Pfff głupota. Rozumiem wzburzenie jeśli umieści się taki konflikt we współczesności, ale umieszczenie tego w odległej historii jest takie denerwujące?
Wersja do druku
Pfff głupota. Rozumiem wzburzenie jeśli umieści się taki konflikt we współczesności, ale umieszczenie tego w odległej historii jest takie denerwujące?
To są dość świeże rany zwłaszcza, że Japonia niechętnie przeprasza czy też przyznaje się do czegokolwiek (a trochę sobie nagrabiła). Poza tym Koreańczycy mieszkający obecnie w Japonii są traktowani jak obywatele drugiej kategorii, w zasadzie to nawet chyba obywatelstwa nie mają mimo, że urodzili się i całe życie mieszkają w Japonii jako potomkowie przymusowych robotników. Choć uważam, że jakby chcieli zrobić dodatek z inwazją na Koreę to by się nie patyczkowali tylko zrobili ;)
Coś nowego chyba
http://www.youtube.com/watch?v=T-rBs8Az ... r_embedded
Może mi się przewidziało, ale tam chyba na tym filmiku w czasie ataku na zamek były jakieś machiny oblężnicze?! Katapulty?
No i oprócz ninja, geish doszli specjalni agenci - metsuke (na filmiku 9:00). Może być ciekawie!
2:52 przy ataku kawalerii na strzelców 3 strzały.
3:40 co to jest? :D
5:00 oblężenie naprawdę ciekawe.
Mam nadzieję, że sposób dyplomacji będzie ściągnięty z Napoleona bo w Medku wkurzało mnie to wysyłanie dyplomatów tym bardziej, że ruszali się niezbyt szybko.
Czy tylko mi się tak wydawało, czy może faktycznie ciężka jazda !przegrała! po frontalnej szarży na arkebuzerów o_0 Rozumiem gdyby salwa ich wybiła, ale od strzałów padło może 4 jeźdźców, a potem już w walce wręcz kawalerzyści byli dosłownie masakrowani, patrząc po tym jak ich stan liczbowy ubywał na unit cardzie.
W którym miejscu?Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
1:20 - toczy się walka kawalerii z Yari Ashigaru(?) i w tej sekundzie widać jak przez szyk ucieka koń bez jeźdźca!! Jedno marzenie spełnione.
5:00 - widać kule z jakiegoś sprzętu oblężniczego uderzające w pozycje obronne oraz pożar, który wywołują. Ciekawe...
7:35 - zbliżenie na ten okręt podczas bitwy i dziwnie wykręcona flaga czerwona na burcie (czy może raczej bandera), błąd?
8:20 - ładnie wygląda ten dym, ale czemu znika i się pojawia jakby na nowo?
Prawda. Trochę skopane ale jakby się temu przyjrzeć to:Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
1Szarża zwolniła bo było pod górkę.
2 Świetnie pomyślane, można dostrzec, że strzelcy z tylnego szeregu strzelają gdy wręcz walczą pierwsze linie. To właśnie ci strzelcu zabijali kawalerię. Było ich tam może z 30.
3 Być może twórcy wymyślili by na arkebuzerów bardziej nadawała się lekka piechota, a na ciężkozbrojnych ciężka kawaleria. To dobre rozwiązanie zważywszy na to, że w Napoleonie huzarzy są właściwie bezużyteczni. W walce z arkebuzerami może bardziej przydać się szybkość i zręczność niż zbroja, którą pocisk przeszyje jak papier.
Czy mi się wydaje, czy ok 1:43 widzę rannych łuczników trzymających się za brzuch. Albo wprowadzili coś nowego albo tak długo bidaki umierają.