Mam problem z dodaniem nowego imienia - wprowadzam imię do plików names (folder text) i do descr names i descr names lookup (data) i ciągle mi wyrzuca wie ktoś co robię źle?
Wersja do druku
Mam problem z dodaniem nowego imienia - wprowadzam imię do plików names (folder text) i do descr names i descr names lookup (data) i ciągle mi wyrzuca wie ktoś co robię źle?
A co jest w logu?
Na maila wysłałem
O którego named_character ci chodzi, bo ja widzę problemy z co najmniej czterema? Gra nie widzi ich opisu w bazie danych (names.txt). Sprawdź dokładnie wpisy w tym pliku a jeżeli wszystko jest lub wygląda dobrze, skasuj przed odpalenim gry plik names.txt.string. To powinno pomóc (przynajmniej do tej pory zawsze tak było :) )
Chodzi mi o Armanda
Przy okazji wiesz może jak zrobić portret_dead.tga, bo on ma być taki przyciemniony?
Do przyciemnienia jak dobrze pamiętam daj w GIMPie grey scale na zwykłym kolorowym i wyjdzie w odcieniach szarości.
Wystarczy dać desaturację z menu Kolor.
Odnośnie nowych imion problem rozwiązany, to był mój błąd nie poprawiłem wpisu w relative;)
Co do tamtych postaci co wyskoczyły w logu to nie mam pojęcia, ja przy nich nic nie robiłem, a co do portretu to dzięki za podpowiedz.
Ile to czasu zajmuję poprawianie drzewka rodu - masakra nad drzewkiem rodu Francji I Moskwy przesiedziałem chyba z 4 godziny i to jeszcze będę musiał doszlifować pewne szczegóły.
We Francji rozbiłem dynastię Burbonów na kilka gałęzi tj na Burbonów "tzw właściwych" oraz boczne linie tj Buron-Vendome, Burbon-Conde i Burbon-Conti
U Rosjan do dynastii Romanowów dołączyłem poprzez księżniczki parę na tamten okres najpotężniejszych rodzin bojarskich.
Zastanawiam się jak to zrobić w RON bo zostawić tylko samego Jana K z bratem to trochę skąpo?
Przecież nie było ich więcej :)
Co do twoich zmian, to jeszcze nie miałem kiedy przysiąść a dziś od rana męczyłem skrypty buntów. Coś mi nie idzie - armia powstańcza zamiast oblegać wskazane miasto, pałęta się po mapie. Ćwiczyłem to wielokrotnie, więc nie myślałem, że znam już wszystkie odpowiedzi i, że już nigdy nie będę miał z tym problemu a tu taka niespodzianka...
Pycha to jednak obrzydliwa cecha...
Prace idą dalej. Ze skryptami buntów nadal mam problem. Dziwne, bo dokładnie ten sam rodzaj skryptów odnosi się do najazdów tatarskich a tam wszystko chodzi jak należy...
Zabrałem się do robienia nowego modelu dla husarii zarówno polskiej jak i bałkańskich Z tą różnicą, że nasza husaria używa kirysów płytowych a bałkańska folgowych - no i nasza husaria zażywa czasem skrzydeł i zawsze proporców do kopii).
Na obrazku nowy model piechoty wybranieckiej po przezbrojeniu w muszkiety i wyposażeniu w berdysze - oczywiście nie ruskie :)