Re: Poszukiwani zastępcy do KO.
Cytat:
Ogłoszenie parafialne z mojej strony
od 27.X (od rana) do 29.X (do południa) nie będę w stanie wykonywać żadnych tur, więc prosiłbym o wstrzymanie kolejki na ten czas
a czy złożyłeś w tej intencji odpowiedni datek mój synu. :D
Cytat:
Wolne są Maury w mko 22 ( sytuacja średnia wojna z HRe,sycylią Francją) sojusz z Hiszpanią i Imperium Islamu . Frakcja do ogarnięcia
jeśli aktualne to prosze o namiary na PW
wko32- sojusz z Nowogrodem, wojna ze Szkocją mającą pare prowincji więcej, zabezpieczone granice, blokada morska dostępu do Skandynawii (Arthus zdobyte przez Szkocję).
Cele: Walka ze Szkocją o rebelianckie Oslo, prawdopodobnie pierwsi zdobędą je Szkoci, ale przyszły gracz będzie miał do niego bliżej innymi wojskami, z portu Oslo brakuje jednego pola żeby znieść blokadę morską broniącą Skandynawii) .
+
Litwa trzyma ostatni zamek, nie ma balist, mało groźna, granice można przeglądnąć na mapie ko, do Dani są aktualne, gra może być ciekawa dla doświadczonego gracza (potężna gospodarka, jeśli wygnać Szkotów z bliskich terenów to można się odgrodzić od nich flotą, sąsiedzi zajęci własnymi wojnami).
NIEAKTUALNE
wko31- Szkocja + Kastylia + Anglia z ostatnią prowincją, 4 irlandzkie prowincje, silna armia, 20 oddziałów, balisty AKTUALNE
wko33- wojna z niedoświadczoną turcją, jakieś 30 oddziałów, 7 prowincji, turcja najpewniej w najbliższej turze traci 20 oddziałów (ma jeszcze jedną 20 oddziałową armię zablokowaną na pare tur) NIEAKTUALNE
mko26- Litwa, wojna wschód vs zachód, czyli polityka od początku ustawiona, pierwsza linia frontu, pierwsze pare tur NIEAKTUALNE
Niniejszym informuję że nie będę miał sposobności by robić tury przez najbliższe dni (od 31 po 16:00 do 5.XI z południa), gdyby tura dotarłaby do mnie (w co wątpię bo ledwo co zrobiłem 3 a w pozostałych 5 KO gdzie gram jest jeszcze spora ilość graczy przede mną) to proszę o zachowanie cierpliwości aż do mojego powrotu.
Wolny jest Nowogród w WKO 33.
Sytuacja - wojna z Bułgarią, pon z Kijowem i z Polską, sojusz z Litwą.
Po hasło do Marata (Mistrz Gry) albo do Adiego87 (Litwa).
Nie będzie mnie przez 1-2 tygodnie. Proszę sojuszników o zrobienie tur. Nie będzie mnie na 90%. Może czasem uda mi się turkę zrobić ale wątpie.
Do wzięcia LItwa w mko26, stan chyba bdb, ciekawa ko między dwoma blokami, wschód vs zachód.
Sorki za moja nie obecnosc ale moj PC padl. Jesli KO nie zostaly mi odebrane jutro wszystkie kolejki zrobie. Za problemy przepraszam.
[quote]Do wzięcia LItwa w mko26, stan chyba bdb, ciekawa ko między dwoma blokami, wschód vs zachód.maryniasz
moge wziąć jakby co.
Podbijam że wWko33 jest do wzięcia Nowogród. Opis sytuacji mogę opisać ja :D