzieci wyniosą z domu poszanowanie dla odmienności to i gej nie będzie przeszkadzał. Jeśli wręcz odwrotnie to każda rzecz będzie powodem wyszydzania i prześladowania. Znam przykład gdy dziecko było wyszydzane, bo jego rodzice Nie ma co chuchać na zimne- każdy jest narażony na nietolerancję, zależy do jakiego środowiska trafi. To akurat jest słaby argument przeciwko dzieciom wychowywanych przez homo.
Jakoś homoseksualiści w Polsce mają dzieci (w sposób nie do końca legalny każdy może mieć ;] ) i nigdzie nie spotkałem się jeszcze z opisem jakiejś szczególnej tragedii. Za to ile dzieci mając hetero rodziców popiełniało samobójstwa z powodu odrzucenia, gdzie wystarczył drobiazg by się wyróżnić.
Twoja kontrargumentacja mnie nie przekonuje (chociaz czy ktos tu kogokolwiek przekonal do czegos? :D ). Wiele rzeczy moze dolowac dzieciaka tak jak wymieniles. To ze istnieja takie rzeczy to juz wplywa na dziecko. A wpedzac dziecko dodatkowo w sytuacje gdzie moze byc wysmiewany, szykanowany? Mozesz powiedziec, ze to przez brak tolerancji. Nie mozemy jednak z dnia na dzien tego zmienic. Ja ze wzgledow zarowno swiatopogladowych jak i obecnego stanu rzeczy jestem przeciwny.Cytat:
To akurat jest słaby argument przeciwko dzieciom wychowywanych przez homo
No moze i nie bylo specjalnej tragedii, ale nie mniej jednak znam chlopaka (17 lat), ktory zle sie czuje z tym. Ma wielu przyjaciol. Ma jeszcze wiecej wrogow albo przynajmniej ludzi niechetnych mu. Moze to i przypadek jeden na sto, ale to tylko potwierdza, ze moze zaistniec taka sytuacja.Cytat:
Jakoś homoseksualiści w Polsce mają dzieci (w sposób nie do końca legalny każdy może mieć ;] ) i nigdzie nie spotkałem się jeszcze z opisem jakiejś szczególnej tragedii. Za to ile dzieci mając hetero rodziców popiełniało samobójstwa z powodu odrzucenia, gdzie wystarczył drobiazg by się wyróżnić.
Pisanie teraz o tym jak dzieci moga byc zdolowane w rodzinach heteroseksualnych jest co najmniej niezrozumiale. To co napisales to oczywiscie prawda. Ale w jaki sposob umniejsza to mozliwy zly wplyw na psychike dziecka w rodzinie homoseksualnej? Piszemy o dwoch innych sprawach.