a po czym rozpoznać że dana armia to 1 czy 2 kohorta to gdzieś pisze czy coś ? :?:
Wersja do druku
a po czym rozpoznać że dana armia to 1 czy 2 kohorta to gdzieś pisze czy coś ? :?:
Nie ma drugiej kohorty, jest tylko I kohorta legionu. Są to zwykli legioniści ale o zwiększonym składzie (122) i nad jednostką w bitwie widnieje złoty orzeł legionu.
aaa no no.
i jak w armii rzymskiej bd taka kohorta i wygra się bitwę z nimi to można jako "łupy"
zabrać im tego orła,?...
"rzymianie nie spoczną dopóki go nie odzyskają"
i to jest prawdą
bo jak tylko wyskoczyła mi ta ciekawostka, włączyłem turę i po kolei zaczęły mnie atakować ich armie, jedna za drugą...
Miałem podobną sytuacje kiedy grałem w BI cesarstwem zachodnim.Fioletowe wsch. rzymskie gnojki wykorzystał fakt że broniłem przepraw na Renie przed i hordami i mnie zaatakowali,po jednej bitwie komunikat o zdobyciu orła legionu wyskoczył ,a gienek który dowodził chyba dostał orła legionowego do świty czy cechę "zdobywca orła legionowego " nie pamiętam już :) jak znajdę sejwa to wrzucę screena ;)
Mam jeszcze jedno pytanko . ;)
Gdy zazwyczaj gram kampanie Juliuszami (a najczęściej nimi gram)
to jest taki okres po kilkunastu/kilkudziesięciu turach armie Rzymian masowo wchodzą na moje ziemie ...
(jeszcze nie mogę ich atakowac)
o co w tym chodzi ? :?:
Mariooo
fajnie jak znajdziesz i wkleisz tego seva ;)
Przecież masz z nimi wszystkimi sojusze, dostęp dla wojska itd....więc jak dla mnie nic dziwnego.(No chyba,że chcą cie zaatakować - ale w to wątpię)
hej!
Czy w podstawce rome można mieć jednostki o większej liczebności niż standardowe (np. 100 pretków na koniach) czy takie rzeczy to tylko w modach??
Można trzeba to tylko edytować plik export_descr_unit.txt czy jakoś tak. Szukasz tam kohortę pretorianów i zmieniasz według swoich upodobań.
hey, jeszcze takie pytanie: w opcjach grafiki zmieniłem rozmiary jednostek na bardzo duże, jednak ciągle szkolą się po 80 w oddziale, a jak rozwinę opis jednostki w dziale rekrutacji w osadzie to jest napisane że oddział będzie mieć 160 chłopa. Czy ktoś wie czym to może być spowodowane??
Jestem tu nowy, w rtw gram dopiero od dzisiaj i dreczy mnie jedno pytanie, jak budowac kopalnie, zbierac marmur i potem czerpac z tego zysk? Tyle o tym czytam ale za chiny nie moge tego rozszyfrowac :P z gory dziekuje za odpowiedz